12 tips om het meeste uit je OPPO Find X3 Pro te halen (ADV)

12 tips om het meeste uit je OPPO Find X3 Pro te halen (ADV)

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

Er wordt binnen de smartphonewereld veel gesproken over OPPO Find X3 Pro. Hij komt dan wel met een fiks prijskaartje van 1.149 euro, daarvoor krijg je wel veel toestel terug. Niet alleen in omvang door zijn flinke scherm, want het is daarnaast een enorm veelzijdige smartphone. Met deze twaalf tips weet je zeker dat je alles uit het toestel haalt.

1. Kies zelf de ontgrendelanimatie

Het is misschien niet wereldveranderend, het is wel heel tof dat het kan. OPPO Find X3 Pro maakt het mogelijk om een eigen animatie te kiezen wanneer je met je vingerafdruk de telefoon ontgrendeld. Ga naar Instellingen > Persoonlijke instellingen > Vingerafdrukstijlen. Hier zijn acht mogelijkheden beschikbaar om uit te kiezen. Deze mogelijkheid hebben we niet vaak gezien op een smartphone.

2. Haal het maximale uit het scherm

Het scherm van Find X3 Pro is snel en kan geweldige prestaties leveren, maar dat doet hij niet standaard. Wil je de maximale resolutie en framerate, dan moet je hiervoor naar Instellingen > Weergave en helderheid > Meer. Je kunt dan bij Schermresolutie en Vernieuwingsfrequentie van scherm instellen dat je QHD+ en Hoog wil. Zo gebruik je dat goede, grote scherm volledig waarvoor hij bedoeld is. Ook handig: je kunt door simpelweg naar beneden te swipen op je beginscherm al je notificaties zien.

12 tips om het meeste uit je OPPO Find X3 Pro te halen (ADV)

3. Maak je HDR-content lichter

Niet veel mensen weten dit, maar HDR-content heeft vaak als bijkomstigheid dat het beeld wat donkerder wordt. OPPO heeft daar een oplossing voor in de vorm van de Kleurversterking voor video’s-modus. Je zet deze aan bij Instellingen > Weergave en helderheid > Kleurversterking voor video’s. Zo ziet de content er iets meer uit zoals het hoort en kun je het bijvoorbeeld beter bekijken als je in de zon zit.

4. Maak er een Altijd-aan-scherm van naar keuze

Met OPPO’s Android-schil ColorOS kun je zelf een altijd-aan-scherm maken van je grote Find X3 Pro-scherm. Ga hiervoor naar Instellingen > Persoonlijke instellingen > Scherm altijd actief. Als je vervolgens op het plus-icoontje klikt dan kun je verschillende mogelijkheden kiezen. Je kunt er zelfs een eigen tekening op laten zien, naast een klok of notificaties.

12 tips om het meeste uit je OPPO Find X3 Pro te halen (ADV)

5. Open meteen een app naar wens

Voor veel mensen geldt dat ze na het ontgrendelen van hun telefoon vrijwel meteen naar WhatsApp gaan. Vaak zijn het de meldingen van die chatapp die überhaupt zorgen dat je je telefoon ontgrendeld. Handig dus om die app direct te laten openen wanneer jij je vinger op de vingerafdrukscanner legt. Je kunt dit instellen bij Instellingen > Hulpmiddelen voor gebruiksgemak > Snel starten. Om van deze mogelijkheid gebruik te maken, moet je wel je vinger iets langer op de vingerafdrukscanner houden tot je je snel beschikbare apps ziet.

6. Maak van jezelf én je scherm tegelijkertijd een opname

Als je wil kun je geweldige reactievideo’s maken met deze telefoon. Je hoeft hiervoor alleen de optie Instellingen > Hulpmiddelen voor gebruiksgemak > Schermopname te gebruiken. Het is dan mogelijk om tegelijkertijd je selfiecamera te laten opnemen als wat er op je scherm gebeurt. Hilarisch voor reactievideo’s op nieuwe trailers, of simpelweg op gekke appgesprekken met je vrienden. Je kunt zelfs kiezen waar het selfiebolletje in het scherm wordt weergegeven.

