Spotify introduceert strengere regels voor Family-abonnement

Door Sebastien Marien - 13 september 2019

Spotify komt met nieuwe beleidsregels voor abonnees van het Family-abonnement die veel kritiek krijgen van gebruikers. Het bedrijf wil regelmatig je locatie verifiëren, om er zeker van te zijn dat je geen misbruik maakt van een Family-abonnement.

Spotify Family-beleidsregels

Spotify komt regelmatig met scherpere regels voor zijn Family-abonnement. In de laatste versie van de beleidsregels van het abonnement voor families tot zes personen is te zien dat gebruikers regelmatig hun locatie moeten verifiëren aan de streamingdienst. Dat schrijft onder meer CNET. Spotify wil zo vermijden dat gebruikers misbruik maken van het voordeligere tarief van het abonnement. Het is namelijk verplicht voor gebruikers om op hetzelfde adres te wonen.

Spotify zal nu aan nieuwe Family-abonnees vragen om hun locatie met Google Maps te verifiëren om er zeker van te zijn dat alle gebruikers op eenzelfde adres wonen. Daarna behoudt Spotify het recht om af en toe te vragen om je thuisadres opnieuw te bevestigen. "We kunnen van tijd tot tijd vragen om uw thuisadres opnieuw te verifiëren, om te bevestigen dat u nog steeds voldoet aan de criteria voor deelname.", zo luidt de officiële verklaring in Spotify's beleidsregels.

Lees verder:

Spotify krijgt gedeelde afspeellijst voor Family-abonnement en ouderlijk toezicht

  • Door Sebastien Marien - 12 september 2019

Kritiek van gebruikers

De nieuwe maatregel kan op de nodige kritiek rekenen, omdat volgens sommige gebruikers, Spotify onnodig vraagt om je locatiegegevens. Het delen van locatie blijft een gevoelige kwestie, omdat bekend is dat deze gegevens erg waardevol zijn in de handen van adverteerders. Toch belooft Spotify dat het de gegevens enkel gebruikt om je thuislocatie te bevestigen.

Lees verder:

Spotify rolt alternatieve Stations-app voor radiostations breder uit

  • Door Sebastien Marien - 06 juni 2019

Een Family-abonnement kost 15 euro voor zes personen, in tegenstelling tot een individueel abonnement dat je 10 euro kost. Bijna de helft van de gebruikers, gebruiken het Family-abonnement en zo loopt de streamingsdienst geld mis aan de duurdere (individuele) abonnementen.

Misbruik

Spotify is er zich ook van bewust dat sommige gebruikers het abonnement delen onder vrienden en daarmee dus in principe niet in aanmerking komen voor het abonnement. Toch vallen door de strengere regelgeving ook families uit de boot, waarbij bijvoorbeeld kinderen tijdelijk vanop afstand studeren. Al heeft het bedrijf het recht om zelf de regels te bepalen voor zijn abonnement.

Lees verder:

Spotify draait widget de nek om

  • Door Claudia Rahanmetan - 14 augustus 2019

De streamingsdienst stelde recent een nieuwe gedeelde afspeellijst voor speciaal voor gezinnen. Ontdek hem hier. Wat denk jij van de nieuwe beleidsregels? Vind jij het onrechtvaardig dat gezinnen geen Family-abonnement meer kunnen gebruiken als bijvoorbeeld een gezinslid tijdelijk een andere thuislocatie heeft? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Lees verder:

Spotify test nieuw 'Premium Duo'-abonnement voor twee gebruikers

  • Door Sebastien Marien - 29 maart 2019

Spotify Premium Duo: nieuw abonnement voor stelletjes

  • Door Claudia Rahanmetan - 01 juli 2020

Spotify gaat strengere controle uitvoeren op Family-accounts

  • Door Sebastien Marien - 21 september 2018
WhatsApp
LinkedIn

Reacties

Reageer ook

Problemen met deze sneller ladende pagina? Laad het volledige artikel 'Spotify introduceert strengere regels voor Family-abonnement' dan hier.