Motorola klimt uit dal: "Het was moeilijk, we maakten verlies"

Motorola klimt uit dal: "Het was moeilijk, we maakten verlies"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Motorola geeft het startschot van zijn Edge 20-vlaggenschepen, en dan is het weer tijd om aan tafel te gaan met het dochtermerk van Lenovo. Zijn de flagships belangrijk voor Motorola, en wat mogen we van ze verwachten?

Edge 20-reeks

Motorola lanceerde recent zijn Edge 20-reeks. Het merk bracht twee midrange-toestellen en een vlaggenschip met de Edge 20 Pro dat de prijs meer wist te drukken vergeleken met de Edge Plus vorig jaar. Het toestel belooft met een een hoogwaardig scherm, krachtige specificaties en een periscoopcamera voor 5x optische zoom.

Motorola is bij consumenten veelal bekend is vanwege zijn toestellen uit het lage en middensegment, maar het wil die indruk graag veranderen. "Flagships zijn nodig voor het verhaal van je merk en natuurlijk willen we niet alleen bekend zijn om onze midrange toestellen, maar we willen voor elke consument een toestel kunnen aanbieden", zegt Ruben Weenink tegen Androidworld. Hij is general manager Mobile Business Group bij Lenovo Benelux.

De Motorola Edge 20 Pro met bovenaan de periscoopcamera

De Motorola Edge 20 Pro met bovenaan de periscoopcamera

Investeren kan weer

Volgens Weenink heeft Motorola niet alleen ingezet op sterke camerahardware, maar werd er ook hard aan de software gewerkt. In onze reviews lees je wel vaker dat de software achter Motorola's camera's achterloopt. Het weerhoudt het merk ervan om mee te spelen met de 'grote jongens' die vlaggenschepen uitbrengen. Het merk investeerde dus en nam 200 nieuwe software engineers onder zijn vleugels de beeldverwerking helpen verbeteren. Het is weleens anders geweest.

"Motorola werd zes jaar geleden overgenomen door Lenovo, en hoewel we een veelbelovende start hebben gemaakt, was het twee jaar geleden best moeilijk. We maakten verlies, en al je verlies maakt investeer je nog wel in R&D, maar het gaat lastiger dan wanneer je groeit. Er zijn helaas ook ontslagrondes geweest. Inmiddels zijn die tijden achter ons en we kunnen weer volop investeren."

Motorola maakt zich sterk dat de camera van de Edge 20 Pro prima zal concurreren met andere toptoestellen van andere merken. De fabrikant onderstreept ook het 144 Hz scherm, de Snapdragon 870 en het prijskaartje als troeven. Vrijdag maakte Motorola ook al bekend dat de Edge 20 en Edge 20 Lite kunnen genieten van drie jaar beveiligingsupdates.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk