Waarom deze app onmisbaar is geworden in mijn dagelijks leven

Waarom deze app onmisbaar is geworden in mijn dagelijks leven

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In april lanceerde Google de bètaversie van een app die het delen van bestanden tussen je Windows-apparaat en je Android-telefoon of -tablet supermakkelijk maakt. Dit is waarom ik niet meer zonder kan.

Apps die je leven makkelijker maken

Ondertussen heb ik al vele apps gebruikt die het werken tussen verschillende apparaten makkelijker maakt. Ooit begon ik met Pushbullet en Join om meldingen en bestanden vanaf mijn telefoon naar mijn laptop te sturen. Zo kan Join notificaties, links, klembord, screenshots, foto's en vele andere bestanden van je smartphone naar je pc of Chromebook versturen, en andersom.

Gerelateerde artikelen

Inmiddels ben ik overgestapt op Koppelen met Windows voor het versturen van meldingen naar mijn Windows-laptop. Ik ben begonnen met het gebruik van deze app vanwege de verregaande integratie ervan in Samsung-telefoons. Deze app gebruik ik nog steeds voor meldingen. Zo hoef ik niet telkens mijn smartphone erbij te pakken om te zien wat er op Instagram of LinkedIn aan de hand is. Die meldingen verschijnen namelijk netjes in het meldingencentrum in Windows. Daarnaast kan je via deze app op je Windows-pc ook sms'jes versturen, bellen en foto's bekijken en bewerken die op je telefoon staan.

Bestanden delen tussen Android en Windows

Je kan met Koppelen met Windows ook je apps op je telefoon openen op je pc en bestanden tussen je pc en telefoon slepen. Dat werkt helaas alleen met een aantal telefoons zoals Microsoft Duo-, Samsung- of HONOR-telefoons. Niet met de Pixel 7 Pro die ik nu heb. Voor het delen van bestanden heb ik nu een perfect alternatief. Dat alternatief is simpel en werkt uitstekend, ondanks dat de app nog in bètafase verkeert. Die app heet Nearby Share Beta for Windows.

Gerelateerde artikelen

Deze bèta-app maakt gebruik van Nearby Share of Dichtbij delen en dat is een deelfunctie die lijkt op Apples AirDrop. Je kan met Dichtbij delen bestanden zoals afbeeldingen, links en documenten delen met je vrienden. Je kan de functie ook gebruiken om bestanden te versturen tussen je telefoon en andere apparaten zoals Chromebooks en Chrome OS- of Android-tablets. Zo zet je foto's van je Android-telefoon eenvoudig over op je Android-tablet en stuur je weblinks van je telefoon snel naar je pc. Voor het delen van deze bestanden gebruikt Dichtbij delen bluetooth en locatie. Meer weten? Je leest er hier alles over.

Android Nearby Share-bèta voor Windows

Nearby Share Beta for Windows is een app die je installeert op je Windows-pc of -laptop. Vervolgens gebruik je de al aanwezige Dichtbij delen-knop in het deelmenu op je Android-telefoon om bestanden over te zetten. Zorg er wel voor dat je bent ingelogd met je Google-account en geef bij Dichtbij delen in de instellingen van je telefoon aan dat je telefoon zichtbaar is met andere apparaten.

Er is wel een nadeel. De bèta is voor nu alleen in de Verenigde Staten en selecte regio’s beschikbaar. Nederland hoort ook bij één van deze regio’s, maar de downloadknop is op de bijbehorende website nog niet te zien. Je moet dus afreizen naar Amerika om de app op je Windows te kunnen installeren. Mocht je dat gelukt zijn, dan zul je zien dat de nieuwe Nearby Share Beta for Windows ontzettend handig in gebruik is. Ik hoop dan ook echt dat Google de tool beschikbaar stelt voor Nederland en België zodat meer mensen er gemak van kunnen hebben. Ik kan niet meer zonder. Meer over Nearby Share Beta for Windows vind je hier.

Welke handige apps gebruik jij om bestanden tussen je telefoon en pc en andere apparaten te delen. Gebruik je misschien al één van deze apps? Laat het ons weten in de reacties.

Waarom deze app onmisbaar is geworden in mijn dagelijks leven

Met Nearby Share-bèta voor Windows kun je snel foto's, video's, documenten, audiobestanden of hele mappen overzetten tussen je Android-apparaat en Windows-pc

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk