10 redenen waarom WhatsApp je account (permanent) kan schorsen

10 redenen waarom WhatsApp je account (permanent) kan schorsen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp kan acties nemen tegen je account zoals een schorsing die tijdelijk is of een permanente verbanning. Dat doet de app niet alleen wanneer je account gerapporteerd wordt, want er zijn tal van mogelijke oorzaken. Hier vind je een overzicht.

WhatsApp-schorsing

WhatsApp heeft net zoals de meeste online platformen een eigen pakket aan regels die gebruikers moeten respecteren als ze van de app gebruik willen maken. Wie toch te veel buiten de lijntjes kleurt riskeert om tijdelijk geschorst te worden, of zelfs permanent verbannen.

WABetaInfo, de bekende en betrouwbare bron voor al het nieuws over de berichtendienst, komt nu met een overzicht van mogelijke reden waarom WhatsApp gebruikers kan schorsen, al dan niet permanent. Hij kaart ook aan dat er af en toe onterecht wordt gehandeld door het WhatsApp-team, en in dergelijke gevallen duurt het vaak te lang alvorens een gebruikers weer toegang krijgt. In voorbeelden die hij schetst werden gebruikers wel twee maanden lang onterecht geweigerd op het platform.

10 redenen voor verbanning op WhatsApp

Hieronder vind je 10 belangrijke redenen waarom WhatsApp je de toegang tot je account kan ontzeggen. We maken telkens een onderscheid tussen permante schorsingen en tijdelijke maatregelen.

Tijdelijke schorsing
  • Wanneer je een gemodificeerde versie van de WhatsApp-apk gebruikt kan dat leiden tot een schorsing. Het gaat dan niet om een gewone apk, zoals een andere versie dan degene die je op de Play Store vindt, maar wel op een apk waarin andere code is toegevoegd.
  • WhatsApp kan je account schorsen wanneer je te veel groepen maakt met mensen die je niet als contact op je telefoon hebt.
  • WhatsApp kan je account schorsen wanneer je te veel berichten verstuurt naar mensen die je niet als contact op je telefoon hebt.
  • WhatsApp kan je account schorsen wanneer je te veel berichten verstuurt naar mensen in een verzendlijst.
  • WhatsApp kan je account schorsen wanneer je eenzelfde bericht verstuurt naar te veel mensen tegelijk.  Dit zou weinig moeten voorvallen vermits je een bericht slechts naar vijf contacten kan doorsturen. Dat is een maatregel van WhatsApp om de verspreiding van nepnieuws tegen te gaan.
  • WhatsApp kan je account schorsen als te veel mensen je gerapporteerd hebben in korte tijd.

Gerelateerde artikelen

Permanent verbannen
  • Een belangrijke reden voor een permanente verbanning is wanneer je account een reeks aan verschillende acties tegelijk uitvoert. Dat zijn geautomatiseerde acties of bulkacties en die zien verboden. WhatsApp verbant maandelijks meer dan 2,5 miljoen accounts om deze reden.
  • Wanneer je telefoonnummer geassocieerd wordt met verdachte activiteit kan WhatsApp je permanent uitsluiten. Die controle gebeurt bij de registratie van je account
  • Bij heel instens gebruik van de app kan je account permanent worden verbannen, en dan gaat het om te veel berichten in korte tijd. De limiet ligt hierbij zo hoog dat het voor mensen onmogelijk is om hem te bereiken, en dat gebeurt dus alleen bij geautomatiseerde systemen
  • Wanneer je x aantal keer geblokkeerd bent door gebruikers kan je ook in één keer permanent verbannen worden, zonder dat er eerst een tijdelijke schorsing komt.

Gerelateerde artikelen

Naast verscheidene redenen waarom WhatsApp-gebruikers soms onterecht worden uitgesloten, is er op WhatsApp ook een ander probleem. Er zijn namelijk methodes waarmee jij ervoor kan zorgen dat anderen de toegang tot hun account verliezen. We schreven al recent over zo'n methode, maar ook WABetaInfo is op de hoogte van dergelijke manieren.

Ben jij ooit geschorst op WhatsApp en wat was hier de oorzaak van? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk