Een week met de Huawei Watch GT 3, wat een uithoudingsvermogen (adv)

Een week met de Huawei Watch GT 3, wat een uithoudingsvermogen (adv)

Advertorial

door Advertorial

Laatst geüpdatet

De nieuwe Watch GT 3 van Huawei beloofd heel veel goeds, maar dat willen we natuurlijk wel zien. Daarom dragen we deze metalen smartwatch een week lang zijn we bijvoorbeeld benieuwd hoe vaak we moeten laden (Spoiler: niet).

Zondag

De week beginnen we met een 'uitpakfeestje' van de Huawei Watch GT 3 want ook de verpakking van deze smartwatch ziet er schitterend uit. Naast de smartwatch vinden we in de doos een lader en wat instructiemateriaal. Het laden van de smartwatch is eenvoudig, geen gedoe met pinnetjes en dergelijke. Je legt de smartwatch op de lader en het laden start, om onze test goed te beginnen gaan we starten met een volle smartwatch en wanneer we Huawei mogen geloven zien we de lader deze week (en langer) niet meer terug.

Een week met de Huawei Watch GT 3, wat een uithoudingsvermogen (adv)

Het installeren van de smartwatch is erg eenvoudig en het werkt via de app gezondheid uit de appstore van Huawei. In deze app zie je een tabblad apparaten waarmee je je smartwatch aan je smartphone kan verbinden. Dit neemt allemaal enkele minuten in beslag waarna je gelijk kunt beginnen met het instellen van je Huawei Watch GT 3. Het leukste vind ik het zoek en instellen van een watchface, naast de standaard faces kun je ook zoeken in een grote database met vele honderden gratis en betaalde watchfaces.

Maandag

Een smartwatch is een divers apparaat en waar hij voor velen gebruikt wordt voor vooral sport en gezondheidszaken zie ik een smartwatch ook als een stuk gereedschap bij het werken. Ik zal niet de enige zijn die de hele dag door berichten ontvangt en (te) vaak zijn telefoon erbij pakt om deze te lezen. Omdat ik mijn berichten ook op mijn smartwatch ontvang kan ik ze sneller bekijken en beslissen of ik er direct actie op moet ondernemen of niet. De telefoon kan ik daardoor laten liggen en daarmee ook het gevaar dat ik me verlies in allerlei apps.

In de eerder genoemde app kun je aangeven van welke apps je de meldingen wil ontvangen. Wil je even niks ontvangen dan activeer je op de smartwatch zelf de niet storen functie.

Dinsdag

De smartwatch staat op 80% en ik heb hem niet ontzien de afgelopen dagen want ik draag hem dag en nacht. De reden dat ik hem in de nacht draag is omdat ik mijn slaap wil meten. Een goede nachtrust is een van de meest belangrijke pijlers van een goede gezondheid en een productieve dag. In deze week ga ik een aantal keren mijn nachtrust meten en zien of ik deze kan verbeteren met de tips die ik krijg via de app van Huawei.

Een week met de Huawei Watch GT 3, wat een uithoudingsvermogen (adv)

De slaapfunctie op de Watch GT 3 meet de drie stadia van je slaap, lichte, diepe en REM-slaap. Nadat je wakker wordt krijgt je nachtrust een score en zie je hoe rustig of onrustig je slaap is geweest. Naast de score zie je hoe lang je in de diverse stadia van je slaap je bent geweest. Daarnaast krijg je overal een goede en duidelijke uitleg bij elke constatering die de app doet met aanbevelingen hoe het beter kan. Zo is mijn diepe slaap veel te kort en kreeg ik onder de tip te gaan kijken naar mij eet- en drinkpatroon vlak voor het slapen gaan.

Overigens is de Huawei Gezondheid-app ontzettend overzichtelijk en laat hij alle informatie duidelijk zien. De interface van de app is verdeeld in duidelijke tegels met daarin de desbetreffende informatie. Ook de meldingen die je krijgt van de app helpen je om je doel te bereiken en makkelijk te beheren vanuit de instellingen.

Woensdag

Ook heb ik vandaag de eerste sportfunctie geprobeerd. Ik moest naar een afspraak en besloot de fiets te nemen, het was mooi weer (meer sporten ga je ook beter van slapen) De Huawei Watch GT 3 biedt presets voor heel heel sportieve activiteiten en natuurlijk ook voor fietsen. Deze zoek je op door op de knop linksonder te drukken en door te scrollen naar de gewenste training. Je kunt elke training instellen en starten vanaf je smartwatch. Tijdens mijn fietstocht werd ik via audio op de hoogte gehouden van mijn inspanningen en kan ik op het grote display zien hoe ik het doe. Men laat zien wat voor soort fase je de training zich bevindt, door de tegenwind zat ik behoorlijk in de ververbranding fase. Na het voltooien van mijn fietstocht kreeg ik nog de gelegenheid om mijn route terug te zien in de app. Daar zie je niet alleen de route die je gereden hebt, maar ook de hartslag die je op dat moment had. Door de formidabele GPS van de Huawei Watch GT 3 is de nauwkeurigheid groot!

Donderdag

We hebben het al gehad over verschillende mogelijkheden van de smartwatch in combinatie met de app en toch ontdek ik elke dag weer wat anders. Vandaag heb ik een volledig telefoongesprek gevoerd via mijn Huawei Watch GT 3 omdat ik mijn telefoon niet kon vinden. Je kunt via het scherm gewoon telefoontjes aannemen en afwijzen met bijvoorbeeld een kort bericht. Zowel de luidspreker als de microfoon werken perfect en de bluetoothverbinding met de smartphone is erg stabiel tot wel 10 meter.

Vrijdag 

Vandaag speel ik een potje padel met mijn vrienden en ook deze hou ik natuurlijk bij met mijn Huawei Watch GT 3. Je kunt tot 100 verschillende sporten of activiteiten bijhouden. Naast de vanzelfsprekende sporten zoals wandelen, hardlopen en fietsen kun je bijvoorbeeld ook skiën en zwemmen bijhouden want deze smartwatch heeft een 5 ATM rating en dat wil zeggen dat er gewoon het zwembad of de zee mee in kan.

Door de combinatie van alle sensoren en de slimme software kan de Huawei Watch GT 3 ook optreden als een coach tijdens het hardlopen. In de app kun je verschillende doelen instellen waarmee je een trainingsprogramma gaat ontwikkelen. De Personal AI Running Coach van Huawei helpt door je inspanningen te monitoren en je begeleiding te geven totdat je je doelen hebt gehaald. Een doel kan zijn de afstand maar een ook een wedstrijd of ander evenement waar je naartoe wil werken. Geef alles in en er wordt een prachtig programma voor je gemaakt, het enige wat jij hoeft te doen is hardlopen.

Zaterdag

In het weekend kunnen we ontspannen en andere dingen doen dan werken. Ik luister heel veel podcasts en muziek en ook deze kun je bedienen met de Huawei Watch GT 3. Aan de rechterzijde zit een grote knop met een kroon die er niet alleen mooi uitziet maar ook een functie heeft. Zo kun je er tijdens het luisteren naar muziek of een podcast heel makkelijk het volume mee regelen. Soms is een mechanische actie gewoon beter dan een digitale en geluid regelen via een draaiknop is gewoon zeer prettig. Natuurlijk kun je via het scherm ook de muziek pauzeren en een nummer vooruit of achteruit gaan.

Een week met de Huawei Watch GT 3, wat een uithoudingsvermogen (adv)

Ik heb overigens deze hele week veel vragen gekregen over de smartwatch. Naast alle functionaliteiten ziet dit apparaat er ook gewoon goed uit. Ik heb de 46 mm versie met de zwarte metalen kast gebruikt. Uit de doos zit daar een net kunststof bandje bij. Huawei biedt een heel breed assortiment met straps van mooie lederen tot sportieve en trendy andere materialen zoals katoen. De bandjes zijn makkelijk te vervangen zodat je je smartwatch altijd kan aanpassen aan je kledingstijl.

Bandjes zijn eenvoudig te verwisselen

Bandjes zijn eenvoudig te verwisselen

Zondag

De laatste dag van een week lang met de Huawei Watch GT 3. Ik heb hem 24/7 om gehad en gebruikt voor notificaties, een aantal gesprekken en in totaal 4 uur sporten. Daarnaast heb ik continu mijn hartslag gemeten en een keer per dag met SpO2 (zuurstof in het bloed) gemeten. Veel andere smartwatches zouden allang een aantal keer aan de oplader gelegen hebben, maar niet de Huawei Watch GT3. De accuduur van deze smartwatch is waanzinnig, al de bovenstaande activiteiten op een 1,4 inch AMOLED scherm en de accu staat nog steeds rond de 30%. Om te zien hoe lang de smartwatch het werkelijk volhoudt heb ik hem net zo lang gedragen totdat deze er mee stopte en dat was na 12 dagen(!).

Ben je op zoek naar een smartwatch die naast een geweldig uiterlijk ook nog eens het uithoudingsvermogen van een topsporter heeft dan zit je met de Huawei Watch GT 3 goed. Daarnaast barst de smartwatch van de mogelijkheden op het gebied van sport. Een functie als de Personal AI Running Coach is een uitkomst wanneer je traint met een doel of evenement in het vizier. Al deze mogelijkheden maken van de Huawei GT 3 geen lompe, onaantrekkelijke smartwatch. Naast het functionele deel is de Watch GT 3 ook gewoon mooi om te zien en gezien te worden.

Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3

Huawei Watch GT 3

De Huawei Watch GT 3 is de nieuwste smartwatch van Huawei, boordevol gezondheids- en fitnessfuncties, interessante statistieken voor hardlopers, een mooi AMOLED-scherm en een ontzettend lange accuduur.

Vanaf € 229,99

Winkelen op:

Advertorials

Dit vind je misschien ook leuk