DiscussieDonderdag: telefoonhoesjes zijn een must voor telefoonliefhebbers

DiscussieDonderdag: telefoonhoesjes zijn een must voor telefoonliefhebbers

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

Onze redacteurs hebben veel overeenkomsten: een verhoogde interesse in Android en veel behoefte om met hun vingers over toetsenborden te racen. Maar, dat wil niet zeggen dat ze het altijd met elkaar eens zijn. In AW Discussiedonderdag leggen we elkaar wekelijks het vuur aan de schenen met een stelling. Deze week hebben we het over hoesjes.

Hoesjes, zonder is niet mogelijk

Laura: Kinda Coral, Sorta Seafoam: ik ga goed op de leuke namen van kleuren bij sommige telefoons. Of eigenlijk überhaupt op kleurrijke telefoons. Wat vind jij, moeten telefoons alleen in zwart en wit uitkomen of mag het wel wat meer regenboog?

Jelle: Ik zeg altijd maar zo: een smartphone met een mooie kleur en stralend licht, is al een mooie gadget vanaf het eerste gezicht

Laura: Maar is het eigenlijk niet een beetje zinloos, omdat we er toch altijd wel weer een hoesje omheen doen?

Jelle: Hoesjes? Sorry wat? Hoesjes moet je sowieso niet doen, lelijk(!).

DiscussieDonderdag: telefoonhoesjes zijn een must voor telefoonliefhebbers

Laura: Gebruik jij je telefoon kaal? Als in: zonder bescherming? 😮

Jelle: Zeker! Wel een screenprotector, maar zeker geen hoesje. Deze vind ik echt allemaal lelijk en zonde van het design van je smartphone waar de fabrikant soms veel werk in heeft gestopt. Bovendien, veel smartphones zijn gemaakt van premium materialen. Dan doe je daar toch geen misselijkmakend plastic hoesje omheen?

Laura: Dat ben ik niet met je eens: ik vind een gigantische buts in mijn telefoon toch net even lelijker. Plus: je hebt toch ook hoesjes die doorzichtig zijn?

Jelle: Hoesjes die doorzichtig zijn, zijn niet mooi! Daarbij, bij mensen die die gebruiken zijn ze vaak binnen een aantal weken niet meer doorzichtig. Morsig geel worden ze dan (Jelle is misselijk).

Laura: Meestal is veiligheid niet mooi, maar wel.. veilig. En ja, dat is niet heel mooi, maar dat kun je op zich voorkomen door ze schoon te maken. Bovendien beschermen ze telefoon niet alleen tegen vallen, maar ook extra goed tegen stof, wel zo handig als we straks weer vervangbare batterijen in toestellen krijgen.

Jelle: Je verpakt je auto toch ook niet in bubbeltjesplastic?

Laura: Ik heb geen auto, maar ik zou dat wel geweldig vinden: elke keer al die knalletjes als het wiel draait!

Jelle: Doe er gewoon voorzichtig mee, wat beweegt mensen toch om een mooie design smartphone lelijk te maken...

Laura: Heb jij nog nooit een telefoon stuk laten kletteren? In dezelfde zak als je sleutels gestopt?

Jelle: Daar heb ik geen actieve herinnering aan. En nee, sleutels in een andere zak. Zo kan het ook, gewoon over nadenken en genieten van het design.

Laura: Ik vind het maar niks, ze zijn dan veel te glad en glijden dan zo van de bank af. [denkt met tranen in haar ogen terug] Ik had mijn OnePlus net een week... Maar goed: je hebt dus ook geen Popsocket op je telefoon, of ander extra houvast-mechanisme?

Jelle: Ieuw nee! Maar goed, mensen die hun mooie smartphone in een plastic hoesje verpakken, lekker doen. Ik vind het echt zonde en onnodig, Gorilla Glass beschermt bij veel vallen en barsten, en krassen kun je voorkomen. Sleutel even in de andere zak en screenprotector gebruiken dus. Maar ja, mensen die een hoesje gebruiken maken de smartphonehoesjes fabrikanten dan wel weer aan het lachen. Zij zijn in ieder geval blij met hen.

Gerelateerde artikelen

Laura: Ja, een screenprotector gebruik ik ook, er nog eens bovenop. Ik vind een hoesje wel handig, toch net wat meer grip, ook als je het toestel vasthoudt. Handig hoor, dat die toestellen allemaal dunner worden, maar met die grote Hollandse klauwen is wat meer body wel gewenst. Maar hoesjes die ook als portemonnee fungeren vind je dus ook niks? Of die je even moet openklappen om je privacy te helpen beschermen?

Jelle: Nee, ook niet, lekker dik worden ze dan, heel fijn... Maar vind jij het dan geen nadeel als een dure smartphone zoals de S23 Ultra van plastic zou zijn gemaakt? Of maakt je dat dan ook niks uit?

Laura: Nee, dat maakt me niet heel veel uit. Maar reviewmodellen gebruik ik vaak zonder hoes, dus dan ervaar ik het meer zoals die echte puristen zoals jij. Maar ik word er bloednerveus van: wat als hij valt? Ik stop ze altijd in een washandje in mijn tas

Jelle: Neeeee echt hahahah😅

Laura: hihi ja, blijft ie ook meteen schoon!

Jelle: Maar een smartphone is een gebruiksvoorwerp.

Laura: Ik doe er liever wat langer mee, want ik ken mezelf. Kun je me anders wat van dat bubbeltjesplastic opsturen?

Jelle: Telefoonhoesjes zijn lelijk, dat is wat ik vind. Ze maken je telefoon veeeel minder mooi, dus denk er even goed over na voordat je eraan begint.

Wat vind jij? Ben jij #teamhoesje of #teamkaal? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk