WhatsApp te gebruiken op goedkope Nokia 8110 4G

Door Laurence Arnold - 12 mei 2019

'Domme' telefoons worden steeds slimmer. Een voorbeeld hiervan is de Nokia 8110 4G waarmee je vanaf nu als je in de Benelux woont WhatsApp kan gebruiken. De 8110 4G draait op KaiOS waar onder andere ook de Google Assistent op te vinden is.

WhatsApp op de Nokia 8110

HMD Global verkoopt onder de naam Nokia heel veel zogenoemde feature-phones. Dit zijn de tegenhanger van smartphones. Nu is Nokia één van de weinige fabrikanten die zeer actief is in beide categorieën. Toch zien we ontwikkelingen dat beide soorten telefoons dichter naar elkaar toeschuiven. Het lichtende voorbeeld hiervan is KaiOS, een besturingssysteem waar Google al de nodige investeringen in heeft gedaan. In juni 2018 werd er nog voor 22 miljoen euro in dit bedrijf gepompt.

Lees verder:

Google investeert 22 miljoen dollar in besturingssysteem voor feature phones

  • Door Claudia Rahanmetan - 28 juni 2018

Zo is er al de Google Assistent via KaiOS te gebruiken, samen met Google Maps en Google Search. Als traditionele Nokia-smartphone is een nieuw jasje gestoken kan Snake natuurlijk ook niet ontbreken. Apps van derden kunnen ook op KaiOS draaien, met als meest recente toevoeging WhatsApp.

Zowel in Nederland als in België kan er door een update in de Store WhatsApp worden gedownload en gebruikt. Wout Marten, Marketing Manager Benelux bij HMD Global, zegt hierover het volgende: 'De integratie van Whatsapp maakt de Nokia 8110 4G de ideale gsm voor op de festivalweide of vakantie. It’s the best of both worlds. Met de slimme feature phone kan je in alle rust genieten van je vrije momenten maar heb je tegelijk wel de mogelijkheid om met de meest populaire messaging-applicatie WhatsApp in contact te blijven met je vrienden en familie.'

Het zou kunnen dat je niet onmiddellijk WhatsApp op je Nokia 8110 kan vinden. De update wordt namelijk in fases uitgerold voordat deze bij iedereen terecht is gekomen. Even geduld hebben is dan het devies.

De Nokia 8110 4G is voor rond de 80 euro te verkrijgen in diverse webshops. Dit kan in de kleuren zwart (Traditional Black) en geel (Banana Yellow). Lijkt jou een dergelijke telefoon handig als bijvoorbeeld reserve?

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Lees verder:

Google investeert 22 miljoen dollar in besturingssysteem voor feature phones

  • Door Claudia Rahanmetan - 28 juni 2018

Interview met Pekka Rantala (HMD Global): 'Het jaar van de come-back is over en we zijn er nog lang niet'

  • Door Dim Vleugel - 21 juni 2018

Smartphone-verkopen van Nokia maken nog geen grote indruk

  • Door Laurence Arnold - 24 december 2017

De strategie van Nokia: 'groeien dankzij midrange, dan meespelen in de high-end'

  • Door Sebastien Marien - 07 december 2018

Nokia's reden voor verwijderen 'verberg notch-functie' blijkt onwaar

  • Door Stijn Wanders - 10 september 2018
WhatsApp
LinkedIn

Reacties

Reageer ook

Problemen met deze sneller ladende pagina? Laad het volledige artikel 'WhatsApp te gebruiken op goedkope Nokia 8110 4G' dan hier.