Steun Androidworld en zet je adblocker uit op onze website

Steun Androidworld en zet je adblocker uit op onze website

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

Dankzij adblockers kan je online nieuws lezen zonder naar advertenties te kijken. Alleen geef je zo geen enkele steun aan de website die het belangrijk nieuws en interessante content met je deelt. De Androidworld-redactie vraagt je heel vriendelijk om onze website te whitelisten met je adblocker.

Androidworld whitelisten

Misschien zag je onderstaande melding sinds kort op Androidworld verschijnen. Dat wil zeggen dat jij een adblocker gebruikt in je browser. Op Androidworld voorzien we je elke dag gratis van een nieuwe portie betrouwbaar nieuws, tips, podcasts, video's en uitgebreide reviews. Dat lukt ons alleen door de advertenties die in onze artikelen te zien zijn.

Achter de Androidworld-redactie schuilt een hecht team van vier redacteurs die elke dag het beste van zichzelf geven om interessante content te schrijven over Android en alles wat met je telefoon verbindt. Alleen willen de leden van Androidworld-team - net als jij - natuurlijk elke dag hun brood kunnen betalen. Ontdek hier hoe je Androidworld kan whitelisten in je adblocker en help ons om onze artikelen gratis te blijven aanbieden.

De melding waarin Androidworld vraagt om de website te whitelisten

De melding waarin Androidworld vraagt om de website te whitelisten

Het succes van online journalistiek

Toen in 1991 het wereldwijde web beschikbaar werd voor het grote publiek leek het voor de toenmalige kranten interessant om nieuwsartikelen gratis aan te bieden en zonder dat er advertenties te zien waren. De bedoeling was dat hun papieren krant zo in de smaak zou vallen bij de toen kleine groep van internetgebruikers. De website werd eigenlijk beschouwd als één grote advertentie voor de krant.

Alleen is het internet met de jaren geëvolueerd tot een erg populaire nieuwsbron en lezers zijn het gratis online nieuws gewend geraakt, dat stelde ook stateofmedia vast. Grotere nieuwsmerken vergrendelen wel vaker content achter een betaalmuur, maar voor kleinere redacties en bij nichewebsites zoals technieuws vormt dat meestal geen levensvatbaar verdienmodel.

Opkomst van adblockers

Advertenties vormen voor heel wat nieuwswebsites een belangrijke inkomstenbron. Alleen is in de afgelopen jaren het gebruik van adblockers sterk toegenomen, dat blijkt uit cijfers van Statista. Het gebeurt dus steeds vaker dat internetgebruikers niet langer de content steunen die ze belangrijk vinden en dat vaak zonder zich bewust te zijn van de gevolgen voor nieuwsredacties of contentmakers.

Daarom vragen we je om Androidworld te whitelisten met je adblocker als jij onze nieuwsartikelen, podcasts, video's en reviews waardevol vindt. De Androidworld-redactie en het voltallige team bedankt je hartelijk voor jouw steun!

Steun Androidworld en zet je adblocker uit op onze website

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk