Met deze smartphone haal je een iPhone-gebruiker over naar kamp Android

Met deze smartphone haal je een iPhone-gebruiker over naar kamp Android

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Is de iPhone van je moeder echt toe aan vernieuwing, maar wil jij haar een oude Android van jezelf aansmeren? Dat is immers een stuk duurzamer én goedkoper. Helaas is dat soms maar moeilijk: iPhone-gebruikers kijken soms meer op tegen een verhuizing naar Android dan een verhuizing van huizen. Helemaal niet nodig dankzij allerlei handige apps. Er is specifiek één toestel dat heel aantrekkelijk is voor iPhone-gebruikers. Of, liever: ex-iPhone-gebruikers.

Van iPhone naar Android

De smartphone die goed kan als alternatief voor een iPhone, dat is Google Pixel 7 Pro. Ook heel geschikt als iemand een iPhone 14 Pro overweegt. Deze telefoon weet zich namelijk verdacht goed te meten met het paradepaardje van Apple. En je hoeft er aanzienlijk minder diep voor in de buidel te tasten. Dit zijn vijf redenen om over te stappen naar Android in de vorm van Google Pixel 7 Pro.

Een prachtscherm

Het scherm van iPhone 14 Pro Max is even groot als dat van Pixel 7 Pro: 6,7 inch. Beide toestellen kunnen hun verversingssnelheid aanpassen om energie te besparen. Ook hebben beide een 120 Hertz OLED-scherm met altijd-aan-optie, dus dat is eigenlijk niet anders dan de ervaring op de iPhone.

  • Uitstekend scherm
  • Uitstekende trilmotor
  • Afgeronde schermranden zijn niet praktisch
  • Google, gebruik alsjeblieft weer 'frosted glass' voor de achterzijde
Bekijk meer specificaties

Een goede camera

Hoeveel we ook van Android houden, we kunnen uiteraard erkennen dat iPhone 14 een van de beste fotografie-ervaringen heeft van alle smartphones van dit moment. Toch komt Pixel 7 Pro wel dichtbij: met zijn drievoudige camerasysteem en betere specs. Pixel 7 Pro heeft een 50 megapixel Octa PD Quad Bayer-hoofdcamera en een 48 megapixel zoomcamera (met 5x optische zoom) plus Super Res Zoom tot 30x. Tel daarbij de fantastische software toe, zoals de Night Sight, Macro Focus en de Photo Unblur en je weet dat je met een toestel te maken heeft dat qua fotografie heel dicht tegen iPhone 14 aanschuurt.

Met deze smartphone haal je een iPhone-gebruiker over naar kamp Android

Geen bloatware

iPhone-gebruikers hebben er zelf weinig ervaring mee, maar het is wel een reden om Android links willen laten liggen: de bloatware. Hoewel veel voorgeïnstalleerde apps te verwijderen of verschuilen zijn, zit je er gewoon niet op te wachten. Het voordeel aan Google Pixel 7 Pro is dat het toestel geen onzinnige apps heeft voorgeïnstalleerd. Het is de schoonste versie van Android die je kunt krijgen en daarmee kun je een verstokte iOS-gebruiker goed laten zien wat Android inhoudt, zonder daarbij heel ingewikkeld te worden door allerlei apps waarop je totaal niet zit te wachten.

Goede prestaties

De Pixel 7 Pro is niet zo snel als iPhone 14, maar hij blijft er niet heel ver in achter. Het toestel heeft een door Google ontworpen Tensor G2-chip en dat is momenteel het beste dat Google biedt. Bovendien heeft de telefoon meer geheugen dan veel iPhones: 12GB maar liefst. Dankzij de enorm schone versie van Android is dit toestel razendsnel en dus een heerlijk zakmaatje om je dagelijks bij te staan.

Gerelateerde artikelen

Een stevig toestel

Google Pixel 7 Pro staat niet alleen stevig in zijn schoenen wat betreft specs, maar ook wat betreft het ontwerp van het toestel zelf. Het is een mooi uitziende telefoon met een goede afwerking en hij voelt heel prettig in de hand. We durven te stellen dat hij zelfs wat lekkerder in de hand ligt dan de iPhone 14 Pro Max. Sowieso heeft hij een solide behuizing en zal je merken dat hij niet zo makkelijk breekt. Maar: probeer dat liever niet zelf uit.

Met deze smartphone haal je een iPhone-gebruiker over naar kamp Android

Een zeer goed updatebeleid

Applefans zijn onder andere zo gesteld op het merk met het fruit omdat het enorm lang voorziet van updates. Dat is inderdaad prijzenswaardig en maakt een telefoon aanzienlijk duurzamer. Hoewel zeker niet alle Android-makers hierin even volgzaam zijn, is Google zeer fair in zijn updatebeleid. Google garandeert 3 jaar Android-updates en nog eens vijf jaar beveiligingsupdates. Hierover kunnen we eerlijk zijn: Apple is hierin echt beter, maar Google doet het zeker niet slecht. Je kunt vele jaren vooruit met je Pixel 7 Pro.

Is het jou wel eens gelukt om een verstokt iPhone-gebruiker naar 'ons' kamp te krijgen? Deel in de reacties hoe, en of diegene nog steeds Android-fan is of toch weer terug is naar wat hij/zij kent.

Google Pixel 7 Pro kopen
Google Pixel 7 Pro kopen
Google Pixel 7 Pro kopen

Google Pixel 7 Pro kopen

De Google Pixel 7 en 7 Pro leggen net als hun voorgangers de focus op een uitstekende Android-ervaring met een snelle Tensor-chip, mooi scherm en scherpe camera’s met slimme AI-features.

Vanaf 899 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk