Wat was de beste budgettelefoon van 2020, breng je stem uit

Wat was de beste budgettelefoon van 2020, breng je stem uit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

2020 is een jaar om maar snel te vergeten, maar gelukkig waren er dit jaar nog geweldige telefoons, hoofdtelefoons en heel wat andere producten die dit jaar een stuk interessanter hebben gemaakt. Breng je stem uit voor de telefoon die volgens jou de beste budgettelefoon van 2020 is.

Beste budgettelefoon van 2020

Met het nieuwe jaar 2021 dat voor de deur staat nemen we even de tijd om een laatste keer terug te blikken op al het moois waarmee techfabrikanten ons dit jaar hebben verwend.

Claudia, Jeffrey en Sebastien van Androidworld nomineren deze week elke dag hun favoriete apparaat in een verschillende categorie. Vandaag kozen ze elk hun favoriete budgettelefoons van 2020, ofwel smartphones met een prijs tot 250 euro. Jij bepaalt de winnaar. Stem hieronder op jouw favoriet en lees meer over de telefoons in het overzicht van de genomineerden. De uitslag wordt op zaterdag 2 januari 2021 bekend gemaakt.

Wat was de beste budgettelefoon van 2020?

De genomineerden

1. Alcatel 1 SE (99 euro) - door Claudia Rahanmetan

"De Alcatel 1 SE is voor het bedrag van 99 euro een uitstekende keuze voor de mensen die op zoek zijn naar een voordelige smartphone die lang meegaat op één acculading, twee jaar lang beveiligingsupdates krijgt en een zo goed als standaard Android-ervaring biedt. Op het gebied van fotokwaliteit zal je dan wel moeten inleveren. De Alcatel 1 SE kan ook uitkomst bieden mensen die op zoek zijn naar een voordelige tweede telefoon."

De Alcatel 1 SE heeft een 6,22 inch HD LCD-scherm, een Unisoc SC9863A-chipset, 3 GB of 4 GB RAM, 32 GB of 64 GB opslag, een 4000 mAh accu, een 13 MP hoofdcamera, een 5 MP groothoekcamera en een 2 MP dieptecamera.

Wat was de beste budgettelefoon van 2020, breng je stem uit
2. Poco X3 NFC (199 euro) - door Jeffrey van de Velde

"Kijk je dan wat je voor de Poco X3 moet betalen, dan zijn dat heel veel plusjes en weinig minnen. Als het dan op de minpunten aankomt, moet je hem daarvoor laten staan? Dat hangt er net vanaf of de vertraagde notificaties partte spelen. Voor mij, als journalist, zijn vertraagde reacties vervelend. Niet iedereen zal daar dezelfde kijk op hebben. Toch, als ik er objectief naar kijk, dan kan ik niet anders dan het toestel aanraden. Zeker met een adviesprijs van 229 euro als 64 GB-opslag voldoende is. Wil je iets meer uitgeven, dan kan je de 128 GB-variant kopen voor 269 euro."

"Voor die prijs zet Xiaomi zijn eigen concurrent, de Redmi Note 9 Pro, buiten spel. Het toestel heeft in de theorie de slechtere papieren, en die ervaring zet zich door in de praktijk. Uiteraard zou je de een boven de ander kunnen verkiezen wat design betreft, maar de specificaties liegen niet. De Prijs liegt ook niet."

De Poco X3 NFC heeft een 6,67 inch Full HD LCD-scherm, een Qualcomm Snapdragon 732G-chipset, 6 GB RAM, 64 GB opslag, een 5160 mAh accu, een 64 MP hoofdcamera, een 13 MP groothoekcamera, een 2 MP macrocamera en een 2 MP dieptecamera.

Wat was de beste budgettelefoon van 2020, breng je stem uit
3. Samsung Galaxy M21 (219 euro) - door Sebastien Marien

"Samsung zet dus in op de dingen die er echt toe doen, en dat zie je onder meer bij de Galaxy M21. Hij heeft een ontzettend sterke 6000 mAh accu, een AMOLED-scherm, een chipset die rechtstreeks uit de duurdere Galaxy A51 is geplukt, een vingerafdrukscanner op de achterkant en een degelijke hoofdcamera voor zijn prijs. Daarnaast zien we dat het bedrijf dat succesrecept nu in meerdere toestellen giet, zoals ook de M31 en de M31s. Enkele jaren geleden was ik maar een koele minnaar van de voordelige J-reeks, maar met de M-reeks is het wel goed raak."

De Samsung Galaxy M21 heeft een 6,4 inch Full HD AMOLED-scherm, een Exynos 9611-chipset, 4 GB RAM, 64 GB opslag, een 6000 mAh accu, een 48 MP hoofdcamera, een 8 MP groothoekcamera, en een 5 MP dieptecamera

Wat was de beste budgettelefoon van 2020, breng je stem uit

Welke was jouw favoriet van 2020? Waarom heb je op dat toestel gestemd? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk