Pixel 6 Pro: Live Translate is een game changer voor vertalen (video)

Pixel 6 Pro: Live Translate is een game changer voor vertalen (video)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Live Translate is Googles exclusieve vertaalfunctie op de Pixel 6. Het werkt met slimme algoritmes en de Tensor-chipset die gemaakt is met kunstmatige intelligentie in het achterhoofd. Wat je ermee kan, laten we zien in deze video.

Google Pixel 6 Live Translate

Tijdens deze Pixel 6 Pro-week maak je samen met de Androidworld-redactie kennis met de nieuwe telefoons van Google. Gisteren we bespraken we zes dingen die je moet weten voor je hem koopt. Vandaag is het aan Live Translate. Dat zijn de verbeterde vertaalmogelijkheden die exclusief werken op de Pixel 6-reeks. Dat komt omdat de telefoons draaien op Googles eigen Tensor-chipset en in dit artikel hebben we al besproken hoe deze chipset is geoptimaliseerd voor de slimme Pixel 6-functies.

Met Live Translate kan je een bericht beginnen typen om het dan razendsnel in realtime te vertalen. Je hoeft dan enkel nog op verzenden te tikken en je hebt dan meteen een tekst gestuurd naar een anderstalige vriend of collega. De snelle vertalingen werken ook met spraak en dat gaat eveneens ontzettend snel. Je tikt dan tijdens het vertalen op het microfoontje en je begint te speken. Op het scherm zie je je boodschap verschijnen en in het bericht is de vertaling te zien. Ontdek het in onderstaande YouTube Short.

Game changer voor vertalingen

De functie werkt 'on-device' zoals dat heet, en de vertalingen gebeuren dus op de telefoon zonder dat je teksten via een netwerkverbinding naar Googles server moet sturen. Dat is erg handig voor reizigers. Het valt wel op dat Google Translate soms nog steeds te letterlijk het Nederlands vertaalt of fouten maakt op basis van de context, maar toch is het nooit makkelijker geweest om vlot met een anderstalig iemand te communiceren in je eigen taal. Geen gedoe, gewoon vlot met elkaar praten. Het voelde aan als een game changer gedurende de tijd dat ik het kon testen.

Een andere mogelijkheid met Live Translate is om audio die je op je telefoon afspeelt snel te vertalen en ondertiteling te tonen, maar die functionaliteit werkt slechts bij een handjevol talen: Engels, Japannees en Duits. Wat wel al vlot werkt is de tolkfunctie van Google Translate. Met de Assistent-opdracht "Hey Google, wees mijn tolk" kan Google snel in twee richtingen vertalen en dat kan je ook in de video zien.

Meer over de Google Pixel 6-reeks

Wil je alles weten over wat deze telefoons voor jou te bieden hebben? Lees dan de artikelen hieronder. Verwacht binnenkort de review van de Pixel 6 Pro ook hier op Androidworld. Heb jij vragen over onze ervaringen met de Pixel 6 Pro? Stel ze dan in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk