Nothing Phone (2) komt er bijna aan: meer bekend over het updatebeleid en het design

Nothing Phone (2) komt er bijna aan: meer bekend over het updatebeleid en het design

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

De Nothing Phone (2) moet ongeveer over een maand aangekondigd gaan worden. Toch is er al het nodige bekend van de aankomende smartphone, zo weten we meer over het updatebeleid, de processor, het design en de accu van de telefoon. Ook heeft Nothing bekend gemaakt dat de Phone (2) een stuk duurzamer zal gaan zijn in vergelijking met zijn voorganger. In dit artikel sommen we de informatie voor je op.

Nothing Phone (2)

De aankomende Phone (2) wordt, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, de tweede smartphone van de Engelse fabrikant Nothing. De eerste smartphone van het bedrijf, de Phone (1), staat voornamelijk bekend om zijn transparante achterkant waarin 900 led-lichtjes zijn verwerkt. Het toestel viel daarbij op vanwege zijn premium en luxe behuizing van aluminium en glas, de vrij schone Android-schil en de goede accuduur. De Phone (2) moet dit allemaal gaan overtreffen en dit gaat het toestel naar alle waarschijnlijkheid ook doen.

Veel upgrades, maar updatebeleid blijft hetzelfde

Allereerst door het implementeren van een grotere accu in de Phone (2). Carl Pei, de medeoprichter van Nothing, heeft in een interview tegenover Forbes namelijk gemeld dat deze met 200 mAh vergroot wordt, van 4500 mAh naar 4700 mAh. Al eerder wisten we daarbij dat de Phone (2) zal beschikken over de Snapdragon 8 +Gen 1-chipset. Dit is de snelste processor van Qualcomm van vorig jaar, die tevens bekend staat om zijn effici├źntie. Door de combinatie van een grotere accu en een snelle, maar toch zuinige chip, verwachten we dat de accuduur weer erg goed zal gaan zijn. De high-end chipset zal er daarbij voor zorgen dat de prestaties van de Phone (2) nog een stuk beter zijn dan die van de Phone (1). De smartphone zal net als zijn voorganger drie Android-upgrades krijgen en vier jaar lang aan beveiligingsupdates ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Duurzaamheid en design

Nothing heeft in een bericht op Twitter overigens meer bekend gemaakt over het design van de Phone (2). Zo melden ze dat de telefoon een stukje duurzamer zal moeten worden. Zo zou het toestel, net als de Phone (`1), deels uit gerecyclede materialen bestaan. Volgens Nothing heeft de Phone (2) tot drie keer meer gerecyclede onderdelen dan de Phone (1). Zo zijn het aluminium frame en het koperfolie tot 100 procent gerecycled, bestaat de hoofdprintplaat tot 90 procent uit gerecycled staal en is 80 procent van het gebruikte plastic gerecycled.

Ook de productie van de smartphone moet groener zijn doordat de eindassemblagefabrieken - de fabrieken waarin de verschillende onderdelen van bijvoorbeeld een smartphone worden samengevoegd - voor 100 procent worden aangedreven door hernieuwbare energie. Dit is allemaal zeker nog niet zo goed als bijvoorbeeld de Fairphone 4, maar wel een stapje in de goede richting. Meer over het design van de Phone (2) lees je overigens in dit artikel.

Kijk jij uit naar de Phone (2)? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk