Even voorstellen: Jelle aangenaam!

Even voorstellen: Jelle aangenaam!

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Om maar eens met mijn '25% Fryske roots groet' te beginnen: Hee, leuk dy te moetsjen! Op een zwoele zomeravond in 1997, met een echte Friese naam, geboren in Leiden en nu 24 jaar later een jonge jongen uit Noordwijk met een voorliefde voor kraanvogels(?), badeendjes, suiker en alles met het woord 'smart'. Vol liefde schrijf, bedenk, creëer en ontwerp ik dingen.

Mobiele liefde is ook liefde, toch...

Over liefde gesproken: de liefde an sich is een prachtig fenomeen. Vlinders in je buik, hormonen die door je lichaam gieren en de dopamine die ervoor zorgt dat je zelfs bij het slechtste weer, de kleinste doorgebroken zonnestralen hieruit haalt. In 2009 begon deze liefde voor mij met telefoons. Als eerste mobieltje de Samsung M150 en hierop volgend de Hi Carbon Messenger. De echte vonk sprong echter over in 2011. Toen kocht ik van mijn eerste zuur, zuur, zuur verdiende centen (zakgeld) namelijk de Alcatel One Touch 990. Een smartphone draaiend op Android 2.2 Froyo en met zijn 3.5’’ scherm vrij groot voor die tijd.

Sindsdien verzin ik steeds redenen om maar weer eens een nieuwe smartphone aan te schaffen. Redenen die ik voor mijzelf probeer goed te praten, maar stiekem wel wetend dat ze nergens op slaan. Toen zelfs de LG Wing op het verlanglijstje kwam, wist ik dat ik professionele hulp moest gaan zoeken. Niemand kreeg het echter voor elkaar om mijn liefde voor smartphones en Android te verminderen, en eigenlijk hoeft dat ook helemaal niet. Nee toch?

Een greep uit de collectie. Herken jij ze allemaal?

Een greep uit de collectie. Herken jij ze allemaal?

Verder hier te vinden

Naast Androidworld kun je mij vinden bij verschillende tafeltennisverenigingen waar ik training geef, bij de koekjesafdeling in de supermarkt, of via Spotify. Hierop ben ik namelijk te horen in de sportieve showbizz podcast ‘Spaakzaam’.

Verder vind ik het interessant om complexe techonderwerpen begrijpelijk(er) te maken, om mensen te helpen met het vinden van hun ideale smartphone, tablet of andere techmeuk en om te kijken naar hoe tech onze wereld en onze cultuur verandert. In dit laatste heb ik, onder andere tijdens mijn studie, onderzoek mogen doen.

Eigen techmeuk

Ik ben dus een echte techliefhebber die hier, wellicht iets te vaak, graag geld aan uitgeeft. Zelf nu zo'n twee jaar gebruiker van een Samsung Galaxy S10, tussendoor wel geswitcht naar andere toestellen om vervolgens echter weer terug te keren. Nu uitkijkend naar de Google Pixel 6. Of toch iets anders...

De Pixel 6 past wel mooi in dit rijtje...

De Pixel 6 past wel mooi in dit rijtje...

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk