Een VPN op Android: goed voor je privacy (ADV)

Een VPN op Android: goed voor je privacy (ADV)

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

Een VPN op Android gebruiken is beter voor je privacy en je online veiligheid. Data wordt versleuteld, waardoor hackers en pottenkijkers niet meer kunnen meekijken. Het wordt een enorme brei aan code, die nergens toe leidt. Waarom zou je een VPN moeten gebruiken en hoe activeer je deze op Android? De antwoorden vind je in dit artikel.

Wat is een VPN?

Een VPN is een Virtual Private Network. Dat is een netwerk dat ervoor zorgt dat alle data die je verstuurt versleuteld wordt. Dit gebeurt via een externe server. Zo internet je niet alleen op een anoniemere manier, maar kun je ook zelf kiezen via welk land het internetverkeer verloopt. Op die manier blijven je persoonlijke gegevens echt persoonlijk.

Waarom een VPN op Android gebruiken?

Android is een relatief open systeem. Dat is mooi, want dan kun je veel aanpassen, maar het levert ook gevaren op. Die gevaren moeten beperkt worden door de gebruiker zelf. Dat betekent: vertrouwde apps installeren, veilig omgaan met wachtwoorden, niet te veel knoeien met het besturingssysteem en apps gebruiken die de veiligheid en privacy bevorderen.

Een VPN op Android: goed voor je privacy (ADV)

Een VPN op Android installeren

Voor Android zijn er verschillende aanbieders beschikbaar. De makkelijkste manier om hun diensten te gebruiken, is om hun eigen app te gebruiken. Deze kun je vaak downloaden op de website van de aanbieder of in de Google Play Store. Je hoeft de app dan alleen maar te openen en op een knop te klikken om de verbinding te activeren.

Handmatig inschakelen kan ook. Ga hiervoor naar de instellingen van je Android, en klik op ‘Draadloos en netwerken’. Vervolgens kies je voor ‘Meer’ en dan ‘VPN’. Klik op ‘Profiel toevoegen’. Nu kun je het protocol, het server adres en je login gegevens invullen. Deze gegevens heb je gekregen van de VPN-dienst. Sla de instellingen op en er wordt verbinding gemaakt. Toch is een app gebruiken het makkelijkst. Maar is deze niet voorhanden, dan kan het ook zo.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Advertorials

Dit vind je misschien ook leuk