Pixel 6: is de Magic eraser echt zo magisch als Google beweert? (video)

Pixel 6: is de Magic eraser echt zo magisch als Google beweert? (video)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Magische gum of Magic eraser gebruikt kunstmatige intelligentie om storende achtergrondobjecten in foto's te herkennen. Vervolgens kan je ze uit je foto's verwijderen. Wij gingen het testen met de Pixel 6 Pro of het echt zo goed werkt als Google laat uitschijnen.

Google Pixel 6 Magic eraser

Een hele week lang ontdek je meer over de Google Pixel 6 Pro. Uiteraard valt er heel wat over de camera te zeggen, maar we willen een fotovergelijking graag bewaren voor de volledige review. Dit keer gingen wel met camerasoftware aan de slag: de Magic eraser ofwel de Magische gum in de fotobewerker van Google Foto's.

Tensor, de chipset van de Pixel 6 Pro, is volgens Google gemaakt met kunstmatige intelligentie in het achterhoofd. In je foto's suggereert de Pixel 6 daarom welke mensen of objecten irrelevant zijn en verwijderd kunnen worden. Google gebruikt daarvoor meer specifiek objectherkenning en het herkent zo de contouren van mensen en voorwerpen zodat je op een realistische manier kunnen worden verwijderd en opgevuld. Je kan de werking van de Magic eraser ontdekken in onderstaande YouTube Short.

Werkt het goed?

Magic eraser blijkt in in veel situaties goed te werken, maar in andere omstandigheden valt het resultaat ook wat tegen. Vooral bij elementen die verder weg zijn in beeld zijn heeft de objectherkenning het lastig. Objecten dichtbij, herkennen de on-device algoritmes beter en ze worden op een nauwkeurige manier weggehaald. Dat komt omdat Tensor over elementen dichtbij meer informatie krijgt, terwijl wazige mensen op de achtergrond niet herkend worden. Ze kunnen dan voor de Pixel 6 even goed een deel van de achtergrond zijn dat je wil behouden.

Wat vind jij van het resultaat van deze functie? Vind je het verbluffend of had je er misschien nog meer van verwacht? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Als je zelf een Pixel 6 (Pro) hebt zijn wel benieuwd naar jouw ervaringen met Magic Eraser. Heb je geen Pixel 6? Via deze omweg kan je de functie alvast aan de praat krijgen op andere Pixel-telefoons.

Gerelateerde artikelen

Meer over de Google Pixel 6-reeks

Wil je alles weten over wat deze telefoons voor jou te bieden hebben? Lees dan de artikelen hieronder. Verwacht binnenkort de review van de Pixel 6 Pro hier op Androidworld. Heb jij vragen over onze ervaringen met de Pixel 6 Pro? Stel ze dan in de reacties onderaan dit artikel.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk