Welk telefoonhoesje heb ik nodig? (adv)

Welk telefoonhoesje heb ik nodig? (adv)

Advertorial

door Advertorial

Laatst geüpdatet

Iedereen vraagt het zich af als ze een nieuwe telefoon kopen. Wat voor soort telefoonhoesjes zijn er voor dit model en ga ik voor modieus of voor extra bescherming? In dit artikel helpen de telefoonhoesjes experts van GSMpunt jou een handje op weg.

De verschillende soorten telefoonhoesjes

Back covers

De benaming van het hoesje zegt eigenlijk al genoeg. Het hoesje zorgt ervoor dat de achterkant van je telefoon goed bedekt en beschermd is, meestal beschermd het ook de zijkant van de telefoon. Vooral bij telefoons met een glazen achterkant zoals de Samsung Galaxy S22 is het prettig om de achterkant goed te beschermen. Een voordeel is dat je het hoesje niet elke keer hoeft te openen, maar daardoor loop je wel schermbescherming aan het scherm mis. Om er toch voor te zorgen dat je scherm ook goed beschermd wordt, is het verstandig om een screenprotector aan te schaffen.

Welk telefoonhoesje heb ik nodig? (adv)

De plus- en minpunten van een back cover

 • Beschermd de achterkant goed
 • Het is mogelijk om gelijk je meldingen te lezen
 • Het scherm is niet beschermd

2-in-1 hoesjes

Met de 2-in-1 hoes combineer je de book case en de back cover met elkaar. Dit is namelijk een book case met een uitneembare achterkant, waardoor je een back cover overhoudt. De back cover zit vast aan de bookcase door middel van magneten die aan de achterkant van de case zitten.

Welk telefoonhoesje heb ik nodig? (adv)

De plus- en minpunten van een 2-in-1 hoesje

 • Beschermt de telefoon volledig
 • Er is vaak ruimte voor pasjes
 • Gemakkelijk om te gebruiken door de magneten 
 • Soms zelfs voorzien van een ingebouwde standaard om makkelijk video’s te bekijken

Book cases

De Book Case beschermt en bedekt de volledige telefoon. Je opent het hoesje met een soort klep vergelijkbaar met een boek, vandaar de naam Book Case. Hierdoor moet je wel het hoesje elke keer open klappen om op je telefoon te kijken. Dit kun je ook als voordeel zien, je bent namelijk minder snel afgeleid door inkomende meldingen omdat de klep voor het scherm zit. De klep is soms ook voorzien van extra vakjes waar je bijvoorbeeld jouw betaalpas of rijbewijs in kwijt kunt.

Welk telefoonhoesje heb ik nodig? (adv)

De plus- en minpunten van een book case

 • Vaak ruimte voor pasjes
 • Beschermd de hele telefoon
 • Je moet het hoesje telkens openklappen
 • Het kan zijn dat de klep voor de camera zit als je foto’s of video’s wilt maken

Wat is een IP-certificering?

De eerste twee letters IP (Ingress Protection) zeggen nog niets over de eventuele bescherming van je smartphone. Het eerste cijfer geeft aan in hoeverre je smartphone is beschermd tegen een vaste stoffen. Dit eerste cijfer kan een waarde van 0 t/m 6 hebben. Het tweede cijfer geeft aan in welke mate je smartphone is beschermd tegen vloeibare stoffen. Bij waterdichte telefoons is dus het belangrijk om naar het tweede getal te kijken. Dit tweede cijfer kan een waarde hebben van 0 t/m 9.

Hoesjes met speciale functies

Er zijn ook telefoonhoesjes verkrijgbaar die net wat anders zijn dan de doorsnee hoesjes. Zo zijn ze soms voorzien van extra stevigheid of van een IP-certificering waardoor ze waterdicht zijn. We lichten deze speciale telefoonhoesjes graag even voor je uit.

Hoesjes met speciale valbescherming

Hoesjes met valbescherming voldoen aan een militaire standaard. Dit betekend dat het hoesje uitgebreid is getest op vallen bij verschillende hoogtes. Uiteraard zijn niet alle hoesjes met valbescherming hetzelfde, zo kan het ene hoesje beter tegen een val van grote hoogte dan een ander hoesje. Sommige hoesjes beschermen je telefoon volledig en worden dan ook full body covers genoemd.

De plus- en minpunten van hoesjes met een speciale functie

 • De bescherming verschilt per hoesje
 • Na een val is je telefoon niet meteen stuk
 • Het hoesje maakt de telefoon wel een stuk dikker en zwaarder
 • Het beeldscherm wordt niet altijd beschermd

Hoesjes van duurzamer materiaal

Door te kiezen voor een hoesje die gemaakt is met of van duurzame materialen, bescherm je niet alleen je telefoon maar ook het milieu. Er zijn verschillende soorten duurzame hoezen, sommige zijn geheel of gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede of plantaardige materialen. Anderen zijn volledig recyclebaar, dat betekent dat ze volledig kunnen worden gerecycled en de materialen kunnen worden hergebruikt.

De plus- en minpunten van duurzame hoesjes

 • Je draagt wat bij aan het milieu
 • Er zijn vaak minder kleuren beschikbaar
 • De hoesjes zijn vaak wat prijziger

Waterdichte telefoonhoesjes

Helaas is tegenwoordig nog niet iedereen voorzien van een waterdichte telefoon. Dan is een waterdicht telefoonhoesje de oplossing! Hierdoor kun je jouw telefoon toch in een fikse regenbui blijven gebruiken.

Met een telefoon specifiek exemplaar kun je jouw telefoon gebruiken terwijl hij in het hoesje zit. Bij generieke hoezen is dit wat lastiger. Deze zijn prima om je telefoon in op te bergen maar daar blijft het ook bij. Deze zijn namelijk echt bedoeld voor een actieve vakantie in de Ardennen of voor tijdens het familie uitje in de kajak. Daarnaast zijn er ook nog handige waterdichte telefoonhoesjes die je in jouw fiets houder kunt klikken. Hierdoor is het slechte weer geen excuus meer om niet meer op de fiets te stappen.

Welk telefoonhoesje heb ik nodig? (adv)

De plus- en minpunten van een waterdicht telefoonhoesje

 • De meeste waterdichte telefoonhoesjes beschikken ook over een goede schokbestendigheid
 • Sommige waterdichte telefoonhoesjes zijn ook beschikbaar voor fietshouders
 • Niet alle waterdichte telefoonhoesjes beschikken over dezelfde IP-certificering, controleer dit dus goed

De 3 meest verkochte telefoonhoesjes onder Android gebruikers

Bij GSMpunt zijn we al sinds 2005 actief binnen de telefoonaccessoires. Wij hebben dan ook een reëel beeld kunnen schetsen van de meest verkochte telefoonhoesjes bij Android gebruikers.

De top 3

 1. De Back Cover
 2. De Book Case
 3. De Flip Case

Conclusie

Zoals je hebt gelezen zijn er veel keuzes om te maken op het gebied van telefoonhoesjes. Hopelijk helpt dit artikel jou om gelijk de juiste keuze te maken en jouw Android-toestel zo goed (en modieus) mogelijk te beschermen.

Advertorial

Dit vind je misschien ook leuk