Fossil Gen 5 officieel: WearOS-horloges met betere accu en Snapdragon Wear 3100

Door Sebastien Marien - 05 augustus 2019

Fossil heeft zijn nieuwe WearOS-horloges aangekondigd genaamd Gen 5 Carlyle HR en Julianna HR. Het bedrijf pakt uit met de Snapdragon Wear 3100, meer opslag en slimme standen om dagenlang je horloge te blijven gebruiken zonder op te laden.

Fossil Gen 5

De opvolgers van Fossils vierde generatie aan slimme horloges zijn vandaag opgedoken. Carlyle- en Julianna HR zijn respectievelijk een meer mannelijk en vrouwelijk model met elk een 44 mm grote waterbestendige behuizing, dat wil zeggen dat de nieuwe generatie iets kleiner is dan de Explorist HR, maar groter dan Venture HR van vorig jaar. De horloges waren eerst te zien op de Australische Fossil-websites en later ook op de Amerikaanse.

Lees verder:

Fossil Sport review: hoognodige vernieuwing voegt (te) weinig toe

  • Door Laurence Arnold - 02 juni 2019

Fossil pakt in de eerste plaats uit met betere prestaties dankzij de nieuwe Snapdragon Wear 3100-processor van Qualcomm. Net zoals de geruchten eerder stelden, heeft Fossil ook voor 1 GB RAM gezorgd zodat WearOS vlotter draait op het horloge en de welbekende framedrops tijdens het navigeren doorheen de interface hopelijk verminderd zijn. Beide horloges krijgen niet alleen een verdubbeling van het werkgeheugen, maar ook van de interne opslag met 8 GB aan boord. Dat is vooral handig voor wie bijvoorbeeld offline muziek van Spotify wil bewaren.

De nieuwe Fossil Gen 5 Carlyle HR-reeks

Accuduur en functies

Dankzij de nieuwe processor is ook de accuduur verbeterd. De vorige generatie zong het gemiddeld een dag lang uit, maar de nieuwe reeks is goed voor 36 uur aan gebruik. Met één van de drie nieuwe, accubesparende standen zou die duur nog verlengt kunnen worden. Er is naast een gewone accubesparende modus ook een functie waarmee je enkel de tijd kan weergeven en alle andere functionaliteiten uitschakelt.

Lees verder:

Smartwatches zijn sinds smartphoneverbod op de fiets in trek

  • Door Claudia Rahanmetan - 30 juli 2019

De nieuwe Fossil Gen 5 Julianna HR-reeks

Fossil komt verder ook met een hoogtemeter en ingebouwde speaker naast de hartslagmeter, accelerometer, NFC-chip, gyroscoop, microfoon en gps die al aanwezig waren. Het ontbreken van een ingebouwde speaker, bijvoorbeeld voor het beantwoorden van telefoontjes, was een negatieve eigenschap die Laurence vorig jaar opmerkte in zijn review van de vierde generatie.

Beschikbaarheid

Het Carlyle HR-model zal verkrijgbaar zijn met een zilveren metalen band, een donkerbruine lederen band en een zwarte band van silicone voor 299 euro. Voor Julianna HR betaal je evenveel en kan je kiezen uit een metalen versie in de kleuren zilveren en roze-goud of je neemt de roze lederen versie. Alle bandjes zijn verwisselbaar en ze zijn 22 mm breed. Het is nog niet bekend wanneer de Fossil-horloges in Nederland verkrijgbaar zijn.

Bedankt voor de tip, Guido!

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Lees verder:

Nieuwe Fossil Q Explorist HR, Venture, Emporio Armani en meer smarwatches nu beschikbaar

  • Door Laurence Arnold - 31 augustus 2018

Fossil Gen 5 review: sneller, maar heeft nog steeds zijn nachtrust nodig

  • Door Sven Brys - 15 november 2019

Dit zijn de nieuwe smartwatches van Armani, Michael Kors, Puma en Diesel

  • Door Sebastien Marien - 06 september 2019

Fossil lanceert nieuwe generatie Q-smartwatches: NFC, gps, hartslagmeter en waterbestendig

  • Door Sebastien Marien - 08 augustus 2018

Michael Kors Access Runway review: slim vrouwenhorloge met veel extra's

  • Door Laurence Arnold - 10 februari 2019
WhatsApp
LinkedIn

Reacties

Reageer ook

Problemen met deze sneller ladende pagina? Laad het volledige artikel 'Fossil Gen 5 officieel: WearOS-horloges met betere accu en Snapdragon Wear 3100' dan hier.