Pixel 6: waarom de toekomst van Google-telefoons er mooi uitziet (video)

Pixel 6: waarom de toekomst van Google-telefoons er mooi uitziet (video)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Pixel 6 is een telefoon die ons optimistisch maakt over de toekomst van Google-telefoons in de toekomst. Daar zijn verschillende redenen voor en we bespreken ze in een YouTube Short en in dit artikel.

De toekomst van Pixel-telefoons

Toen Google meer vijf jaar geleden bekend maakte dat het zelf telefoons ging uitbrengen op eigen kracht, zonder de samenwerkingen met andere fabrikanten, waren de verwachtingen hoog gespannen. Was het antwoord op de iPhone daar? De Google-telefoon, rechtstreeks van de makers van Android.

Het parcours was de voorbije jaren soms hobbelig en het succes was wisselend. De Pixel 3 XL kreeg kritiek over zijn design, de belangrijke gezichtsherkenning op de Pixel 4 was geen groot succes en de Pixel 5 was niet innovatief genoeg. Critici stelden hardop de vraag hoe serieus Google het meent met zijn eigen toestellen. Misschien wil het bedrijf niet concurreren met Android-fabrikanten om verschillende redenen?

Met de Pixel 6 is het bedrijf op het goede spoor om die oorspronkelijke verwachtingen waar te maken, en dat bespreken we in een YouTube Short.

Hardware én software, hand in hand

De Pixel 6 is een verhaal van software én hardware. Het was vooral dat laatste aspect dat mank liep bij de Pixel-toestellen. Nu lijkt Google op dezelfde hoogte te komen met andere flagships: De Pixels hebben een kwalitatief scherm met Gorilla Glass Victus-bescherming, ze hebben een origineel design, er is een nieuwe hoofdcamera, en werken met een periscoopcamera met 4x optische zoom.

En dan is er nog Tensor. Google heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van eigen chipsets. Dat is een project dat achter de schermen al speelt sinds de eerste generatie Pixels. De voorbije dagen hadden we het over de Magic Eraser en Live Translate: twee voorbeelden die de mogelijkheden van Googles chipset demonstreren. Nu Google zowel Android ontwikkelt als zijn eigen chipsets, verwachten we de komende jaren nog meer voordelen te zien.

Gerelateerde artikelen

Lange ondersteuning

Tensor speelt ook een belangrijke rol bij updates. Nu zien we al voor het eerst vijf jaar beveiligingsupdates bij de Pixel 6-reeks en dat komt omdat Google nu controle heeft over de drie aspecten die meespelen bij het updateproces: verbeteringen voor de softwareschil, Android-beveiligingspatches en patches voor de chipset. Er is ook geen enkel excuus meer waarom het bedrijf geen vijf jaar lang versie-updates beschikbaar maakt zoals bij de iPhone. We hopen dat op zijn minst bij de volgende generatie van Pixels te zien.

Gerelateerde artikelen

Pixel in Nederland en België?

En dan hoor ik critici al hardop praten: "Als Google het echt zo serieus meent, waarom zijn ze dan zo moeilijk bij ons te koop?". Dat is een goed punt. Google is natuurlijk een groot techbedrijf dat veel meer doet dan telefoons maken. Om weer met Apple de vergelijking te maken: de iPhone-verkoop zorgt voor net geen 50 procent van Apples winst volgens gegevens van Statista.

Dat is bij Google heel anders en het Pixel-team kan dus een uitbreiding naar meer markten enkel verantwoorden met resultaten. Dat was de voorbije jaren misschien een probleem, maar met de eerste positieve tekenen die de Pixel 6-verkoop laten zien, zou dat in de toekomst weleens kunnen veranderen.

Gerelateerde artikelen

Meer over de Google Pixel 6-reeks

Wil je alles weten over wat deze telefoons voor jou te bieden hebben? Lees dan de artikelen hieronder. Verwacht binnenkort de review van de Pixel 6 Pro hier op Androidworld. Heb jij vragen over onze ervaringen met de Pixel 6 Pro? Stel ze dan in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk