Huawei Watch GT 3 review: dit vonden twee Androidworldlezers van de smartwatch (adv)

Huawei Watch GT 3 review: dit vonden twee Androidworldlezers van de smartwatch (adv)

Advertorial

door Advertorial

Laatst geüpdatet

Huawei heeft in samenwerking met Androidworld twee lezers de kans gegeven de nieuwe Huawei Watch GT 3 te testen. In dit artikel lees je wat de twee Androidworldlezers van de smartwatch vonden.

Androidworld-lezers Rebekka en Richard

Rebekka Bouma-Hogeveen en Richard Sloot hadden gereageerd op onze oproep waarbij we sportieve testers zochten om de Watch GT 3 te testen. In deze gebruikersreview vertellen ze over hun ervaringen met het horloge, maar allereerst vertellen ze iets over hunzelf.

Richard

Hallo Dim en anderen van Androidworld, als eerste vind ik het hartstikke tof dat ik ben uitgeloot om de nieuwe Huawei Watch GT 3 te mogen testen. Wat ik doe voor werk, ik werk in een verfgroothandel in Rotterdam als voorraad beheerder. Ik zal geen naam noemen in verband met reclame.

Ik ben in april 2018 begonnen met hardlopen (is ook mijn hoofdsport) omdat mijn zoon van toen 10 jaar de kidsrun liep een dag voor de marathon en toen ik al die mensen zag die langs de kant stonden, dacht ik “dit wil ik ook meemaken”. Het was nooit mijn bedoeling om een marathon te gaan lopen, maar ja in oktober 2021 toch maar gedaan en straks op 10 april nog eens. In de zomer wil ik ook nog wel gaan suppen, maar dat is meer voor de fun.

Ik ben in bezit van een Xiaomi Redmi Note 8 Pro waar ik erg tevreden over ben, het is echt een toptoestel, mooie foto’s, lange accuduur, snel, helder scherm en ik heb als smartwatch, het is eigenlijk meer een sporthorloge, maar dat is mijn mening, de Garmin Vivoactive 4. Ik gebruik deze ook alleen maar tijdens het sporten.

Rebekka

Ik ben een medewerkster voor een grote bank in Nederland. Ik zit dus overdag veel. Ik krijg graag van de watch een herinnering dat ik even moet gaat bewegen. In mijn vrije tijd fiets en wandel ik veel. Ik gebruik de Huawei Watch 3 42mm samen met een OPPO-toestel.

Bouwkwaliteit en design

Richard

Wat mij het als eerste opviel is de uitstraling van de doos, die ziet eruit of je een super exclusief smartwatch gekocht hebt. Dat zwart met goud is een perfecte keuze om die exclusieve uitstraling te geven. Het was een feestje om de smartwatch uit de doos te mogen halen. Het viel mij wel op dat de manier waarop de GT 3 in het doosje was verpakt, hetzelfde was als de Vivoactive 4.

Volgens de gegevens van Huawei, weegt de GT 3 42,6gram maar hij voelt zwaarder en steviger aan dan mijn Vivoactive 4 en die weegt 50 gram. Juist omdat hij zo stevig aanvoelt komt hij bij mij als zeer robuust over en valt dan toch wel in de groep waaronder de duurdere smartwatches vallen zoals de Samsung Galaxy Watch 4 Classic. Ik denk dat Samsung toch echt wel een serieuze concurrent heeft aan de GT 3.

Als ik eerlijk ben vind ik dat de GT 3 niet echt een heel bijzonder uiterlijk heeft. Als het scherm uit is lijken ze allemaal op elkaar, maar op het moment dat het scherm aangaat, bam, dan zie je pas hoe cool deze smartwatch is. Daar zit denk ik ook de kracht van de GT 3, op het moment dat hij aangaat laat hij zijn ware ik zien. Wat ook wel heel erg fijn is dat je de band van de watch kan vervangen, dus je kan de watch in ieder stijl aanpassen mocht je dat willen.

Ik draag nooit horloges, ja behalve als ik hardloop, maar de GT 3 heb ik uiteraard voor de test nu zo’n vijf dagen gedragen en ook mee geslapen. Je bent er erg snel aan gewend gewoon omdat hij comfortabel zit en aangezien het standaard bandje meerdere openingen heeft, kan hij in principe nooit te strak zitten. Ook heb ik persoonlijk geen last gehad van zweet onder het bandje, wat bij sommige andere bandjes wel kan voorkomen, ook niet tijdens het hardlopen.

Huawei Watch GT 3 review: dit vonden twee Androidworldlezers van de smartwatch (adv)

Wat mij ook wel verraste is dat de smartwatch opeens gesproken informatie gaf tijdens het hardlopen, zoals afstand, snelheid, hartslag, tijd. Ik wist niet dat deze optie op de smartwatch zat, maar ik vind het erg leuk. Het enige nadeel daarvan is dat het in het Engels is en of het aan te passen is naar het Nederlands, dat weet ik niet.

Het opvallendste aan de watch is toch wel de draaiknop oftewel zoals Huawei het noemt, de draaibare kroon, maar na enige studie kom je erachter dat die kroon eigenlijk best wel handig is. Je kan je smartwatch uit de slaap stand halen, door op de kroon te klikken, door nog eens te drukken, zie je al je apps en als je dan de kroon draait, kan je je apps in of uit zoomen en je volume harder of zachter zetten. Onder de kroon zit nog een klein knopje, maar daar later meer over.

Tevens is hij waterbestendig tot zo’n 50 meter, moet ook wel als de opties zwemmen standaard zit ingebouwd, alleen heb ik dat niet uitgetest. De smartwatch komt zonder een screenprotector, maar persoonlijk vind ik dat geen probleem aangezien een amoled-scherm best wel tegen een stootje kan.

Rebekka

De watch zit door de leren band erg comfortabel! Je voelt bijna niet dat je hem draagt. Ik vind dat de watch behoorlijk op een normaal horloge lijkt. Aan de zijkant zitten twee knoppen waarvan één draaikroontje. En het scherm is een touchscreen. Het scherm is precies groot genoeg voor mij. Hij had niet groter of kleiner gemoeten. Het scherm is waterbestendig, maar het leren bandje niet.

Huawei Watch GT 3 review: dit vonden twee Androidworldlezers van de smartwatch (adv)

Beeldscherm

Richard

Het amoled-scherm is heel erg helder en de kleuren zien er prachtig uit, en de standaard watchface is voor mij één van de mooiste watchfaces die standaard al op de GT 3 staat. Doordat het scherm zo helder is, lees alles zeer makkelijk weg, ook als de zon erop staat. Vaak met je telefoon heb je dan moeite om het scherm te lezen, maar niet met de GT 3.

Als je op je watch naar boven veegt dat zie je al je meldingen van de laatste tijd, veeg je naar rechts, dan zie je het weer van vandaag (mits ingesteld). Swipe je naar links, dan kom je bij je hartslag, veeg je verder, dan zie je Sp02-meting. Na de volgende swipe zie je je activiteiten van de laatste dagen en nog drie opties. Het swipen gaat zeer soepel en de reactietijd is erg snel, waardoor je erg snel bij de gewenste app ben.

Rebekka

De Huawei Watch GT 3 is erg makkelijk te bedienen en je kunt een knop aan de zijkant aanpassen naar welke app hij toe moet gaan. Soort snelkoppeling. De maanstand is er op te zien, de weersvoorspelling, hartslag, Sp02, stappen en nog veel meer. Ook de notificaties komen er direct op binnen een je kunt ook via de watch bellen of reageren op een bericht met een vooringestelde tekst. Je kunt ook een beltoontje krijgen bij een notificatie. Uiteraard zit er ook een functie op om je telefoon te vinden. Ideaal voor de mensen die de telefoon altijd kwijt zijn zoals ik. Volume is eenvoudig te regelen in de instellingen.

Huawei Watch GT 3 review: dit vonden twee Androidworldlezers van de smartwatch (adv)

Koppelen en de app gebruiken

Richard

Het koppelen van de Huawei Watch GT 3 en de app gaat zeer makkelijk, alleen dan moet je wel de juiste app installeren. Ik dacht handig te zijn door de app via de Google Play te installeren, maar dat gaat niet werken. Op je watch krijg je een QR-code te zien en die moet je met je telefoon scannen en dan pas kom je bij de juiste app terecht en kan je deze installeren. De juiste app staat namelijk in de AppGallery van Huawei zelf en niet bij Google Play.

Daarnaast moet je uiteraard nog wel een account aanmaken in de app en de app ook de nodige toestemmingen geven zodat deze volledig kan werken, maar dat is in principe met elke app smartwatch. Ik heb zelf bij een aantal gevraagde toestemmingen geen toestemming gegeven, maar daar schijnt de app geen last van te hebben. De app is geheel in het Nederlands, wat erg fijn is. Ik heb het wel eens anders meegemaakt. Het is in mijn ogen ook wel een zeer uitgedachte en uitgewerkte app met veel mogelijkheden. De app heeft onderin vijf mogelijkheden, Gezondheid (is ook je eerste scherm als je de app opstart), Training, Ontdekken, Apparaten en ik.

Bij Gezondheid zie je wat je laatste activiteit was en als je daarop klikt, dan zie je de activiteiten van de afgelopen maand. Ook zie je daar je hartslag, Gezond leven, dat is een verzamelplek voor al je gegevens qua slaap, water drinken, et cetera. Er zijn nog meer opties op dit scherm, maar dat moet je zelf maar uitvogelen.

Training, de naam zegt het al. Je kan hier standaard schema’s vinden voor hardlopen en HIIT-trainingen. Ook kan je hier bij het AI-hardloopschema zelf een training aanmaken wat op zich best wel grappig is. Ik geef toe, ik heb het niet gedaan aangezien ikzelf in training ben voor de marathon, maar wat ik ervan zag, zag er goed uit. Je kan voor verschillend afstanden schema’s instellen en ook nog op de dagen dat jij wil/kan. Wat we wel opval is dat de app alleen maar op hardlopen, wandelen en fietsen gericht is.

Bij Ontdekken zag ik alleen de melding Geen Inhoud. Bij Apparaten zag ik uiteraard de Watch GT 3, maar ook een optie voor andere watchfaces, muziek op je watch zetten, AppGallery en Huawei Watch. Van de watchfaces zijn er honderden, van betaalde tot gratis en deze zijn heel simpel op je watch te zetten. Ook heb je hier de mogelijkheid om muziek op je het horloge te plaatsen door middel van bluetooth.

In de AppGallery staat tot nu toe nog maar 33 apps en helaas is er maar één bij die voor mij interessant is en dat is Petal Maps, zodat je ook navigatie op je watch hebt. En als laatste Ik, hier staan je gegevens en, je prestaties en dat doen ze heel mooi door middel van zwevende medailles.

Rebekka

De Huawei Watch GT 3 is erg makkelijk te bedienen en je kunt een knop aan de zijkant aanpassen naar welke app hij toe moet gaan. Soort snelkoppeling. De maanstand is er op te zien, de weersvoorspelling, hartslag, Sp02, stappen en nog veel meer. Ook de notificaties komen er direct op binnen een je kunt ook via de watch bellen of reageren op een bericht met een vooringestelde tekst. Je kunt ook een beltoontje krijgen bij een notificatie. Uiteraard zit er ook een functie op om je telefoon te vinden. Ideaal voor de mensen die de telefoon altijd kwijt zijn zoals ik. Volume is eenvoudig te regelen in de instellingen.

Bediening en bellen

Richard

De Huawei Watch GT 3 heeft zowel een touchscreen als twee fysieke knoppen, waarvan één de kroon is. De bediening is simpel en gaat werkelijk snel. De fysieke knoppen zitten aan de rechterkant van de smartwatch. De watch is dan ook in principe voor linksdragers.

Als je de 2e knop indrukt, kom je tegelijk uit bij de training- en sportopties waaruit je kan kiezen, uiteraard hardlopen, fietsen, zwemmen en wat ook wel handig is dat je kan kiezen tussen binnen of buitensporten. Klinkt raar maar buiten fietsen is toch anders dan op een hometrainer. De overige opties zijn beste veel, touwspringen, bergbeklimmen, hiking, snowboarden, skiën, noem maar op en het zit er wel in en als je één van die opties kiest, dan start het programma tegelijk op en gaat zoeken naar de GPS.

Over de GPS gesproken, deze is echt snel en accuraat als ik het vergelijk met mijn Vivoactive 4. De GPS is sneller gevonden en zelfs in parken met veel hoge bomen blijft hij zijn GPS houden, waar mijn Vivoactive 4 het toch wel laat afweten.

Huawei Watch GT 3 review: dit vonden twee Androidworldlezers van de smartwatch (adv)

Bij het begin is het nog wel even zoeken wat wat zit en hoe het precies werkt, maar na een paar dagen vind je je weg en dat gaat het bijna vanzelf. Wat ik in eerste instantie niet wist, ik ben blanco de test ingegaan, is dat er een microfoon en speaker in zit. Best een toffe optie, want ik werd gebeld en mijn watch ging over. Zo’n vreemde gewaarwording is dat, dus ik nam het gesprek aan en had dus een gesprek via de smartwatch. Nu zullen velen zeggen, dat heb ik al, maar voor mij was echt even een verrassingsmomentje. Het geluid vond ik zeer helder en goed, ik herkende direct de stem van degene die mij belde, ook de beller zelf had totaal geen moeite of slecht geluid tijdens het gesprek. Zelf een gesprek starten via de watch gaat niet, maar een gesprek aannemen wel.

Rebekka

De Huawei Watch GT 3 beschikt over een touchscreen en twee fysieke knoppen die aan de zijkant zitten. Een knop waar je je favoriete functie aan kunt koppelen en een knop waarmee je alle apps kunt bekijken/bedienen. Je kunt ook met de smartwatch bellen. De personen met wie ik bel vinden mij wel iets minder goed te verstaan dus ik schakel graag terug naar bellen via de telefoon. Maar dat je via je smartwatch doorkrijgt dat je gebeld wordt, vind ik ideaal!

Huawei Watch GT 3 review: dit vonden twee Androidworldlezers van de smartwatch (adv)

Accuduur

Richard

Ik heb de Watch GT 3 afgelopen donderdagavond ontvangen en na het uitpakken op de oplader gezet. Dat gaat zeer makkelijk, geen geklooi met stekkertjes, maar gewoon op de oplader legen en klaar, hij laadt op. De accu gaat echt heel lang mee, daar is echt goed over nagedacht. Ik ga de 14 dagen niet halen, maar ik denk dat ik toch aardig in de buurt komt. Er is niet echt een app om te zien hoeveel % je accu nog is, maar bij de meeste watchfaces is het ingebouwd zodat je het op automatisch op je scherm ziet.

Om te vergelijken: Na mijn training van afgelopen zondag van z’n 2,5 uur, had mijn Vivoactive 4 een kleine 23% accuduur verloren, bij de GT 3 was dat maar 9%. Echt een groot verschil. Na de training heb ik de watch weer opgeladen en nu is het iets meer dan 36 uur geleden en heb ik nog 75% over terwijl ik hem de gehele dag op mijn werk draag.

Huawei Watch GT 3 review: dit vonden twee Androidworldlezers van de smartwatch (adv)

Voor de test heb ik 2x met de smartwatch om geslapen, maar zelfs dan gebruikt het bijna geen batterij. Ook heb ik veel gespeeld en uitgevogeld en uitgeprobeerd op de watch voor de test om alles te leren kennen en te bekijken, maar zelfs dan trek het niet de batterij leeg. De batterij van mijn telefoon gaat eerder leeg dan die van de watch. Zelfs bij veel meldingen van Insta, Facebook, email enzovoorts geraakt de batterij niet leeg.

Ik draag de watch zo’n 14 uur per dag, maar bij normaal gebruik gaat het echt lang duren voordat hij leeg is.

Rebekka

De accu gaat bij mij redelijk vlot leeg aangezien ik hem echt veel gebruik. 's Ochtends sporten, 's middags wandelen en tussendoor veel stappen zetten en gebruik door middel van muziek luisteren. Met mijn gebruik gaat hij ongeveer 5 dagen mee.

Conclusie

Richard

Huawei heeft met de GT 3 een topsmartwatch gelanceerd, ik kan niet anders zeggen. Ze maken hun beloftes waar en ik denk eerlijk gezegd dat de grote namen van smartwatches een serieuze concurrent erbij hebben.

Het toestel valt in eerste instantie niet op, behalve het draaikroontje, maar op het moment dat het beeldscherm aangaat dat laat hij zijn pracht en kracht zien. Hij is voelt erg stevig aan, en ziet er uit alsof hij wel tegen een stootje kan.

Het allergrootste pluspunt is toch wel zijn accuduur, die is echt top. 14 dagen bij normaal gebruik en 8 dagen bij intensief gebruik, dus waarschijnlijk ligt het tussen de 11 á 12 dagen. Daar hebben ze echt goed over nagedacht evenals de de vele instellingen zodat je de watch echt persoonlijk kan maken.

Ander pluspunt is de aandacht voor de metingen, zoals hartslagmeter en de afstandmeter, die is in mijn ogen ook super. Ter vergelijking, de meeste polsmetingen voor je hartslag zijn niet erg correct, daarom gebruik ik een hartslagband in combinatie met mijn Vivoactive 4, maar de GT 3 gaf bijna (zat er 1 of 2 slagen naast) dezelfde hartslag aan als mijn band.

Huawei Watch GT 3 review: dit vonden twee Androidworldlezers van de smartwatch (adv)

Ook een pluspunt is dat je sporttrainingen in kan stellen, zonder hulp van een app, of gebruik kan maken van de voor geïnstalleerde trainingen. Wat ik persoonlijk erg fijn vind is dat de watch heel goed communiceert met de app, de app is echt een verlengstuk van de watch.

Een groot nadeel vind ik persoonlijk is dat het niet gekoppeld kan worden met Strava die door veel sporters gebruikt wordt en daardoor best wel belangrijk is, maar door middel van een externe app, is het wel te bewerkstellen. Ander nadeel is, dat er nog maar weinig apps in de AppGallery te vinden is voor de watch, maar misschien komt er in de toekomst verandering in.

Ook vind ik het een nadeel om muziek via bluetooth op je smartwatch te zetten aangezien ik geen bluetooth op mijn computer heb, maar daar zullen anderen met een laptop minder last van hebben

Heb je nog geen smartwatch of ben je op zoek naar een andere, dan is de Huawei Watch GT 3 een serieuze optie voor je waar je zeker geen spijt van gaat krijgen. Eigenlijk ben ik nu al aan het nadenken om de smartwatch voor mijzelf aan te schaffen.

Androidworld, bedankt dat ik de smartwatch mocht testen. Ik hoop dat mijn review voldoende gegevens bevat voor jullie verslag. Eén ding is zeker, ik vond het superleuk om te doen en ik heb er nu al heel veel spijt van om de watch retour te moeten sturen. Met pijn in mijn hart neem ik er afscheid van.

Rebekka

Ik vind de smartwatch heel fijn in gebruik! Ik ben heel blij met de trainingenfunctie en de gps die ingebouwd zit. Nu zie ik eindelijk precies welke routes ik genomen heb en hoeveel km’s dat precies is. En hij laat op het beginscherm het aantal verbrande calorieën zien. Ligt natuurlijk wel aan welke watchface je kiest. Maar de mogelijkheid is er.

Huawei Watch GT 3 review: dit vonden twee Androidworldlezers van de smartwatch (adv)
Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3

Huawei Watch GT 3

De Huawei Watch GT 3 is de nieuwste smartwatch van Huawei, boordevol gezondheids- en fitnessfuncties, interessante statistieken voor hardlopers, een mooi AMOLED-scherm en een ontzettend lange accuduur.

Vanaf € 229,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Advertorials

Dit vind je misschien ook leuk