Pixel 6 Pro: 6 dingen die je wil weten voor je hem koopt (video)

Pixel 6 Pro: 6 dingen die je wil weten voor je hem koopt (video)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Google Pixel 6 Pro is op de redactie gearriveerd. In afwachting op onze uitgebreide review, bespreken we alvast zes dingen die ons al eerste zijn opgevallen tijdens de eerste dagen van gebruik. Het zijn dingen die je moet weten voordat je hem koopt.

Google Pixel 6 Pro

Ik heb de Pixel 6 Pro op het moment van schrijven twee volle dagen in handen gehad. Terwijl we werken aan de review geven we je alvast advies met zes zaken die me meteen zijn opgevallen. Het zijn doorgaans dingen die met het ontwerp te maken hebben en je kan ze in deze YouTube Short zien.

Heb je even niet de mogelijkheid om even die speaker of oortjes te gebruiken? We sommen de zes punten ook hieronder op.

1. Groot en hoekig

De Pixel 6 Pro heeft een 6,71 inch scherm. Daarmee is hij niet alleen veel groter dan de Pixel 5, maar hij heeft ook nog eens een heel hoekig ontwerp. Ik kan me voorstellen dat het ontwerp niet voor iedereen is, maar daarom is er ook een gewone Pixel 6.

2. De afwerking aan de achterzijde

Bij de Pixel 3-reeks koos Google destijds nog voor een afwerking van mat glas. Je had zo wat meer grip in de hand en vingerafdrukken waren nauwelijks zichtbaar. De afwerking van de Pixel 6-reeks is compleet tegenovergesteld.

3. Over de accu

Het is nog slechts een vroege bevinding, maar de Pixel 6 Pro en zijn 5.000 mAh accu hielden zo'n 30 procent over op het einde van de dag. Hij werd gebruikt tussen 09:00 uur 's ochtends en 23:00 uur. Het geeft alvast de indruk dat de telefoon een normale accuduur heeft ondanks het QHD-scherm met hoge verversingssnelheid.

Gerelateerde artikelen

4. De camera op de achterzijde

Voor sommige is het design met de cameraopstelling die de hele breedte van de achterkant inneemt geen al te groot succes. Over smaak kan je niet discussiëren, maar ik zie voordelen bij dit ontwerp. Anders dan bij een sommige andere telefoons met een normaal camera-eiland ligt de telefoon volledig vlak op tafel.

5. (Nog) geen problemen met de vingerafdrukscanner

Ook voor deze is het geldt dat het een vroege bewering is, maar ik heb nog geen problemen ervaren met de nauwkeurigheid en reactiesnelheid van de vingerafdrukscanner. Hij is niet de allersnelste, maar de prestaties werken niet storend en tot hiertoe werkt hij ook nauwkeurig.

Gerelateerde artikelen

6. Automatische helderheid

Google heeft normaal een prima systeem dat de automatische helderheid bij telefoons bepaalt op basis van je resterende accucapaciteit en het licht in je omgeving. Bij de Pixel 6 Pro zag ik dat het scherm op onverwachte omstandigheden soms in één klap te donker werd. Mogelijk gaat het om een bug, maar het is iets om in de gaten te houden.

Meer over de Google Pixel 6-reeks

Wil je alles weten over wat deze telefoon voor jou te bieden heeft? Lees dan de artikelen hieronder. Verwacht binnenkort de review van de Pixel 6 Pro ook hier op Androidworld.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk