Beste gratis screenrecorder-apps voor Android (2023)

Beste gratis screenrecorder-apps voor Android (2023)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Screenrecorders zijn ontzettend handig. Bijvoorbeeld wanneer je iemand wil helpen met problemen op zijn telefoon en dan een filmpje doorstuurt, of als je een spel speelt en je gameplay wil delen met vrienden. Wij bespreken onze favoriete screenrecorders voor Android.

De beste screenrecorder - AZ Screen Recorder

Al jarenlang is AZ Screen Recorder een van de beste gratis screenrecorders die je kan vinden. De app is volledig gratis en bevat rijke functies. Wanneer je AZ Screen Recorder opent, krijg je een eenvoudige overlay van knoppen op het scherm waarmee je kan beginnen opnemen. Je kan zo ook pauzeren en opnieuw starten. Opnemen kan altijd in de resolutie van het scherm, dus zowel in QHD als Full HD.

Het mooie van deze app is dat je enerzijds audio kan opnemen die zich op de telefoon afspeelt, maar anderzijds ook geluid dat door de microfoon wordt opgevangen. AZ Screen Recorder filmt daarnaast je schermaanrakingen als je dat wil. Er is ook een instelling om de framerate en bitrate aan te passen en video's rechtstreeks op een microSD-kaart op te slaan. Wanneer je gameplay filmt kan de app beelden van de selfiecamera in de hoek van de opname tonen, en zo zien kijkers van de video ook je reacties op gebeurtenissen in het spel.

Logo en tekst

AZ Screen Recorder vergrendelt geen functies achter een betaalmuur en werkt zonder een watermerk. Je kan er wel voor kiezen om zelf een logo in je video in beeld te brengen of een tekst weer te geven. Deze screenrecorder kan ten slotte ook filmen in slow motion, of hij kan een timelapse maken. Dat laatste is een versnelde weergave van je schermopname.

Je kan AZ Screen Recorder zoals gezegd zonder beperkingen gratis gebruiken. De app toont wel advertenties aan gratis gebruikers, maar die zijn zelfs niet erg vaak te zien. Met een eenmalige aankoop van 3,29 euro kan je een VIP-gebruiker worden en de advertenties weghalen. Het geld dat je doneert gebruiken de ontwikkelaars om AZ Screen Recorder nog beter te maken.

Scherm Opnemen - AZ Recorder

Scherm Opnemen - AZ Recorder

AZ Screen Recorder is een populaire app voor het opnemen/filmen van wat er op je scherm te zien is. De app kent geen restricties qua lengte van de video, en er wordt ..
Alternatieven?

XRecorder is zonder twijfel de belangrijkste concurrent van AZ Screen Recorder. De app heeft meer installaties en komt met een eenvoudige videobewerker. Daarnaast maakt ook XRecorder schermopnames op een gebruiksvriendelijke manier en zonder watermerk. Deze app heeft wel enkele van zijn functies achter een betaalmuur, maar de belangrijkste zaken zijn wel toegankelijk met de gratis versie.

Scherm Opnemen - XRecorder

Scherm Opnemen - XRecorder

XRecorder is zonder twijfel de belangrijkste concurrent van AZ Screen Recorder. De app heeft meer installaties en komt met een eenvoudige videobewerker. Daarnaast ma ..

De Screenrecorder van Android is niet de meest spannende optie, maar ze biedt wel een uitweg voor wie alleen op zoek is naar basisfunctionaliteiten. De functie maakt deel uit van telefoons met Android 10. Zodra je omlaag veegt en de snelle instellingen opent, vind je de Screenrecorder of Schermopname. Zodra je die activeert wordt er afgeteld en kan je beginnen met opnemen. Vanuit de meldingen stop je de opname.

Er zijn natuurlijk nog veel meer handige apps om schermopnames te maken. Welke app gebruik jij op je telefoon? Is het een van deze, of een andere app? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Meer over de beste producten en diensten volgens Androidworld kan je hier ontdekken.

De beste producten en diensten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk