League of Legends: Wild Rift: alles wat je moet weten over de gratis populaire mobiele game (adv)

League of Legends: Wild Rift: alles wat je moet weten over de gratis populaire mobiele game (adv)

League of Legends bestaat inmiddels ruim tien jaar en is uitgegroeid tot een van de populairste games ter wereld. Naar de wereldkampioenschappen, ook wel Worlds genoemd, kijken ruim 100 miljoen mensen van over de hele wereld en ook de nieuwe Netflix-serie Arcane, die is gebaseerd op de spelwereld van de game, is immens populair. Toch kan het zo zijn dat je nog nooit van League of Legends hebt gehoord en dat begrijpen wij erg goed, aangezien de game zich ondanks het enorm aantal spelers en kijkers zich in een niche bevindt.

League of Legends is een populaire esports, een game die zich focust op de beste spelers van de wereld die tegen elkaar strijden, maar zo begon League of Legends niet. De game die uitkwam in 2009 was en is nog steeds, makkelijk om te begrijpen en moeilijk om te meesteren, waardoor de game toegankelijk en leuk is voor spelers van elk niveau. Dat begrijpt ontwikkelaar Riot Games erg goed en daarom hebben ze vorig jaar besloten om de game naar een nog groter publiek te brengen via Wild Rift, een gratis mobiele variant van deze gaming gigant.

Wat is League of Legends: Wild Rift?

League of Legends: Wild Rift is in principe League of Legends, maar dan voor je mobiele telefoon, zodat je met een internetverbinding altijd en overal de game kunt spelen. Riot Games heeft met Wild Rift de beroemde League of Legends formule vertaald naar een mobiele variant, die wat makkelijker speelt dan zijn pc-tegenhanger vanwege de hulpmiddelen die nodig zijn op mobiel, maar weet nog steeds de kern van LoL (zoals de game ook wordt genoemd) te behouden. Op pc speel je LoL met een muis en toetsenbord, terwijl je op mobiel speelt met je touchscreen. Een iets andere ervaring dus, maar in de kern hetzelfde. Aan je linkerhand heb je een joystick om je personage te bewegen, terwijl je aan de rechterkant de aanvallen kunt beheren van jouw Champion, zoals de personages van de game worden genoemd. Mocht je League of Legends al op pc hebben gespeeld, dan zal het zeker herkenbaar aanvoelen op mobiel.

League of Legends: Wild Rift: alles wat je moet weten over de gratis populaire mobiele game (adv)

Mocht je de game nog nooit hebben gespeeld, dan volgt hier een korte uitleg van de game. Zoals gezegd is League of Legends vrij makkelijk uit te leggen en te begrijpen, maar de game meesteren en erg goed in worden zal wat tijd kosten. Een beetje als schaken dus, waar de game vaak mee wordt vergeleken, aangezien tactisch inzicht erg belangrijk is om een succesvolle speler te worden.

In League of Legends strijden twee teams van vijf tegen elkaar op een speelveld dat Summoner’s Rift wordt genoemd. Elke speler kan een van de inmiddels ruim 80 Champions kiezen van Wild Rift, om zo een goede combinatie van vijf Champions te vormen die hopelijk sterker zijn dan die van de tegenstander. Hier begint het tactische inzicht al, want de Champion die je kiest kan essentieel zijn voor je succes. De krachten van de Champions werken namelijk in een soort steen, papier, schaar systeem, waarbij elke Champion zijn krachten en zwaktes heeft. De kennis opdoen wat goed en slecht is tegen elkaar, zal al enige tijd kosten, maar is tegelijk een van de grootste charmes van de game.

League of Legends: Wild Rift: alles wat je moet weten over de gratis populaire mobiele game (adv)

Nadat de teams zijn gekozen, betreden de teams Summoner’s Rift. De rift bestaat uit een middenpad, mid-lane genoemd, een bovenste pad( baron-lane), een onderste pad (dragon-lane) en een jungle, de bebossing tussen de paden. Afhankelijk van welke rol jij hebt gekozen, zal je naar een van die plekken gaan om de tegenstander te ontmoeten en geld en experience-points te verzamelen. Elk potje begint je personage met een startbedrag aan Gold en op level 1. Aan het begin van de game zal je geld verzamelen en experience krijgen door kleine monstertjes van de tegenstander (minions) te verslaan, terwijl de tegenstander hetzelfde probeert te doen. Het leukste is, dat de tegenstander dit doet op exact dezelfde plek, terwijl je ook tegen elkaar moet vechten. Je merkt al, het is niet heel makkelijk om Gold te verzamelen. Als je toch wat Gold hebt weten te bemachtigen, kun je terug naar je basis om Items te kopen die je personage sterker maken en vooral sterker maken dan je tegenstander. Het is vaak zo, dat het team met het meeste geld het sterkste is en zal winnen.

League of Legends: Wild Rift: alles wat je moet weten over de gratis populaire mobiele game (adv)

Verderop in het potje gaan de teams vechten om controle over de Dragon, een grote draak die je team een stuk sterker zal maken, net als de Baron, een groot monster die je team nog sterker zal maken dan de draak. Hierdoor zullen de teams in grote vijf-tegen-vijf gevechten belanden die explosief zijn en een flinke adrenaline boost geven.

Maak kennis met de Champions

Als je Arcane hebt gekeken, heb je mogelijk onbewust al kennis gemaakt met een aantal van de League of Legends Champions zoals Vi, Jinx, Victor en Jayce, maar League of Legends kent ruim 150 speelbare personages, waarvan er inmiddels ongeveer 80 naar Wild Rift zijn gekomen. Riot Games brengt in rap tempo de verschillende helden van de pc-versie naar Wild Rift en doet dit vaak met een event, zodat je de Champion direct vrij kunt spelen. Deze events zijn overigens een van de grote pluspunten van Wild Rift, want naast de nieuwe helden krijg je vaak een gratis Skin en andere cosmetische items waar je middels opdrachten naartoe kunt werken. Het geeft je een extra doel naast het beter worden in de game en verder klimmen op de Ranked ladder.

Je kunt de Champions onderverdelen in een aantal categorieën. Je hebt de Mid-laners die vaak magiërs zijn en veel schade toedienen. Je hebt de junglers, die zich in de jungle bevinden, zo veel mogelijk proberen de teamleden te ondersteunen in hun gevechten en de taak krijgen om de Draak veilig te stellen. Daarnaast heb je de Support, die het team ondersteunt in de dragon-lane, samen met de Marksman, een rol die wordt vervuld door Champions die vaak met hun standaard aanval naar verloop van tijd veel schade toedienen. In de baron-lane heb je vaak de bruisers en tanks, de personages die klappen kunnen opvangen voor het team. De Champions hebben allemaal een uniek uiterlijk, vier unieke aanvallen en een achtergrondverhaal dat soms verbonden is aan andere helden. Je kunt je favoriete personages dus kiezen op basis van hoe ze eruit zien, hoe fijn ze zijn om mee te spelen voor jouw favoriete speelstijl, of je kiest simpelweg wat het sterkste is op dat moment.

League of Legends: Wild Rift: alles wat je moet weten over de gratis populaire mobiele game (adv)

Zoals gezegd heeft elke Champion vier aanvallen. Drie standaard aanvallen en een ‘Ultimate Ability’. Dit is een ability die vaak een langere cooldown heeft, dus tijd die het duurt om hem nog een keer te gebruiken, en erg sterk is in gevechten. Je spreuken combineren in de juiste volgorde is vaak erg belangrijk en vergt wat oefening en snel vingerwerk, maar zoals met andere aspecten van Wild Rift, is het onder de vingers krijgen van de beste combinaties erg bevredigend en houdt het spel interessant. Want nadat je goed bent geworden in een bepaalde Champion, zijn er nog 79 andere die je verder kunt uitpluizen.

Kort gezegd is League of Legends: Wild Rift een game die je bezig zal blijven houden voor een lange tijd. Met de verschillende events staat er altijd een nieuwe uitdaging om de hoek en het is ontzettend verslavend om alsmaar beter te worden in de game, te klimmen op de ladder en alsmaar nieuwe Champions te leren kennen.

Wil je Wild Rift proberen, dan kun je de game hier gratis downloaden via de Google Play Store.

League of Legends: Wild Rift
We schreven begin dit jaar nog over de top 5 van meest veelbelovende games voor Andorid die nog in aantocht zijn. Eén ervan, de mobiele versie van het pop ..

Meer info