Zo speel je poker in Governor of Poker 3 (adv)

Zo speel je poker in Governor of Poker 3 (adv)

Advertorial

door Advertorial

Laatst geüpdatet

Governor of Poker is de leukste pokerapp die er is. Je speelt tegen je vrienden of anderen in de app, browser, tablet en zelfs op je Kindle Reader. Wat zijn de spelregels en hoe werkt het spel eigenlijk?

Zo speel je poker

Voordat we de spelregels gaan uitleggen beantwoorden we eerst de vraag, wat is poker eigenlijk? Poker is een verzamelnaam van kaartspelen die je thuis, online of in een casino speelt. De meest gespeelde vorm is Texas Hold 'em, en dit is ook de spelvorm die je in Governor of Poker speelt.

Gerelateerde artikelen

Het doel is de hoogst mogelijke kaartcombinatie te maken uit je hand van 5 kaarten. Uiteindelijk is het de bedoeling de chips van je tegenstander(s) te bemachtigen. Je speelt het spel aan een tafel (echt of virtueel) met 2 tot 10 mensen en een deck van 52 kaarten. In elke ronde krijg je als deelnemer twee kaarten die jij alleen mag bekijken. Op tafel worden er door de delen in drie keer , 1 x 3 kaarten en 2 x 1 kaart, ook 5 kaarten open neergelegd. Het is de bedoeling dat je door jou kaarten met de kaarten op tafel te combineren de hoogst mogelijk hand maakt.

Governor of Poker 3 - Texas

Governor of Poker 3 - Texas

Governor of Poker is de app voor het spelen van de leukste pokerspellen. In deze app speel je tegen andere enthousiaste spelers in een leuke setting. Wanneer je de g ..

Pokerhanden

Bij de start van het spel heb je twee kaarten gekregen en gedurende het spel komen er nog eens vijf op tafel. Het is dus de bedoeling dat je de best mogelijke combinatie van in totaal vijf kaarten maakt. Daarbij gebruik je de twee kaarten in je hand en de vijf kaarten op tafel, er zijn dus twee kaarten die niet meedoen. Zo een combinatie noemen ze een pokerhand en hoe beter de combinatie hoe hoger de kans dat je gaat winnen. Hieronder laten we je de verschillende mogelijkheden zien die je kunt maken met de kaarten waarbij van hoge naar lage score gaan.

Royal flush:

Vijf opeenvolgende kaarten van dezelfde soort, met de aas als hoogste kaart. Bijvoorbeeld: A♠ K♠ Q♠ J♠ 10♠.

Straight flush:

Vijf opeenvolgende kaarten van dezelfde soort. Bijvoorbeeld: Q♦ J♦ 10♦ 9♦ 8♦

Four of a kind:

Ook wel carré of quads genoemd, vier kaarten met dezelfde waarde. Bijvoorbeeld: 4♣ 4♦ 4♥ 4♠ 9♥

Full house:

Drie kaarten van dezelfde waarde, gecombineerd met twee kaarten van een andere dezelfde waarde. Bijvoorbeeld: 8♣ 8♦ 8♠ K♥ K♠

Zo speel je poker in Governor of Poker 3 (adv)
Flush:

Vijf willekeurige kaarten van dezelfde soort. Bijvoorbeeld: K♠ J♠ 8♠ 4♠ 3♠.

Straight:

Straat. Vijf in waarde opeenvolgende kaarten van willekeurige soort. (De Aas kan hier gebruikt worden als hoger dan de Heer, of als één, dus lager dan de twee) Bijvoorbeeld: 5♦ 4♥ 3♠ 2♦ A♦

Three of a kind:

Ook wel trips of set. Drie kaarten van dezelfde waarde. Bijvoorbeeld: 7♣ 7♥ 7♠ K♦ 2♠

Two pair:

Twee paar, twee kaarten van gelijke waarde, gecombineerd met een paar kaarten van een andere gelijke waarde. Bijvoorbeeld: A♣ A♦ 8♥ 8♠ Q♠.

One pair:

Een paar. Twee kaarten van dezelfde waarde. Bijvoorbeeld: 9♥ 9♠ A♣ J♠ 4♥

High card:

Ook bekend als No pair of hoog. De hoogste kaart telt, waarbij de twee als laagste en aas als hoogste kaart geldt. In dit voorbeeld bestaat de hand uit "Ace high" oftewel "Aas Hoog". Bijvoorbeeld: A♦ 10♦ 9♠ 5♣ 4♣

Gerelateerde artikelen

Inzetten

Een onderdeel van het spel is het inzetten van chips. De eerste keer dat je moet inzetten is wanneer je je eerste twee kaarten hebt ontvangen. Er is een verplichte inzet voor twee spelers per ronde, dat noemen ze de 'blinds'. De big blind die betaalt het meest en rechts naast hem of haar zit de small blind. Wanneer de blinds 10/20 zijn dan moet de big blind verplicht 20 inzetten en de small blind 10. Andere spelers die mee willen spelen moeten de inzet van de big blind gelijk maken. Ze kunnen de kaarten ook weggooien en dan doen ze niet meer mee. De speler rechts van de small blind is de dealer. De dealer wordt ook wel de button genoemd en schuift elke ronde een plekje op, net als de blinds.

Zo verloopt het spel

Hierboven hebben we al verteld dat je als speler twee kaarten krijgt en dat er daarna vijf kaarten in totaal op tafel komen. Dat gaat niet in een enkele keer.

Nadat je je twee kaarten hebt gekregen, komen er drie kaarten op tafel, dat noemen ze de 'flop'. Hiermee krijg je een eerste inzicht in je kansen en kun je je aantal chips inzetten.

Nadat iedereen zijn inzet heeft geplaatst volgt er weer een kaart, dat heet de 'turn'. Wederom zul je zien of je kansen op een 'goede hand' zijn toegenomen of afgenomen. Je kunt dan eventueel je inzet verhogen.

Als laatste volgt de 'river' en dat is de laatste kaart die op tafel komt. Dit is de laatste keer dat je iets met je inzet kunt doen. Want hierna volgt de 'show down' en zal de speler met de beste combinatie de gehele inzet naar zich toe kunnen trekken.

Zo speel je poker in Governor of Poker 3 (adv)

Hoe kan ik winnen?

Het spel eindigt zoals we al schreven met een showdown, het moment waarop de kaarten op tafel worden gelegd, maar daar gaat nog heel wat aan vooraf. Poker is namelijk een spel waarin je verschillende zaken moet beheersen en waar je niet alleen afhankelijk bent van de kaarten die je krijgt.

Het is namelijk belangrijk dat je niet alleen de kaarten in de gaten houdt maar ook je medespelers. Ten eerste zie je een deel van de kaarten uit het spel in jouw hand en op tafel liggen, daarmee kun je de kans berekenen dat anderen ook een goed hand kunnen hebben, hoe meer azen jij hebt, des te kleiner is de kans dat een ander ze heeft.

Daarnaast moet je ook je tegenstander 'lezen', net als bij veel sporten kan de lichaamshouding of het gezicht veel verraden over de kansen van je tegenstanders. Zie je een bedrukte glimlach dan kan Karel aan de overkant wel eens een goede hand hebben en moet je uitkijken wat je gaat inzetten! Overigens kun je ook aan de hoogte van de inzetten veel leren over het vertrouwen van je tegenspelers in de kaarten.

Het 'bluffen' is een belangrijk onderdeel in het pokerspel. Door te bluffen kun je met je inzetten de tegenstander laten denken dat jij een hele goede hand hebt. Hierbij hoop je dat een of meerdere tegenstanders het risico om te verliezen niet aandurven en 'folden'. Dit betekent dat ze de kaarten neerleggen op tafel en niet meer meedoen aan deze ronde

Uiteindelijk kun je een ronde winnen op twee manieren. Jij hebt bij de showdown de beste combinatie kaarten van iedereen. Of je bent als enige overgebleven als actieve speler aan de tafel omdat de rest van de spelers 'folden'.

Poker Hands, de app

Wil je deze informatie altijd bij de hand hebben dan kun je de app Poker Hands downloaden. Dan heb je altijd een geheugensteuntje bij de hand tijdens het spelen van een spelletje poker!

Poker Hands - Learn Poker FREE

Poker Hands - Learn Poker FREE

Advertorials

Dit vind je misschien ook leuk