Pixel 6 of Pixel 6 Pro: hoe is de periscoopcamera? (video)

Pixel 6 of Pixel 6 Pro: hoe is de periscoopcamera? (video)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Heb je besloten dat je een Pixel 6 of Pixel 6 Pro wil? Maar welke zal jij nemen? Die periscoopcamera van de Pro-versie, is die ook echt een meerwaarde? We tonen het in dit artikel en de YouTube Short.

Pixel 6 of Pixel 6 Pro?

De Pixel 6-reeks van Google laat een goede eerste indruk na. Maar eens je hebt beslist dat je een telefoon wil kopen is het lastig kiezen tussen de twee. De belangrijkste eerste vraag die je je moet stellen, is of je grote telefoons prettig vindt. De Pixel 6 Pro is erg groot en niet erg makkelijk in één hand te bedienen door zijn hoekig ontwerp.

En de tweede belangrijke vraag gaat over de periscoopcamera met 4x optische zoom, die zit enkel in de Pro-versie. Een periscoopcamera gebruikt een stuk van zowel de lengte als de breedte van de Pixel 6 Pro om het invallende licht door meerdere lenzen te laten weerkaatsen voor het op de beeldsensor valt. Het licht wordt in een hoek van 90 graden weerkaatst via een prisma en de verschillende lenzen helpen met uitvergroten. Dat is tenminste de korte technische uitleg, maar in deze YouTube Short zie je de camera aan het werk.

Vergelijking bij 4x zoom

In de video vergelijken we met de Pixel 5, de vorige generatie. De gewone Pixel 6 heeft wel een betere beeldverwerking dan zijn voorganger, maar het punt is dat een periscoopcamera en een groter optisch zoombereik altijd het verschil maakt. Hieronder zie je de vergelijking bij 4x zoom.

Foto genomen met de Pixel 5 bij 4x zoom

Foto genomen met de Pixel 5 bij 4x zoom

Foto genomen met de Pixel 6 Pro bij 4x zoom

Foto genomen met de Pixel 6 Pro bij 4x zoom

Uiteraard kan je je binnenkort op Androidworld verwachten aan een grotere cameravergelijking waar ook de andere lenzen een rol spelen. Bekijk zeker ook nog eens alle technische verschillen tussen de Pixel 6 en zijn grotere broer in deze vergelijking. Speelt de periscoopcamera voor jou een doorslaggevende factor bij je keuze? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Meer over de Google Pixel 6-reeks

Het is Pixel 6 Pro-week op Androidworld. Wil je alles weten over wat deze telefoons voor jou te bieden hebben? Lees dan de artikelen hieronder. Verwacht binnenkort de review van de Pixel 6 Pro hier op Androidworld. Heb jij vragen over onze ervaringen met de Pixel 6 Pro? Stel ze dan in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk