Officieel: Huawei gaat bootloader van Mate 30 Pro niet ontgrendelen

Door Sebastien Marien - 23 september 2019

Huawei gaat de bootloader op zijn Mate 30 en Mate 30 Pro niet openstellen, waardoor gebruikers niet via deze alternatieve weg Google-diensten kunnen laten functioneren.

Geen ontgrendelde bootloader

Een woordvoerder van Huawei heeft aan Android Authority bekend gemaakt dat het geen plannen heeft om de bootloader op zijn Mate 30- en Mate 30 Pro-vlaggenschepen te ontgrendelen. Op die manier zal het niet mogelijk te zijn om Google Play Services op je telefoon te installeren en Google-apps te sideloaden. Huawei-telefoons konden eerder al niet ontgrendeld worden, volgens het merk uit veiligheidsoverweging.

Lees verder:

Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro: dit zijn de verschillen

  • Door Jeffrey van de Velde - 22 september 2019

Toch leek Huawei's CEO Richard Yu bij de Mate 30 Pro te hinten naar de mogelijkheid om bij de Mate 30-reeks wel de bootloader te kunnen ontgrendelen, wat het installeren van Google-apps en Play Services zou mogelijk maken. "We hebben het [ontgrendelen van de bootloader] beperkt omdat we meer veiligheid voor onze klanten wilden garanderen, aldus Richard Yu. "Maar deze keer laten, we meer vrijheid over aan de consument zodat ze meer aanpassingen kunnen doen", maakt de CEO bekend.

Huawei Mobile Services

"Meer vrijheid" impliceert dus niet dat Huawei zijn bootloader zal ontgrendelen, en het is daarmee onduidelijk wat de CEO met de uitspraak na afloop van de keynote in M√ľnchen bedoelde. Eerder ging Androidworld aan de slag met de Mate 30 Pro en probeerden we om Google-apps aan de praat te krijgen. Door het ontbreken van Play Services, werkten apps die een log-in vereisen - zoals Maps, Gmail en YouTube - niet op de telefoon en moesten we aan de slag met alternatieven.

Lees verder:

[Video] Huawei Mate 30 Pro eerste indruk: toptoestel, maar met achilleshiel

  • Door Sebastien Marien - 20 september 2019

Het lijkt erop dat Huawei Europese gebruikers wil wijzen in de richting van zijn eigen Google-alternatief, Huawei Mobile Services. Het bedrijf zal een reeks alternatieve diensten en apps aanbieden op zijn vlaggenschepen, die ons de het origineel moet doen vergeten. De Europese lancering van de telefoons is uitgesteld tot oktober, wat vermoedelijk te maken heeft doordat Huawei meer tijd nodig heeft om zijn eigen alternatieven klaar te stomen. Je ontdekt de verschillen tussen de Mate 30 en Mate 30 Pro in dit artikel en je vindt onze eerste indruk in onderstaande video.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Lees verder:

Huawei Mate 30 Pro krijgt geen Play Store of Google-apps, dit is de oplossing

  • Door Sebastien Marien - 09 september 2019

Huawei Mate 30 Pro: zo laat je alle Google-apps werken

  • Door Sebastien Marien - 24 september 2019

Huawei bevestigt: P40 Pro komt in maart zonder Google-apps

  • Door Sebastien Marien - 18 december 2019

Huawei Mobile Services is Huawei's alternatief voor de Play Store en Google-apps

  • Door Sebastien Marien - 19 september 2019
WhatsApp
LinkedIn

Reacties

Reageer ook

Problemen met deze sneller ladende pagina? Laad het volledige artikel 'Officieel: Huawei gaat bootloader van Mate 30 Pro niet ontgrendelen' dan hier.