Deze pesterijtjes en knipogen naar iPhone zaten in Google’s presentatie

Deze pesterijtjes en knipogen naar iPhone zaten in Google’s presentatie

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google kondigde deze week Pixel 7 en Pixel 7 Pro aan, maar deed dat met een aantal ironische knipoogjes naar Apple. Mocht je die gemist hebben, dan noemen we ze hier nog een keertje op.

Pixel-presentatie

De grootste troef van Google is waarschijnlijk de always-on-functionaliteit, waarbij je altijd op je scherm bepaalde informatie kunt raadplegen. Brian Rakowski van Google zei: “Pixel is altijd een leider geweest in smartphone-innovatie en we zien het als een compliment wanneer anderen in de industrie ons pad volgen.” Hij doelde ermee op dat always-on-scherm dat al in 2017 op de Pixel 2 werd geïntroduceerd. Apple had daar namelijk nogal de focus op bij de introductie van iPhone 14 vorige maand.

Daarnaast zijn bijvoorbeeld Night Sight en astrofotografie gedebuteerd op de Pixel 3 uit 2018, terwijl dat een jaar later op iPhone 11 verscheen in de vorm van Night Mode. Daarna vertelde Google over de crashdetectie voor auto-ongelukken die sinds 2019 op Pixel 4 te vinden is. Iets dat we pas sinds vorige maand kunnen treffen bij Apple-producten. Natuurlijk kwam er later nog een sectie over RCS, Rich Communication Services, wat een betere manier van communiceren zou betekenen tussen Android en iPhone onderling. Echter wil Apple er niet aan, waardoor Google al vaker dan eens campagnes is gestart om Apple over te halen deze technologie wel te implementeren.

Gerelateerde artikelen

RCS

Google zei: “RCS is de moderne industriestandaard voor messaging, en het is al overgenomen door het grootste deel van de industrie. We hopen dat elke fabrikant van toestellen de boodschap begrijpt en RCS overneemt, zodat sms'en beter wordt voor elke smartphonegebruiker.“ Tot op heden wil Apple overigens niet bijten en we betwijfelen of dat nog gaat veranderen: het lijkt er vrij stellig in te zijn.

Natuurlijk is Google zelf zeker niet heilig en gebruikt het vaak genoeg technologische oplossingen die het eerst bij anderen zag. Maar, zeker als je naar zo’n presentatie kijkt en niet kan wachten om informatie in je op te nemen over de nieuwe Pixels, dan kan het zomaar zijn dat je deze ironische knipoogjes naar zijn grote concurrent hebt gemist.

Deze pesterijtjes en knipogen naar iPhone zaten in Google’s presentatie

Wat vind jij: is het tof dat Google dit soort dingen in zijn presentatie verwerkt, of kun je het niet zo waarderen? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Google Pixel 6a
Google Pixel 6a
Google Pixel 6a

Google Pixel 6a

De Google Pixel 6a is een nieuwe midrange telefoon met een eigen Tensor-processor, vijf jaar update-ondersteuning en een reeks slimme functies op basis van kunstmatige intelligentie.

€ 459

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk