Beste muziek streamingdiensten voor je Android-telefoon (2022)

Beste muziek streamingdiensten voor je Android-telefoon (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Streamingdiensten hebben het al even gewonnen van muziek-apps waar je losse nummers kan kopen. In ruil voor een maandelijks bedrag luister je onbeperkt naar muziek en podcasts. We bespreken de beste muziekstreamingdiensten in twee categorieën.

De beste muziekdienst - Spotify

Spotify is nog steeds de meest complete muziek-app die de beste kwaliteit geeft in ruil voor je geld. De belangrijkste troeven van de deze app zijn de handige interface, de grote collectie aan kant-en-klare unieke afspeellijsten en de sterke algoritmes die voorspellen wat jij graag wil luisteren op ieder moment van de dag.

Een andere sterkte van Spotify is dat de app een gratis formule heeft die gebruikers laat kennis maken met de streamingdienst. In die gratis versie kan je ook onbeperkt naar muziek en afspeellijsten luisteren, alleen kan je niet eindeloos nummers overslaan. In dit artikel bespreken we wat je allemaal al kan met Spotify Free.

Het beginscherm van Spotify

Het beginscherm van Spotify

Veel integraties en podcasts

Spotify maakt het verder makkelijk om je muziek te streamen naar al je apparaten en de app is in veel diensten en hardware geïntegreerd. Laatst raakte bijvoorbeeld nog bekend dat de app een samenwerking aangaat met Philips Hue zodat je slimme lampen kunnen reageren op de maat van de muziek. Dat soort handigheden moet je vaak missen op andere diensten.

En dan is er nog de focus op podcast die de laatste jaren erg is toegenomen. Zowat al je favoriete podcasts, waaronder The Smart Ones, kan je inmiddels op Spotify terugvinden. De app bevat een handige speler voor podcasts, de mogelijkheid om afleveringen offline te bewaren en Spotify beveelt je ook podcasts aan die je interessant vindt. Alles in één handige app.

The Smart Ones-podcast op Spotify

The Smart Ones-podcast op Spotify

Speciale abonnementen

De laatste troef van Spotify zijn de familie-abonnementen. Dankzij deze formules kunnen jij en je huisgenoten veel voordeliger naar muziek luisteren, want je hebt geen afzonderlijke abonnementen nodig. Er is een formule voor gezinnen tot zes personen en er is een aangepaste optie voor gezinnen van twee gebruikers. Wie nog naar school gaat kan ook een aangepast abonnement gebruiken waarmee hij de helft betaalt ten opzichte van de normale abonnementskost.

Prijs
Premium (1 gebruiker) 9,99 euro/maand
Duo (2 gebruikers) 12,99 euro/maand
Family (tot 6 gebruikers) 14,99 euro/maand
Student (1 gebruiker) 4,99 euro/maand
Free (1 gebruiker) Gratis
Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..
Alternatieven?

YouTube Music, de opvolger van het oude Play Music heeft een handige integratie met YouTube en die je muziekvideo's laat bekijken. Er is ook een aangepast (en duurder) premium abonnement waarmee je gelijk YouTube-advertenties weghaalt. Verder zijn er weinig argumenten om deze boven Spotify te verkiezen. Een abonnement begint bij 9,99 euro.

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..

Deezer heeft een grote muziekbibliotheek, een aanbod van muziek aan cd-kwaliteit en een gratis variant. De betaalde abonnementen zijn wel iets prijziger en Deezer heeft het moeilijk om echt marktaandeel af te snoepen van de grootste spelers. Toch is deze dienst wel een goede keuze. Een abonnement begint bij 10,99 euro.

Deezer - Muziek en podcasts

Deezer - Muziek en podcasts

Deezer is een muziekdienst die waarbij er onbeperkt mobiel muziek geluisterd kan worden met deze Android-app. Het is onder andere mogelijk afspeellijsten te maken, n ..

De beste voor hifi-muziek - Apple Music

Heel wat muziekdiensten bieden eigenlijk muziek aan die van lagere kwaliteit is dan een cd. Voorbeelden zijn Spotify beschikbaar stelt in 320 kbps of YouTube Music die voor de lagere kwaliteit van 256 kbps gaat. Als je over de juiste audioapparatuur beschikt zijn er diensten die je streamingkwaliteit naar een hoger niveau tillen met lossless audio, dat is audiokwaliteit die nog beter is dan de kwaliteit van cd's.

De interessantste dienst die hiermee uitpakt is voor ons Apple Music. De iPhonemaker rolde in juli vorig jaar lossless muziek uit voor zijn Android-app en het slaagde erin om tegen eind 2021 zijn volledige muziekbibliotheek beschikbaar te maken in de hoogste kwaliteit.

Apple Music op verschillende apparaten

Apple Music op verschillende apparaten

Zonder meerprijs

Gebruikers hoeven ook geen meerprijs te betalen voor die betere muziek, en daarmee geeft Apple heel wat concurrenten het nakijken. Apple Music is op dit moment in Nederland en België de enige die dat doet. Het Noorse Tidal was jarenlang één van de belangrijkste streamingdiensten die uitpakte met lossless muziek, maar het krijgt nu steeds meer concurrentie van andere diensten die hun kwaliteit verhogen zonder meerprijs.

In de VS is Amazon Music nog een belangrijke concurrent die ook zonder meerprijs lossless muziek aanbiedt, maar dat doet de dienst nog momenteel nog niet in de Lage Landen. Het maakt Apple momenteel op het vlak van prijs-kwaliteit de interessantste voor lossless muziek, en ook los van de audiokwaliteit is het een prima app.

Prijs
Individueel (1 gebruiker) 9,99 euro/maand
Gezin (tot 6 gebruikers) 14,99 euro/maand
Studenten (1 gebruiker) 4,99 euro/maand
Apple Music

Apple Music

Met Apple Music voor Android kun je ook op je Android-smartphone of Android-tablet gebruik maken van de streamingmuziekdienst van Apple. De dienst kost je € 9,99 p ..
Alternatieven? 

Tidal is de originele app die uitpakte met high-res audio en een betere betaling voor artiesten. De app heeft daarnaast een aanbod van 350.000 muziekvideo's, maar Tidal is met zijn lossless muziek op dit moment duurder dan de concurrentie. Een abonnement begint bij 14,99 euro.

TIDAL Music - Nummers, Playlists en Videos in Hifi

TIDAL Music - Nummers, Playlists en Videos in Hifi

Tidal is de eerste streamingdienst die HiFi-muziek biedt. Met 'lossless' muziek wordt de kwaliteit van cd's geëvenaard. De dienst kost € 19,99 per maand en kan 7 ..

Qobuz biedt ook muziek aan met de hoogste kwaliteit, maar de dienst is iets goedkoper vergeleken met Tidal. Sterke punten zijn de verschillende abonnementsformules met tarieven voor zowel families als duo's. De app komt ook met een interessant aanbod aan eigen afspeellijsten. Een abonnement begint bij 12,49 euro.

Qobuz

Qobuz

Qobuz biedt ook muziek aan met de hoogste kwaliteit, maar de dienst is iets goedkoper vergeleken met Tidal. Sterke punten zijn de verschillende abonnementsformu ..

Wat is nu jouw favoriete muziekdienst? Heb je ooit meerdere diensten geprobeerd, of misschien heb je op dit moment een collectie van losse muzieknummers? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over muziek-apps

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk