Samsung Galaxy S22 Ultra en iPhone 14 Pro Max: beide modellen vergeleken (adv)

Samsung Galaxy S22 Ultra en iPhone 14 Pro Max: beide modellen vergeleken (adv)

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S22 Ultra en de iPhone 14 Pro Max zijn de nieuwste en duurste vlaggenschipmodellen van telefoongiganten Samsung en Apple. Beide fabrikanten hebben er alles aan gedaan om hun topmodellen van de beste specificaties te voorzien. Maar welke eigenschappen hebben beide smartphones eigenlijk? In dit artikel vergelijken we de Samsung S22 Ultra en de iPhone 14 Pro Max.

Beter beeldscherm voor de Galaxy S22 Ultra 

De Samsung Galaxy S22 Ultra heeft een 6,8 inch Amoled-beeldscherm en de Apple iPhone Pro Max een 6,7 Oled-display. Het beeldscherm ziet er bij de S22 Ultra net wat beter uit dan bij zijn tegenhanger. Een Amoled-beeldscherm heeft namelijk over het algemeen een wat hogere kwaliteit dan een Oled-scherm. De 14 Pro Max heeft met 2000 nits wel een helderder scherm ten opzichte van de 1800 nits van de S22 Ultra. Apple noemt het scherm van het vlaggenschip zelfs ‘het helderste scherm ooit’

Dynamic Island

De iPhone 14 Pro Max is tot groot genoegen van veel iPhone-gebruikers eindelijk verlost van de beruchte notch. De nieuwe inkeping is nog steeds groter dan het ‘kleine rondje’ van de selfiecamera bij de Ultra, maar wel functioneel. Het is namelijk een zogenoemd Dynamic Island geworden met allerlei functies.

Samsung Galaxy S22 Ultra en iPhone 14 Pro Max: beide modellen vergeleken (adv)

Je zoekt er bijvoorbeeld informatie mee op of gebruikt hem om muziek te luisteren. Ook krijg je waarschuwingen en meldingen. Kortom, het is een leuke extra feature waar je veel mee kan.

Camera met 108-megapixel op de S22 Ultra 

Op het gebied van de camera’s doen beide modellen niet veel voor elkaar onder. De Samsung S22 Ultra pronkt dan wel een hoofdcamera met maar liefst 108 megapixel, maar in de praktijk maak je hier niet echt veel betere foto’s mee dan met de 48 megapixel van de hoofdcamera op de iPhone 14. De overige camera’s zien er met 10 tot 12 megapixel nagenoeg hetzelfde uit. Ook het aantal camera’s is hetzelfde.

Galaxy S22 Ultra: sneller laden en starten van apps 

Bij beide modellen kun je kiezen voor een opslagcapaciteit van 128 GB, 256 GB, 512 GB en 1 TB. De S22 Ultra heeft wel meer werkgeheugen dan zijn tegenhanger, namelijk 8 GB, ten opzichte van 6 GB bij de iPhone.

Kies het toestel dat het beste bij je past 

Ben jij al jaren fan van Samsung of juist van Apple, of twijfel je nog tussen de twee modellen? In het laatste geval is het verstandig om de specificaties van beide modellen naast elkaar te leggen. Zo vind je misschien makkelijker welk toestel het beste bij je past. Wil je niet teveel kwijt zijn voor je telefoon? Dan is het handig om voor een sim only-abonnement te kiezen. Je betaalt dan alleen voor het aantal Mb’s en belminuten dat je zelf hebt gekozen en gaat daardoor nooit buiten je bundel. En dat betekent dus ook geen extra kosten.

Advertorials

Dit vind je misschien ook leuk