Ontdek de kracht van de Google Pixel Tablet in je smart home

Ontdek de kracht van de Google Pixel Tablet in je smart home

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

De Google Pixel Tablet is zoveel meer dan alleen een groot scherm waar je vooral Netflix op kijkt. Dit is een apparaat dat de hele dag door een functie kan hebben, voor jou persoonlijk en ook voor je huis. Ontdek in dit artikel hoe je de Google Pixel Tablet in kunt zetten om je huis (nog) slimmer maken.

De Google Pixel Tablet is je slimme vriend

Alle producten die je de afgelopen jaren hebt gekocht zijn vaak smart. Denk daarbij aan de lampen van Philips Hue, de robot stofzuiger, je televisie en je thermostaat. Deze producten zijn slim omdat ze kunnen verbinden met andere apparaten en daarmee op afstand bediend kunnen worden via een app of een stemcommando via Google Asistent In de Google Home-app vind je al je smart apparaten in één overzicht. Van hieruit bedien je al je smart apparaten in je hele huis en tuin.

De Google Pixel Tablet is een hub voor je (t)huis

Deze tablet van Google heeft een aantal waanzinnige extra's. Een van de meest belangrijke en handigste is het feit dat je een standaard krijgt meegeleverd wanneer je de Google Pixel Tablet koopt. Wanneer je tablet niet gebruikt plaats je hem op deze houder en dan wordt hij automatisch opgeladen. Daarnaast verandert de tablet in een hub waar je via stemcommando's opdrachten aan kunt geven zoals 'OK Google, zet de lampen in de huiskamer aan'.

foto van de google pixel tablet

In de houder zitten ook speakers verborgen die je favoriete playlist laten horen wanneer je daarom vraagt. Natuurlijk kun je ook de app van Spotify gebruiken om muziek af te spelen op de Google Pixel Tablet.

Met de Google Pixel Tablet bedien je je huis

Doordat je alle producten samenvoegt in de Google Home app kun je deze ook bedienen met je stem. Loop je naar de keuken met je handen vol? Geen probleem want met het stemcommando 'Ok Google, doe het licht in de keuken aan' hoef je geen lichtknopje meer aan te raken.

hub modus op de google pixel tablet

Gebruik je ook apparaten uit de Google Nest productlijn? Dan wordt het helemaal gaaf. In het bovenstaande voorbeeld zie je dat de Google Nest deurbel en Google Nest Camera in het dashboard van Google Home een klein beeld genereren. Hiermee heb je altijd een goed overzicht in wat er in en rond je huis omgaat. Natuurlijk helpt het grote beeldscherm ook bij de eenvoudige bediening.

Bespaar tijd en energie met de Google Home routines

Een routine is een serie handelingen die vaak voorkomen, bijvoorbeeld wanneer je naar bed gaat. Doorgaans doe je dan de lichten uit, zet je de thermostaat lager en doe je het licht op de trap naar boven aan om naar de slaapkamer te gaan. Een serie handelingen die je met de Google Pixel Tablet en de Google Home kunt automatiseren door er een routine van te maken.

Ontdek de kracht van de Google Pixel Tablet in je smart home

Wanneer je deze routine hebt aangemaakt kun je er ook een stemcommando aan hangen, in het bovenstaande geval zou dat 'OK Google, welterusten!' kunnen zijn. Zodra je dit stemcommando uitspreekt gaan de lichten in de kamer uit, gaat de thermostaat omlaag en het licht in de gang aan. Zo kun je een aantal routines maken die je niet alleen tijd besparen maar bijvoorbeeld ook energie, omdat de kachel nooit meer staat te loeien wanneer het niet nodig is.

Beschikbaarheid

De Google Pixel Tablet is nu verkrijgbaar voor € 656 in crème of grijs en je kunt kiezen uit 128GB of 256GB aan intern geheugen.

Advertorial

Dit vind je misschien ook leuk