Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Z Flip

 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

I have the powerrrrrrr

Nubia RedMagic 3S, eerste indrukken van een gaming-smartphone

· 11 december 2019

Mobile gaming groeit steeds harder en daarnaast worden de consoles steeds kleiner. Wie graag overal en altijd wil gamen heeft een krachtig apparaat nodig. Zo'n device is de RedMagic 3S.

Red Magic

In 2017 werd Red Magic opgericht als de gamingtak van Nubia. In deze afdeling werkt men aan de ultieme gear voor de mobiele gamer. Een van de resultaten van deze inspanning is de Red Magic 3S. In dit artikel beschrijven we de eerste indrukken van dit apparaat.

Red Magic 3S

Wanneer we aan gaming denken dan denken we aan kracht en uithoudingsvermogen. Een game draait helemaal om grafische elementen. Deze kosten veel rekenkracht en dus ook veel accu en dat is gelijk de achilleshiel van een gewone smartphone. De Red Magic 3S heeft alles onder de motorkap voor een snelle en gladde spelervaring.

Red Magic 3S

Specificaties

De basis van een gaming-smartphone ligt bij de specificaties. In dit geval kun je als gebruiker rekenen op de kracht van de Qualcomm snapdragon 855+ die samen met de Adreno 640 ervoor zorgt dat de beelden van de game snel en zonder lag zullen worden getoond. Multitasken is met de 12 GB een fluitje van een cent.

Natuurlijk zijn er camera's aanwezig op dit toestel. Aan de achterzijde vinden we een camera  48 megapixels en aan de voorkant maak je een selfie met je gamesquad met de camera voorzien van 16 megapixels.

Red Magic 3S

De game zelf bekijk en speel je op een 6,65 inch AMOLED beeldscherm. Een groot scherm met hele mooie en harde kleuren die je game optimaal weergeven. Om een game goed en snel te spelen heb je een goede refresh rate nodig. De Red Magic 3S heeft een refresh rate van 90Hz waardoor je geen frame mist in het heetst van de strijd.

Dit grote scherm en processor verbruiken heel veel energie. Je wil natuurlijk niet na een halve dag gamen in het openbaar vervoer en in de pauze van je werk of school met een lege accu komen te zitten. Daarom beschikt de Red Magic 3S over een accu van 5000 mAh! Dit monster geeft je genoeg energie om je dag door te komen.

Koelen

Gamen is hard werken voor een smartphone. Het toestel moet namelijk heel veel en heel snel beelden genereren. Daarbij komt ontzettend veel warmte vrij en deze moet worden afgevoerd. Bij een desktopcomputer of een laptop heb je genoeg ruimte om deze warme lucht af te voeren. Een smartphone heeft deze ruimte niet.

Red Magic 3s cooling

Toch hebben de knappe koppen van Red Magic hier een oplossing voor gevonden.  Geloof het of niet aan de binnenkant van de Red Magic 3S zit een heuse ventilator die samen met een vloeistofkoeling het apparaat op temperatuur houdt. Probeer dat maar eens met je Samsung Galaxy S10.

Gebruik

De Red Magic 3S draait op standaard Android en dat zal veel van onze lezers kunnen waarderen. Zodra je deze smartphone ingesteld hebt, ademt alles 'gaming!' De bewegende achtergrond, de geluiden die het toestel maakt wanneer je hem ontgrendeld en ga zo maar door.

Game Space

Linksboven op het toestel zit een rode knop waarmee je de 'game space' kan activeren. Hier sla je alles op wat betreft de games die je speelt. Goed geluid is ook belangrijk bij het spelen van een spel. Het lijkt erop dat de Red Magic hier ook geen moeite mee heeft. Het geluid is hard en vooral zuiver.

Red Magic 3S

Wanneer je het toestel in landscape houdt dan zitten er onder je linker en rechter vinger een touchbutton. Deze nemen de buttons over die je normaal op het scherm hebt. Zo kun je met nog meer precisie gamen.

Red Magic 3S

We hebben natuurlijk al even wat games gespeeld op dit toestel. Zoals we al eerder schreven dit toestel ademt 'gaming'. Door het formaat ligt het toestel heerlijk in de hand. Het 90 Hz-scherm maakt het spelen van een spel net iets leuker en de stereospeakers maken het plaatje helemaal compleet.

Conclusie

In de tijd die we met dit toestel hebben doorgebracht kunnen we wel zeggen dat het toestel zijn naam eer aan doet. Dit is een smartphone gemaakt voor de mobiele gamer en geen smartphone die ook wel goed in games is. Ondanks dat krijg je er ontzettend veel smartphone voor terug wanneer het gaat om het dagelijks gebruik. 

Red Magic 3S kopen

Dit toestel is alleen online te koop op de website van Red Magic zelf. Je kunt uit drie verschillende kleuren kiezen, wij testen de Mecha Silver. De prijs voor dit toestel is € 479 en aangezien wat je daar allemaal voor terug krijgt is dat een prima prijs!

Redmagic 3S

Lees hier welke games je het beste kunt spelen op een Red Magic 3S!

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!