'Fossil werkt aan smartwatch met 1 GB RAM en Wear 3100-chipset'

Door Jeffrey van de Velde - 04 augustus 2019

Fossil is een grote fabrikant van WearOS-smartwatches, onder andere door het grote aantal merken die onder de Fossil-vlag varen. Er doen inmiddels geruchten ronde over een WearOS-smartwatch van Fossil met 1 GB RAM en de Wear 3100-chipset die zeer binnenkort zou verschijnen.

Meer RAM-geheugen

Geruchten over een aanstaande Fossil WearOS-smartwatch doen sinds dit weekend de ronde. In de geruchtenmolen wordt gesproken over een horloge met 1 GB RAM en de Wear 3100-chipset. Als we een Reddit-gebruiker mogen geloven, zou de smartwatch ook 8 GB interne opslag verkrijgen. Dat is een behoorlijke verbetering ten opzichte van bestaande smartwatches. Vaak worden deze met zo’n 512 MB RAM en 4 GB-opslag geleverd. Het gebruik van de Wear 3100 is niet zo verrassend, gezien de Amerikaanse fabrikant deze al eerder uitgebreid in zijn Fossil Sport-smartwatch heeft kunnen testen.

Over het formaat van de smartwatch valt nog maar weinig te zeggen, anders dan dat het scherm een pixeldichtheid van 328 PPI (Pixel Per Inch) zou hebben. Opvallend is dat er samen het bericht op Reddit, een afbeelding is geplaatst. De authenticiteit van deze beelden is moeilijk te bevestigen, al lijken de smartwatches niet een-op-een op eerdere fabricaten van Fossil. Het lijkt erop alsof deze beelden in een winkel zijn gemaakt, maar ook daarover heeft de gebruiker niks aangegeven. Als je goed kijkt is te zien dat het om twee verschillende ontwerpen gaat, mogelijk wel met dezelfde specificaties.

Lees verder:

Fossil Sport review: hoognodige vernieuwing voegt (te) weinig toe

  • Door Laurence Arnold - 02 juni 2019

Geplande introductie

Vlak na het verschijnen van de berichten op Reddit, heeft Fossil een bericht op Twitter geplaatst met de tekst: “Something big is coming on Monday”. In de bijbehorende video is de Google Assistant luid en duidelijk te horen, met de tekst ‘coming soon’. Vermoedelijk heeft deze teaser te maken met een ingebouwde speaker van de aanstaande smartwatches. Vanwege de tweet is het zeer aannemelijk dat er maandag een nieuwe WearOS-smartwatch verschijnt. Op Reddit wordt er alvast gespeculeerd over lanceringen ‘richting het einde van augustus’. Het is uiteraard mogelijk dat we meer gaan zien voor óf tijdens IFA 2019.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Lees verder:

Dit zijn de nieuwe smartwatches van Armani, Michael Kors, Puma en Diesel

  • Door Sebastien Marien - 06 september 2019

‘Skagen Falster 3 lekt uit met lanceringsdatum voor eind januari’

  • Door Jeffrey van de Velde - 04 januari 2020

Fossil Gen 5 officieel: WearOS-horloges met betere accu en Snapdragon Wear 3100

  • Door Sebastien Marien - 05 augustus 2019

‘Xiaomi plaatst teaser van aanstaande Mi Watch-smartwatch’

  • Door Jeffrey van de Velde - 29 oktober 2019
WhatsApp
LinkedIn

Reacties

Reageer ook

Problemen met deze sneller ladende pagina? Laad het volledige artikel ''Fossil werkt aan smartwatch met 1 GB RAM en Wear 3100-chipset'' dan hier.