Poco F4 GT: zo werken de magnetische triggers in games (video)

Poco F4 GT: zo werken de magnetische triggers in games (video)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Poco F4 GT is een telefoon die uitpakt met opvallende fysieke knoppen om te gamen. Het zijn triggers die aan een controller doen denken. Wij konden ze alvast testen en hoe je ze gebruikt tonen we in een korte video.

Poco F4 GT-gamefuncties

Op dinsdag haalde Poco het doek weg van zijn FG 4 GT-vlaggenschip. Het toestel pakte uit met een krachtige Snapdragon 8 Gen 1-processor voor de relatief toegankelijke prijs van 499 euro. Het toestel beschikt ook over vier speakers en een vapor chamber-koelingsysteem. Kortom allemaal kenmerken die consumenten moeten overtuigen die weleens houden van een spelletje op hun telefoon.

Maar er is nog meer, want Poco heeft ook twee triggerknoppen in zijn telefoon gebouwd die doen denken aan de knoppen van een spelcontroller. Je kan die gebruiken als je de telefoon horizontaal houdt bij het gamen. Met een magnetisch systeem en twee schuifknoppen kan je ze ontgrendelen en vergrendelen. We laten je in onderstaande video van het spel Asphalt 9: Legends zien hoe je ze kan gebruiken bij games.

Zo werkt het

Je dient de triggers dus vooraf te koppelen aan virtuele knoppen op het scherm. Dat is een eenmalige instelling voor elk spel. Als je een spel beging veeg je vanuit de linkerhoek van het scherm omlaag om Poco's speciale menu met gamefuncties te openen. Daar druk je op de knop Schouderknoppen. Je ziet vervolgens virtuele knoppen met 'L' en 'R' en de bedoeling is dat je die elk plaatst bovenop de normale virtuele knoppen van het spel. Als je vervolgens op Opslaan drukt, dan kan je de gekozen virtuele knoppen voortaan bedienen met de triggers.

Beperkingen

Over de triggers moet je wel weten dat er geen echte travel is bij het indrukken. Bij gamecontrollers kan je de triggers bijvoorbeeld gebruiken om meer of minder gas te geven in een racegame afhankelijk hoe hard je ze indrukt. Dat kan dus niet met de knoppen op de Poco F4 GT.

Er is ook geen manier om in-game via de instellingen de fysieke triggers te koppelen aan spelfuncties. Je kan de triggers met andere woorden dus niet gebruiken als aanvulling op de virtuele knoppen die bij een spel al op het scherm te gebruiken zijn. Toch moet de feature volgens het Chinese merk wel werken met 100 populairste spellen die het heeft getest, maar een volledige lijst met compatibele games deelt Poco voorlopig niet.

Gerelateerde artikelen

De Poco F4 GT is nog maar net op de redactie aangekomen en je kan binnenkort alles over deze telefoon lezen in onze review. Wat denk jij van de gametriggers? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Volg onze video's op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk