Beste radio-streamingapps voor je Android-telefoon (2022)

Beste radio-streamingapps voor je Android-telefoon (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Heb je even geen zin om je bezig te houden met afspeellijsten of albums kiezen, dan is het handig om via een (internet)radio naar muziek te luisteren. Er zijn heel wat apps die een groot aanbod van zulke radiostations bundelen. Dit zijn de beste radio-apps.

Beste app voor radio-streaming - TuneIn Radio

Wil je gewoon non-stop muziek luisteren? In dat geval is TunIn Radio de beste app voor radiostations. Je vind er een het ruimste aanbod van fm-radiozenders en internetradiostations, zo'n 100.000 zenders van over de hele wereld. En de app is daarnaast ook gratis te gebruiken, maar ze komt wel met advertenties.

Of je nu op zoek bent naar de klassieke Nederlandse radiozenders of een speciale internetradio die gespecialiseerd in in folk- of reggae-muziek: je vindt met TuneIn wat je zoekt. De app heeft ook een aanbod aan podcasts, maar er zijn op dat gebied andere gespecialiseerde apps die meer podcastshows aanbieden.

Het beginscherm van TuneIn

Het beginscherm van TuneIn

Ruim radio-aanbod op elk apparaat

TuneIn is een populaire app en ze het voordeel daarvan is dat ze ook op een brede waaier van platformen beschikbaar is. Naast je desktop en telefoon kan je de app gebruiken op onder meer Android Auto, Android TV, Wear OS en op de bekende spelconsoles. Je kan ook aan de Google Assistent vragen om muziek van een specifieke radiozender af te spelen en uiteraard kan je ook casten naar je slimme speakers.

Heb je nu geen auto die met Android Auto werkt en wil je toch graag naar een van je favoriete radiostations luisteren onderweg, dan is er nog een handige rijstand. het gaat om een aangepaste interface voor je smartphone die je helpt om TuneIn vlot te bedienen onderweg. Ben je toevallig een Waze-gebruiker, dan kan je ook TuneIn rechtstreeks in je navigatie-app terugvinden.

De Autostand van TuneIn

De Autostand van TuneIn

TuneIn Premium en proefperiode

En gebruik je TuneIn nu regelmatig en wil je graag van de regelmatige advertenties af, dan kan je je abonneren op de premium versie. TuneIn belooft daarbovenop nog extra content aan betaalde abonnees, maar die lijkt vooral op de VS te zijn gefocust.

Let er ook op wanneer je met TuneIn aan de slag gaat, dan start je - net als in Spotify - een proefperiode van het Premium-abonnement. Je moet even een Google Play-betaalmethode selecteren en na een periode van 7 of 30 dagen worden er kosten in rekening gebracht. Als je niet wil blijven betalen voor Premium en de app gratis wil blijven gebruiken, kan je meteen in de Play Store je abonnement opzeggen.

TuneIn laat je een proefabonnement nemen dat je daarna meteen kan afzeggen om maandelijkse kosten te vermijden

Dat doe je in de Play Store via: profielicoontje -> Betalingen en abonnementen -> Abonnementen -> TuneIn Radio -> Abonnement opzeggen. Je kan vervolgens na de proefperiode de app gewoon gratis gebruiken terwijl je af en toe reclame hoort of ziet verschijnen.

Prijs
TuneIn Free Gratis
TuneIn Premium 8,75 euro/maand
TuneIn Radio: Sport, Muziek & Online FM/AM-radio

TuneIn Radio: Sport, Muziek & Online FM/AM-radio

TuneIn Radio is een gratis app met maar liefst 100.000 radiozenders die geluisterd kunnen worden via een internetverbinding. Met de toegevoegde Chromecast-support en ..
Alternatieven? 

De Radio FM-app heeft een gratis aanbod van 50.00 zenders wereldwijd. Radio FM ondersteunt handige functies zoals favoriete zenders, een slaaptimer en gepersonaliseerde aanbevelingen. De app laat je je favoriete zenders ook als snelkoppeling toevoegen aan het startscherm.

Radio FM

Radio FM

De Radio FM-app heeft een gratis aanbod van 50.00 zenders wereldwijd. Radio FM ondersteunt handige functies zoals favoriete zenders, een slaaptimer en gepersonalisee ..

De Radio Luisteren Nederland App is ideaal voor wie in de eerste plaats Nederlandse radiostations wil leren kennen. Meer dan 1.000 zenders zijn in deze app vertegenwoordigd. Er zijn ook veel themastations en de app heeft een wekkerfunctie die je laat wakker worden met Nederlandse radio.

Radio Luisteren Nederland App

Radio Luisteren Nederland App

De Radio Luisteren Nederland App is ideaal voor wie in de eerste plaats Nederlandse radiostations wil leren kennen. Meer dan 1.000 zenders zijn in deze app vertegenw ..

Wat is jouw favoriete radio-app? Misschien ben je gewend om in de eerste plaats naar muziek te luisteren via streamingdiensten en probeer je TuneIn voor het eerst? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste artikelen over de beste apps? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk