Hier moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe telefoon (ADV)

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe telefoon (ADV)

Jaarlijks zien we dat het aanbod telefoons steeds groter wordt. Het welbekende event van Apple, maar ook Samsung kondigt jaarlijks een nieuw vlaggenschip aan. Kortom, enorm veel keuze! Het kan dus een flinke uitdaging zijn wanneer jij op het punt staat een nieuwe telefoon aan te schaffen die je daadwerkelijk moet kiezen.

Bij je keuze voor een telefoon is het verstandig voor jezelf te bepalen wat belangrijk is. Surf jij dagelijks het internet af om te zoeken naar de allerleukste filmpjes of gebruik jij je telefoon enkel om te bellen? Afhankelijk van dit soort zaken kun jij je keuze maken.

Gebruik

Voor wie zijn of haar telefoon dagelijks gebruikt, is snelheid en een lange batterijduur waarschijnlijk van essentieel belang. Vooral wanneer je regelmatig wat moet opzoeken, is het wel zo fijn dat je niet enkele seconden hoeft te wachten voordat je eindelijk hebt gevonden wat je zocht. Speel je regelmatig een spelletje, dan is een snel toestel ook een must. Wanneer jij je telefoon veel gebruikt, dan is het dus van belang dat de processor en ook het werkgeheugen van de telefoon goed is.

Uiteraard is het up-to-date houden van je telefoon ook van invloed op de snelheid van het toestel. Voor wie kiest voor een nieuwe telefoon, kan het verstandig zijn een verzekering af te sluiten. Waar we voorheen een beroep konden doen op onze Inboedelverzekering geldt nu vaak een flink eigen risico of zelfs volledige uitsluiting van mobiele telefoon.

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe telefoon (ADV)

Accuduur

Voor wie z’n smartphone regelmatig gebruikt, is een lange batterijduur wel zo fijn. Wanneer jij je telefoon meermaals per dag moet opladen omdat je anders met een lege accu zit, is dat uiteraard geen pretje. Daarom is de accu van groot belang. Toch is het logischerwijs volledig afhankelijk van het gebruik van je smartphone hoe lang een accu daadwerkelijk meegaat. Kijk je de hele dag filmpjes of ben je niet weg te slaan van social media, dan is het vanzelfsprekend dat je accu een stuk minder lang meegaat, dan wanneer jij enkel een berichtje stuurt en het nieuws checkt. Vaak kun je door middel van de verschillende gebruikerservaringen een goed beeld schetsen welk manier van gebruik het beste aansluit op die van jezelf. Zo weet je welke vereisten je kan stellen voor de accuduur.

Camera

Voor wie graag met enige regelmaat iets vast wil leggen op de gevoelige plaat, is ook de kwaliteit van de camera iets om zeker rekening mee te houden. De meeste smartphones van tegenwoordig beschikken over een goede camera, maar toch zijn er wel degelijk verschillen tussen verschillende types en merken toestellen.

De kwaliteit van de camera wordt aangegeven in megapixel. Grofweg: des te hoger dat aantal hoe beter de kwaliteit van de foto’s die worden geschoten. Al is de grootte van de camerasensor ook een belangrijk aspect om naar te kijken, samen met de kwaliteit van de beeldverwerking, die minder goed meetbaar is als consument. Verder is het ook goed om te kijken naar de stabilisatie van het beeld. Als deze namelijk te wensen over laat, dan is de kans vrij groot dat je foto’s bij de geringste beweging wazig of onscherp zijn.