DiscussieDonderdag: Er zijn maar weinig nieuwe, toffe apps om te ontdekken

DiscussieDonderdag: Er zijn maar weinig nieuwe, toffe apps om te ontdekken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Onze redacteurs hebben veel overeenkomsten: een verhoogde interesse in Android en veel behoefte om met hun vingers over toetsenborden te racen. Maar, dat wil niet zeggen dat ze het altijd met elkaar eens zijn. In AW Discussiedonderdag leggen we elkaar wekelijks het vuur aan de schenen met een stelling. Deze week hebben we het over apps: zijn die nog wel interessant en baanbrekend genoeg?

Zijn apps nog spannend?

Laura: Ik hou van m’n smartphone, maar onze relatie is niet meer zo spannend als in het begin. Vooral qua apps: ze verrassen niet echt meer, hè?

Claudia: Ik kan me nog herinneren dat ik een artikel over de lancering van Twitter in de Play Store (Android Market toen nog) midden in de nacht tikte.

Laura: Wow, dat is wel heel wat jaren geleden! Is dat, ook al heet het nu X, een van je meestgebruikte apps?

Claudia: Nee, ik heb X verwijderd en ben nu op Bluesky te vinden.

Dennis: In alle eerlijkheid staat mijn telefoon vol met apps die ik wilde checken, maar nu nog amper gebruik. Misschien word ik wel heel basic, maar als ik het niet nodig heb, gebruik ik het ook niet. De laatste keer dat ik weggeblazen werd was het door SkyView om sterren en planeten te checken. Sowieso de vraag: wat voor app zouden jullie erbij willen hebben?

Laura: Nou ja, ik heb wel interesse in een soort alles-app. Elon Musk fantaseert erover, TikTok probeert het steeds meer te worden. Maar ik wil ook wel graag weer heel erg verrast worden door een app, een nieuwe ultrahit die iedereen heeft.

Dennis: Maar dan doel je dus op een socmed-app? Want dat spoor zijn veel mensen inmiddels wel bijster, toch?

Claudia: Socmed, is dat zoiets als glako?

Dennis: Haha social media, maar sure, Glako.

Lees Simpel

Laura: Ja socmed klinkt als sokken die je krijgt als je geopereerd wordt, maar goed, inderdaad, dat alles wat meer bij elkaar komt. Ook wat Europa graag wil, dat je straks een wat openere manier van communiceren hebt, zodat je je WhatsAppjes ook in andere apps kunt lezen en beantwoorden. Of in ieder geval kunt lezen, weet niet hoe ver het gaat.

Claudia: Ik was laatst nog wel verrast door een app, Lees Simpel. Een app die AI gebruikt om mensen te helpen met moeilijke teksten te begrijpen. Goed inititatief!

Laura: Ja, die is wel top. Maar het is niet echt iets waar je het bij de koffieautomaat over hebt, toch?

Claudia: Nee, die app heb ik dan weer niet nodig.

Laura: Het valt me op dat zelfs apps als die van ChatGPT een beetje meh worden ontvangen. Is het app-tijdperk een beetje over aan het raken?

Dennis: Daar ben ik het mee eens!

Claudia: Dat denk ik wel. Vroeger was het nog jaren wachten totdat de iOS-app van Instagram een keer naar Android kwam. Nu zijn de meeste apps op beide platformen beschikbaar. Ik wacht nog wel op eentje.

Laura: Op welke dan?

Claudia: Procreate. En de Insta-app voor tablets.

Dennis: Procreate ga jij absoluut honderd procent fantastisch vinden als kunstenaar.

Lees Simpel

Lees Simpel

Wat is Lees Simpel? Lees Simpel is een nieuwe Android-app die mensen helpt om moeilijke brieven beter te begrijpen. We ontvangen regelmatig brieven van overheids ..

WhatsApp op iPad

Laura: Ik verbaas me er de laatste tijd over dat er soms nieuws is dat een bepaalde app komt: WhatsApp komt bijvoorbeeld binnenkort als app naar iPad, hoezo was dat nog niet? Denken jullie dat het een beetje klaar is? Dat we die hit-apps ook niet meer hoeven te verwachten?

Dennis: Dat snap ik ook niet, zeker ook vanwege het feit dat je WhatsApp gewoon in een browser kan gebruiken. Er is ook een 'makkelijk' trucje om WA op twee telefoons te gebruiken. Maar goed, dat terzijde. Ik probeer te bedenken welke app ik onlangs heb gedownload waar ik écht van hou. Ik weet het niet zo goed. Ons werk is alles zo goed mogelijk in de gaten te houden, maar raken we dan ook niet afgestompt?

Claudia: Ik denk het wel. Ik heb er geen gezien de laatste tijd.

Laura: Is er nog een app waar Dennis om verlegen zit?

Dennis: Er is altijd een volgende MySpace, een volgende Facebook, een volgende Twitter, een volgende Instagram, een volgende SnapChat en een volgende TikTok. Kwestie van tijd. En ik denk dat ik alle apps en diensten wel binnen heb. Maar da's de charme van ontwikkelaars: ze komen met iets op de markt waarvan je denkt: "wat stom". Maar dan valt het kwartje.

Claudia: Ik ben trouwens wel verrast door de onuitputtelijke mogelijkheden van Telegram. Daarom heb ik nu ook Premium. Ongelooflijk wat die app aan functies heeft.

Gerelateerde artikelen

Lifesum en Trakt

Laura: Ja? Verkoop hem eens aan me, wat vind je er zo goed aan?

Claudia: De mogelijkheden waarmee je groepen, kanalen en privéberichten kunt sturen. Dat zijn er zoveel en er worden in razend tempo meer functies aan toegevoegd, daar kan Meta nog wat van leren. Welke app heeft jullie verrast en gebruiken jullie nu nog?

Laura: Ik heb laatst in App van de Week Lifesum ontdekt, en dat vind ik een erg fijne app. Ik ga gewoon heel erg goed op het design ervan. Echt prachtig. Daar krijg ik wel zin van om mijn eten bij te houden, iets wat andere apps nooit heel goed is gelukt.

Claudia: Lifesum is ook een mooie app. Ik heb lange tijd MyFitnessPal gebruikt. Apps die ik ook goed vind: ING (alleen Google Wallet-ondersteuning nog), NS en PostNL. Oh en sinds het chaotische Trakt er is, gebruik ik die app.

Dennis: Ik ga gewoon bekennen dat ik dus SkyView prachtig vind vanwege mijn obsessie met het heelal. Maar Marvel Unlimited is ook een app/dienst waar ik gretig misbruik van maak. En als het gaat om slaap en gezondheid is Pillow een aanrader.

Laura: Zeker, zeer waardevolle apps. En heel erg blij met Trakt inderdaad. Pillow, klinkt aantrekkelijk. Oh nee, we moeten nog even door. Het klinkt in ieder geval alsof we nog wel even vooruit kunnen met de apps die we nu hebben, en mocht er nog een hit voorbij komen, dan is die zeker welkom, maar hoge verwachtingen hebben we niet.

Dennis: Ik wil een app die het met één click schappelijk weer maakt. Geen regen, niet te warm, niet koud. Gewoon schappelijk. Ik bel Elon wel even.

Wat vind jij? Zijn er inderdaad te weinig nieuwe, toffe apps te ontdekken? Deel jouw mening in de reacties.

via GIPHY

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk