‘Xiaomi plaatst teaser van aanstaande Mi Watch-smartwatch’

Door Jeffrey van de Velde - 29 oktober 2019

Xiaomi zal begin november een evenement houden om nieuwe producten te introduceren. Er is inmiddels een teaser verschenen, die suggereert dat Xiaomi begin volgende maand met de Xiaomi Mi Watch komt: Xiaomi’s eerste smartwatch, die ook zal draaien op WearOS.

Xiaomi Mi Watch

In de teaser geeft Xiaomi alvast een hint over de producten die het op 5 november zal introduceren. Een hint kan je het niet echt noemen: in de teaser is duidelijk een smartwatch te zien, een smartwatch die opvallend veel gelijkenissen lijkt te vertonen met de Apple Watch 5. Het is ook de eerste keer dat we zo’n design zien op een WearOS-smartwatch. Vrijwel alle WearOS-smartwatches hebben een rond ontwerp, waardoor ze meer lijken op traditionele horloges. Dit scherm lijkt juist een rechthoekige vorm te hebben, met in de rechterbovenhoek een draaiknop om WearOS te bedienen.

Lees verder:

Xiaomi lanceert volgende week telefoon met vijf camera's op de achterkant

  • Door Claudia Rahanmetan - 28 oktober 2019

Xiaomi plaatste een teaser voor zijn 'Mi Watch'-horloge

Draait de smartwatch op WearOS? In september lekte er al informatie uit, over een 'smartwatch' van Xiaomi die plots in de WearOS-app was opgedoken. Het is nog geen gegeven, maar de kans lijkt vrij groot dat Xiaomi op 5 november zijn eerste WearOS-smartwatch aan zal kondigen. Wat betreft de naam van de smartwatch, bestaat er ook nog onduidelijkheid. Code van de WearOS-app verwees naar de Xiaomi Mi Watch. Dat zou in principe een placeholder kunnen zijn: neem de geruchten voor nu dus nog met een korreltje zout, het zou zo kunnen zijn dat de Mi Watch bij de lancering een andere naam draagt.

Nabije lancering

Zoals Xiaomi in de teaser aangeeft – die via Weibo verscheen – lanceert het de smartwatch al op 5 november aanstaande. Over de specificaties van de smartwatch - is vooralsnog nog niks uitgelekt. Als Xiaomi inderdaad kiest voor WearOS, dan is de keuze beperkt: enkel de Qualcomm Snapdragon Wear 2100 en 3100-chipsets zijn voor dat segment beschikbaar. Of Xiaomi meerdere modellen op de markt zal brengen, bijvoorbeeld met meerdere schermformaten, is onbekend. Androidworld zal op 5 november aanwezig zijn bij het evenement, en doet daar uiteraard verslag van. We verwachten hier ook de Xiaomi Mi CC9 Pro met vijf camera's aan de achterzijde te gaan zien.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Lees verder:

‘OPPO werkt aan smartwatch met Apple Watch-designelementen’

  • Door Jeffrey van de Velde - 02 februari 2020

Xiaomi Mi Watch: Wear OS-horloge met Apple Watch-vermomming

  • Door Sebastien Marien - 06 november 2019

'Eerste foto OPPO-smartwatch onthult keuze voor Wear OS'

  • Door Sebastien Marien - 27 februari 2020
WhatsApp
LinkedIn

Reacties

Reageer ook

Problemen met deze sneller ladende pagina? Laad het volledige artikel '‘Xiaomi plaatst teaser van aanstaande Mi Watch-smartwatch’' dan hier.