Wat was de beste high-end telefoon van 2020, breng je stem uit

Wat was de beste high-end telefoon van 2020, breng je stem uit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

2020 is een jaar om maar snel te vergeten, maar gelukkig waren er dit jaar nog geweldige telefoons, hoofdtelefoons en heel wat andere producten die dit jaar een stuk interessanter hebben gemaakt. Breng je stem uit voor de telefoon die volgens jou de beste high-end telefoon van 2020 is.

Beste high-end telefoon van 2020

Met het nieuwe jaar 2021 dat voor de deur staat nemen we even de tijd om een laatste keer terug te blikken op al het moois waar techfabrikanten ons dit jaar mee hebben verwend.

Claudia, Jeffrey en Sebastien van Androidworld nomineren deze week elke dag hun favoriete apparaat in een verschillende categorie. Vandaag kozen ze elk hun favoriete high-end telefoon van 2020, ofwel smartphones met een prijs vanaf 500 euro. Jij bepaalt de winnaar. Stem hieronder op jouw favoriet en lees meer over de telefoons in het overzicht van de genomineerden. De uitslag wordt op zaterdag 2 januari 2021 bekend gemaakt.

Wat was de beste high-end telefoon van 2020?

De genomineerden

1. Samsung Galaxy Note 20 Ultra (1069 euro) - door Claudia Rahanmetan

"De Samsung Galaxy Note 20 Ultra is wederom een prachtig apparaat met een premium bouwkwaliteit en een meer dan fantastisch AMOLED-scherm. Tel daar de supersnelle en accurate S Pen bij op en je hebt een prachtige Note-telefoon in je handen. Ook voor de toekomst zit je met dit toestel goed. Samsung geeft het apparaat drie Androidversie-updates mee.

En op de achterzijde mag dan een gigantisch camera-eiland zitten, het misstaat de telefoon niet. Vooral niet als je je bedenkt dat er een heel sterk stel lenzen in zit. Er is een 108 MP hoofdcamera die beter presteert dan die van de S20 Ultra én met laser autofocus. Er is een periscoop zoomlens die zonder al te veel kwaliteitsverlies ver kan inzoomen, er is een groothoeklens die je net wat meer mogelijkheden geeft. Al met al is het een camera-setup die in zowat alle omstandigheden prachtige plaatjes en video's schiet."

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra heeft een 6,9 inch QHD AMOLED-scherm, een Samsung Exynos 990-chipset, 12 GB RAM, 256 GB of 512 GB opslag, een 4500 mAh accu, een 108 MP hoofdcamera, een 12 MP telecamera met 5x optische zoom en een 12 MP groothoekcamera.

Wat was de beste high-end telefoon van 2020, breng je stem uit
2. OnePlus 8 Pro (776 euro) - door Jeffrey van de Velde

"De OnePlus 8 Pro presteert op bijna alle vlakken beter dan zijn voorganger. De camera's zijn een stuk verbeterd, op het gebied van prestaties is de telefoon weer een stuk sneller geworden, het scherm ziet er uitstekend uit en daarnaast krijgt dit topmodel een IP68-certificaat en ondersteuning voor draadloos laden. Het is OnePlus dus gelukt om de 8-serie op details en op grotere vlakken te verbeteren en daarmee streeft de serie de OnePlus 7T-serie voorbij en levert het bedrijf zijn beste en meest complete telefoon ooit af."

De OnePlus 8 Pro heeft een 6,78 inch Full HD AMOLED-scherm, een Qualcomm Snapdragon 865-chipset, 8 GB RAM of 12 GB RAM, 128 GB of 256 GB opslag, een 4510 mAh accu, een 48 MP hoofdcamera, een 8 MP telecamera met 3x optische zoom , een 48 MP groothoekcamera en een 5 MP kleurenfiltercamera.

Wat was de beste high-end telefoon van 2020, breng je stem uit
3. OPPO Find X2 Pro (899 euro) - door Sebastien Marien

"De OPPO Find X2 Pro is een ontzettend sterk vlaggenschip over de ganse lijn. Hij komt met een duurzaam en stijlvol design, een scherm dat tot de topklasse behoort, ontzettend sterke prestaties, een degelijke cameraopstelling en de beste snellader die je bij een smartphone kan vinden.

OPPO levert een geduchte concurrent af voor de grote jongens zoals Samsung en Huawei, en nu die laatste in Europa dreigt te wankelen door een reeks politieke beslissingen, liggen er mogelijk kansen voor het grijpen. Ben je op zoek naar een kanjer van een vlaggenschip, dan haal je met de Find X2 Pro precies in huis wat je zoekt."

De OPPO Find X2 Pro heeft een 6,7 inch QHD AMOLED-scherm, een Qualcomm Snapdragon 865-chipset, 12 GB RAM, 512 GB opslag, een 4260 mAh accu, een 48 MP hoofdcamera, een 13 MP telecamera met 5x optische zoom en een 48 MP groothoekcamera.

Wat was de beste high-end telefoon van 2020, breng je stem uit

Welk toestel was jouw favoriet van 2020? Waarom heb je op dat toestel gestemd? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk