Google maakt het mogelijk om real time te vertalen, ook met volle mond

Google maakt het mogelijk om real time te vertalen, ook met volle mond

De Google Pixel 6-serie heeft verschillende verbeteringen omtrent vertaling. De toestellen moeten het onder andere mogelijk maken om op verschillende manieren realtime te vertalen. Dit opent volgens Google een geheel nieuwe wereld. Ook voor ons...

Realtime vertaling

Google heeft het, middels veel AI-foefjes en machine learning uit de eigen Tensor-chip, voor elkaar gekregen om 'realtime vertaalmodellen' te combineren met 'spraakherkenningsmodellen'. Deze functie heeft Google in meerder toepassingen toegepast en de verzameling hiervan brengt Google samen onder de naam ‘Live Translate’. Het biedt onder andere een directe vertaling wanneer je typt, verschillende taaldetectiefuncties én een verbeterde spraakherkenning.

Met 'Live Translate' wordt het bijvoorbeeld mogelijk om gesprekken te voeren en deze direct live te vertalen. Dit moet het weer mogelijk maken om YouTube video’s in je eigen taal te kunnen horen, een buitenlandse podcast te luisteren of live interviews te houden met iemand die een ander taal spreekt.

Google maakt het mogelijk om real time te vertalen, ook met volle mond

Snel praten, eten én vertalen

Volgens Google moet het gebruiken van je stem nog meer voordelen op gaan brengen. Zo zou het verzenden van je berichten middels spraak, drie keer sneller moeten worden dan typen. De nieuwe spraakherkenningsmodellen moeten hiervoor zorgen. Zo moeten de Pixels bijvoorbeeld beter gaan reageren op commando’s. Zoals bij het woord ‘send’, bij dit woord verzend de Pixel je bericht in plaats van het woord in het bericht te plaatsen. Iets wat nu nog wel eens gebeurt.

Verder werkt Google Translate straks ook met chat-apps als Google Berichten, WhatsApp en Snapchat. Dit gaat er onder andere voor zorgen dat berichten in een andere taal direct gedetecteerd en vertaald worden. Je hoeft dus niet meer je tekst te kopiëren en te plakken in Google Translate. Deze detectie vindt overigens op de Pixel 6 (Pro) zelf plaats, en gaat dus niet via de Cloud van Google. Vertalingen en andere gegevens verlaten volgens Google dus nooit het toestel. Dit zorgt er tevens voor dat de functie ook offline te gebruiken is. De integratie van Google Translate moet ook beschikbaar worden voor WhatsApp, Snapchat, Instagram en Twitter.

Als laatst moet Google je nu zelfs goed kunnen verstaan als je je mond vol hebt. Je kan dus gewoon een overheerlijk koekje eten, en tegelijkertijd praten, verrukkelijk!

Google maakt het mogelijk om real time te vertalen, ook met volle mond
Live Translate in Google Berichten

Ook in onze prachtige taal

'Live Translate' ondersteunt op dit moment 48 talen, waaronder Nederlands. We zijn enorm benieuwd naar hoe goed de functie zal zijn en of deze in de praktijk echt zo goed uitpakt als Google beweert. Dat zal de review van de Google Pixel 6 Pro moeten gaan uitwijzen!

Google Translate
Google Vertalen is de vertalingsdienst van Google. Ideaal voor vakanties naar verre landen waarvan je de taal niet of nauwelijks spreekt. Google Vertalen helpt je me ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer