‘Skagen Falster 3 lekt uit met lanceringsdatum voor eind januari’

Door Jeffrey van de Velde - 04 januari 2020

WearOS-smartwatches zijn niet enorm populair, maar bieden vermoedelijk genoeg bekijks om ze te (blijven) ontwikkelen. Skagen staat op het punt de Falster 3 uit de doeken te doen: het horloge blijkt via Amazon te zijn uitgelekt met een prijs en bijbehorende lanceringsdatum.

Skagen Falster 3

WearOS is Googles eigen besturingssysteem voor smartwatches. Een groot succes heeft Google er tot op zekere hoogte nooit van kunnen maken. Veel bedrijven, waaronder Asus en LG, besloten te stoppen met het produceren van smartwatches met Googles besturingssysteem. Fossil is een van de weinige fabrikanten, die nog actief is met het fabriceren van horloges met WearOS. Fossil maakt smartwatches voor veel fabrikanten, waaronder Skagen. Het laatstgenoemde merk krijgt er zeer binnenkort een nieuw horloge erbij, de Falster 3 – die inmiddels via een Amazon productpagina is uitgelekt, zo blijkt uit een link die gedeeld is via Reddit.

Verschillende varianten van de Falster 3-smartwatch, beeld: XDA/Amazon

Lees verder:

Review Skagen Falster: smartwatch voor de minimalist

  • Door Laurence Arnold - 22 juli 2018

Het design van de Skagen Falster 3, doet denken aan het design van de bestaande Falster 2. Zo zijn de knoppen van het horloge nog altijd aan de rechterzijkant gepositioneerd en vinden we aldaar ook de microfoon van de Falster 3. Foto’s die zijn verschenen, tonen helaas niet de linkerzijkant van het horloge, waardoor het lastig is om vast te stellen of het horloge een speaker meekrijgt, zoals nog het geval was bij de 5e generatie van de Fossil-horloges. Eventuele wijzigingen aan het formaat van het scherm, zijn niet uitgelekt. Dat geldt ook voor andere productspecificaties, die nog niet aanwezig waren op de pagina van Amazon voordat deze offline werd gehaald.

Vier varianten

Het Skagen-horloge zou beschikbaar komen in vier verschillende varianten, waaronder twee met een silicone bandje: ‘Blue silicone’ en ‘Black silicone’, waarvan de laatste variant naast het zwarte bandje ook een zwarte behuizing meekrijgt. Naast de silicone bandjes, brengt Skagen zijn Falster 3 ook op de markt met een ‘Gunmetal Steel Mesh’-bandje, met ten slotte een bruin lederen bandje. Voor zwemmers is er alvast goed nieuws: het horloge is zwembestendig en kan mee tot 50 meter diep. Daarnaast gaat de batterij van de Falster 3 tot zo’n 24 uur mee, aldus de productomschrijving afkomstig van de Amazon-productpagina.

Het design van de Falster 3, lijkt erg op dat van de Falster 2, beeld: XDA/Amazon

Lees verder:

Fossil Gen 5 review: sneller, maar heeft nog steeds zijn nachtrust nodig

  • Door Sven Brys - 15 november 2019

Fossil Gen 5 officieel: WearOS-horloges met betere accu en Snapdragon Wear 3100

  • Door Sebastien Marien - 05 augustus 2019

Andere productspecificaties van de Falster 3 betreffen mogelijk de Qualcomm Snapdragon Wear 3100-chipset en 1 GB-werkgeheugen, zoals we dat recentelijk hebben gezien op Fossil’s 5e generatie WearOS-smartwatches. Wanneer Skagen het horloge precies zal lanceren, is nog onbekend. Op de Amazon-productpagina stond een lanceringsdatum van 25 januari. Qua prijs zou het horloge zo’n 295 dollar kiezen – dat komt aardig in de buurt van de prijs van 299 euro, die de Falster 2 meekreeg. Zou jij nog een WearOS-smartwatch willen kopen? Laat het ons weten in een reactie onder het artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Lees verder:

Review Skagen Falster: smartwatch voor de minimalist

  • Door Laurence Arnold - 22 juli 2018

Nieuwe Fossil Q Explorist HR, Venture, Emporio Armani en meer smarwatches nu beschikbaar

  • Door Laurence Arnold - 31 augustus 2018

Android Dagoverzicht zaterdag 04 januari 2020

  • Door Jeffrey van de Velde - 04 januari 2020

Review Fossil Q Explorist HR: tussen nieuw en oud in

  • Door Laurence Arnold - 15 september 2018
WhatsApp
LinkedIn

Reacties

Reageer ook

Problemen met deze sneller ladende pagina? Laad het volledige artikel '‘Skagen Falster 3 lekt uit met lanceringsdatum voor eind januari’' dan hier.