Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Bekendmaking winnaar Motorola G 5G Plus

Uitslag 5G onderzoek: meerderheid ziet voordelen en wil nu al een 5G-telefoon

· 07 augustus 2020

In samenwerking met Motorola publiceerden we een week geleden een weggeefactie waarbij je Moto G 5G Plus kon winnen. Daarbij stelden we jullie een aantal vragen.

5G, (bijna) iedereen staat er voor open

We hebben op Androidworld al heel veel geschreven over de komst van 5G. Vanaf verschillende kanten hoorden en lazen we dat de consument nog niet zat te wachten op dit nieuwe en snelle netwerk met een hoge capaciteit. In samenwerking met Motorola stelden we jullie een aantal vragen om te zien hoe jullie nu over 5G denken. De uitslag was verrassend!

5G onderzoek Motorola

Veel consumenten zagen de toegevoegde waarde niet van 5G en dat is te begrijpen. Het verschil in snelheid voor het hedendaagse gebruik zoals streaming is er wel degelijk maar minder zichtbaar. We zien aan de bovenstaande uitslag dat toch al bijna de helft van de ondervraagden de toegevoegde waarde van 5G ziet. De andere helft zegt dat ze dit nog niet zo zien voor dit moment maar ze wel verwachten dat ze dat gaan ervaren in de toekomst.

5G onderzoek Motorola

Meeste deelnemers weten wat 5G is

Er is de laatste tijd veel gedaan aan voorlichting over 5G door providers en merken als Vodafone en Motorola. 'Onbekend maakt onbemind' zegt het Nederlandse spreekwoord en dat gaat hier ook op. Deze inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen want 81,2% van de deelnemers zegt te weten wat ze allemaal kunnen met 5G. Toch is er dus nog een groep van bijna 20% die nog niet weet welke voordelen 5G allemaal kan bieden. Er is dus nog werk aan de winkel!

5G onderzoek Motorola

De gemiddelde lezer van Androidworld doet 2,5 jaar met een toestel. Als je nu een nieuw toestel gaat kopen, zul je vooruit moeten kijken. De frequenties zijn verdeeld en sommige providers hebben hun 5G-netwerken al aangezet. 

Is 5G op een volgende telefoon een must?

Meer dan 53% zegt dat 5G een must is op het volgende toestel. Daarnaast zegt 35,9% dat ze er wel rekening mee houden maar het geen doorslaggevende factor is. We kunnen dus stellen dat binnen 3 jaar (veel) meer dan de helft van de smartphonegebruikers over een smartphone met 5G zal beschikken.

5G onderzoek Motorola

Wat mag een 5G-telefoon kosten?

Alleen aan een 5G-verbinding heb je weinig, natuurlijk zul je ook een toestel moeten hebben die deze verbinding aankan. Nieuwe technologie kost geld en daarom vroegen we de deelnemers aan de actie welk bedrag ze over hadden voor een smartphone met 5G.

Een meerderheid van 60,8 procent zegt tussen de 250 en 500 euro aan een dergelijk telefoon te willen uitgeven. De Moto G 5G Pro met een respectievelijke prijs van € 349 voor de 4 GB/64 GB-versie en € 399 voor de 6 GB/128 GB-versie past precies in dit plaatje.

5G onderzoek Motorola

Naast een telefoon die 5G ondersteunt, zal ook een abonnement moeten hebben die het nieuwe en razendsnelle netwerk ondersteunt. Nu al ziet 43% van de ondervraagden de komst van 5G als een reden om bij verlenging over te stappen naar een ander abonnement. Nu de 5G-netwerken gaan uitrollen willen veel mensen er ook gebruik van maken!

Moto G 5G Plus, het 5G toestel voor iedereen

Na de Motorola Edge is de Moto G 5G Plus het tweede toestel van Motorola dat van 5G gebruik kan maken. De Moto G 5G Plus is met een prijs van € 349,- het perfecte toestel voor veel consumenten. 

Met een beeldscherm van 6,7 inch voorzien van een 21:9 verhouding heb je het ideale scherm om overal te streamen. De accu van 5000 mAh zorgt ervoor dat je makkelijk meer dan anderhalve dag vooruit kan zonder een stopkontakt op te zoeken. Aan de achterzijde zitten 4 camera's een aan de voorzijde zien we twee. Een van deze camera's is een groothoeklens waarmee je veel meer dan alleen jezelf op je selfie kunt krijgen.

Foto van de Moto G 5G Plus

Motorola Moto G 5G Plus kopen

Je kan de Moto G 5G Plus kopen via MediaMarktBelsimpelMobiel.nl, Bol.com en Coolblue. Het toestel komt standaard in de kleur Surfing Blue.

> Moto G 5G Plus - los toestel kopen - met abonnement kopen

Winnaar weggeefwedstrijd

Er hebben gigantisch veel mensen meegedaan aan onze weggeefwedstrijd van de Moto G 5G Plus. Helaas hebben we maar een telefoon om weg te geven en kan er dus maar een winnaar zijn. 

De notaris R.Andom heeft Martijn Hermans als winnaar aangewezen. Hij of zij heeft hiervan bericht gehad via de e-mail met instructies om de prijs te kunnen claimen. Greep je naast de prijs? Volg dan Motorola op Instagram voor meer weggeefwedstrijden.

De nieuwste artikelen over Motorola Moto G 5G Plus

Motorola Moto G 5G Plus review: dit zijn de plus- en minpunten

Google Pixel 4a vs OnePlus Nord vs Moto G 5G Plus: betaalbare toppers vergeleken

Motorola Moto G 5G Plus beschikbaar: hier kan je hem kopen

Moto G 5G Plus: unboxing van deze mysterieuze 'jerrycan'

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (16)
Bezig met laden van reacties...