7. Leer jezelf meteen hoe je een screenshot maakt

Als je een nieuwe telefoon hebt dan zijn er altijd een paar handelingen die je doet: je contacten inladen, kijken waar je veelgebruikte apps zijn en deze eventueel nog downloaden en inloggen op je e-mail en WhatsApp. Wat veel mensen vergeten en pas realiseren als ze dat nodig hebben, dat is hoe ze een schermafbeelding maken. Op sommige telefoons is het een knoppencombinatie, maar Find X3 Pro kan het ook anders. Je kunt in Instellingen > Hulpmiddelen voor gebruiksgemak > Gebaren en bewegingen instellen dat je screenshots kunt maken door te swipen. Specifiek moet je drie vingers naar beneden laten swipen op het scherm om snel een schermafbeelding te kieken.

12 tips om het meeste uit je OPPO Find X3 Pro te halen (ADV)

8. Optillen betekent: wakker worden!

Niets is zo waardeloos als een telefoon die wordt opgepakt en gewoon zwart blijft. Je pakt hem niet voor niets op. Met de Optillen om te activeren-optie binnen Instellingen > Hulpmiddelen voor gebruiksgemak > Gebaren en bewegingen kun je bepalen dat deze OPPO alvast wakker wordt als je hem nog aan het oppakken bent. Zo licht het scherm op wanneer je hem beweegt, wat erg handig is als je bijvoorbeeld in bed ligt en wil weten wie jou zo laat ‘s nachts nog een app stuurt.

9. Geen notificaties, maar nummers

Soms is het een gezellige collectie van icoontjes die zich ophoopt bovenin je scherm. Je hebt dan eigenlijk geen idee wat je ervan moet verwachten: heb je één berichtje van die app, of staan er inmiddels tien berichten te wachten? OPPO heeft bedacht dat een melding met het aantal notificaties eigenlijk beter is. Je kunt dit dan ook instellen op deze telefoon via Instellingen > Hulpmiddelen voor gebruiksgemak > Gebaren en bewegingen. Notification Count wil zeggen dat de aantallen berichten worden weergegeven.

10. Gebruik de microscoopcamera op alles wat je ziet

De grootste gimmick van OPPO op deze telefoon is de microscoopcamera. Het is indrukwekkend hoe gedetailleerd deze telefoon foto’s kan maken. Het kost je wel wat oefening om er echt goed in te worden, de telefoon goed stil te houden en inderdaad te krijgen wat je wil, maar als dat eenmaal lukt dan kun je er het grootste plezier mee hebben. Het lijken bovendien heel professionele foto’s, want zo’n verregaande optie hebben we nog nooit op een smartphonecamera gezien.

12 tips om het meeste uit je OPPO Find X3 Pro te halen (ADV)

11. Deze telefoon denkt aan je welzijn

Met de toevoeging van de O Relax-app wordt het je nog makkelijker gemaakt om dagelijks even uit de waan van de dag te stappen. In deze app vind je tientallen geleden van steden over de hele wereld om je ontspannen te maken. Soms is het meditatief rustgevend, anders klinkt het simpelweg heel fijn zoals ASMR. Je kunt zelf beïnvloeden in hoeverre je bepaalde geluiden hoort en er zijn rustgevende spelletjes in de app, waardoor je op wat actievere manier met ontspanning bezig bent.

12. Snel informatie tot je beschikking met de slimme zijbalk

Waar je snel apps kunt opstarten dankzij de Quick Launch, is er nog een andere manier om snel bij bepaalde apps te kunnen, ook als je de telefoon allang hebt ontgrendeld. Ideaal voor multitaskers is de slimme zijbalk. Hiermee kun je apps snel starten, waardoor je enorm vlug kunt schakelen van de ene app naar de andere. Je kunt er allerlei apps op instellen naar keuze, wat een goede representatie is van OPPO Find X3 Pro: je kunt deze hele telefoon tot in de puntjes personaliseren.

12 tips om het meeste uit je OPPO Find X3 Pro te halen (ADV)

De OPPO Find X3 Pro 5G is verkrijgbaar bij o.a. OPPO E-store, T-Mobile, MediaMarkt, Belsimpel, Coolblue, Bol.com -Tele2 en Vodafone. Als je de telefoon voor 18 april besteld dan krijg je er drie gratis producten bij:

  1. Een OPPO Watch 46mm t.w.v. €349
  2. OPPO AirVOOC 45W Wireless Charger t.w.v. €79
  3. Kevlar beschermhoes t.w.v. €49

Volg voor meer informatie @OPPONederland op Instagram en Facebook of bezoek de website: www.oppo.com/nl/.

Advertorials

Dit vind je misschien ook leuk