Met Google kun je hart-stikke lieve dingen doen voor Valentijnsdag

Met Google kun je hart-stikke lieve dingen doen voor Valentijnsdag

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Is jouw brievenbus wel geleegd, zodat al die Valentijnskaarten er wel in kunnen? Heb je eraan gedacht om je eigen Valentijn een leuk bericht te sturen? Als dat laatste nog niet helemaal in kannen en kruiken is, dan is er gelukkig hoop. Google heeft namelijk allerlei mogelijkheden om je liefde toch te kunnen betuigen. Dat kan namelijk op veel meer manieren dan met een gifje via WhatsApp.

Maak een pixel-art van liefde

Of het nou Mario en Peach zijn met een groot hart ertussen of alleen een hart met een pijl en jullie voorletters: je kunt in Google Sheets door vakjes een bepaalde kleur te geven een heel schattige pixel-art maken. Je zou er zelfs nog een kruiswoordpuzzel naast kunnen zetten, want ook daar lenen de blokjes van Google Spreadsheets zich perfect voor.

Google Spreadsheets

Google Spreadsheets

Met Google Spreadsheets kun je overal spreadsheets maken, bewerken en er samen met anderen aan werken. Helemaal gratis. Met Google Spreadsheets springen je gegev ..

Maak een digitale kaart

Google Presentaties is het PowerPoint van Google en hiermee kun je bijvoorbeeld een foto-slideshow maken voor de persoon waar je zo van houdt. De leukste herinneringen van het afgelopen jaar, of van jullie hele relatie: elke pagina kun je van een heel fout kleurenpalet voorzien met een tekst of een uitroep in Comic Sans MS. Of je kunt het ook wat meer classy doen met een mooier lettertype. Pas wel op: dit kan namelijk heel goed heel veel tijd in beslag nemen: al die foto’s uitzoeken, teksten bedenken, ze goed op de pagina zetten: je bent er zo uren aan kwijt.

Google Presentaties

Google Presentaties

Met Google Presentaties kun je overal presentaties maken, bewerken, presenteren en er samen met anderen aan werken. Helemaal gratis. Met Google Presentaties kun ..

Deel een bieb met jullie foto’s

Heb je die tijd even niet om een uitgebreide digitale kaart te maken (of eigenlijk een digitaal fotoboek), dan kun je het ook makkelijker oplossen en je favoriete foto’s in een aparte map in Google Foto’s zetten. Vervolgens deel je die map met je liefde en kan hij of zij even mooie herinneringen met je ophalen.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Maak een quiz over jullie relatie

In Google Forms kun je formulieren maken, en dat klinkt heel saai. Maar het is ook mogelijk om zelf een quiz te maken met Google Forms. Je kunt bijvoorbeeld vragen wanneer jullie jubileum is, welk drankje jullie dronken op je eerste date, hoe vaak jullie al samen een bepaald bordspel hebben gespeeld, welke game jullie de meeste uren hebben gespeeld, maar ook meer emotionele dingen zoals of die persoon wel weet wat jij zo leuk aan hem of haar vindt. Laat het vooral een quiz zijn waarin foute antwoorden geen probleem zijn en je diegene daarmee alleen maar meer complimenten en lieve woorden kunt geven.

Doe digitaal jullie laatste tripje nog eens over

Heb je Google Maps zo ingesteld dat hij bijhoudt waar je je bevindt? Dan kun je in je tijdlijn van Google Maps zien waar je allemaal bent geweest. Haal er ook wat foto’s bij die hilarisch waren op die reis en het voelt net alsof jullie er weer waren: zeker als je bijvoorbeeld ook nog die cocktail namaakt waar je lief net even iets te tipsy van werd of juist dat gerecht wat zo typerend was voor jullie reis: ook als dat stokbrood met Nutella was.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Schakel de hulp in van de Google Assistent

Niet iedereen zit al jaren in een relatie en heeft al een hele fotobank opgebouwd. Misschien zit je in de datingfase en vind je iemand toch wel erg bijzonder. Wil je samen een film kijken, maar ben je niet zo thuis in de romcoms? Of wil je graag in een andere taal voor het eerst ‘Ik hou van jou’ zeggen? Je kunt hiervoor altijd terecht bij Google Assistent. Ze kan je zelfs helpen aan een stap voor stap-gids hoe je brownies maakt, waar je daarna met een fondantpen hartjes op maakt.

Google Assistent

Google Assistent

De Google Assistent is een slim hulpje van Google die op veel Android-apparaten en Chromebooks te vinden is. Je kan onder andere aan de Google Assistent vr ..

Valentijnsdag met Google

Je hoeft het maar aan Google te vragen en ze kan je waarschijnlijk wel helpen, al ben jij toch echt degene die de eerste move moet maken waar het gaat om het fysieke. Maar of dat nou gebeurt of niet, met deze tips is jouw Valentijnsdag (of elke andere dag van het jaar dat je je romantisch voelt) in ieder geval enorm sfeervol.

Met Google kun je hart-stikke lieve dingen doen voor Valentijnsdag

Doe jij iets aan Valentijnsdag? Laat het achter in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk