De 3 beste high-end smartphones van 2021

De 3 beste high-end smartphones van 2021

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

Het jaar 2021 afsluiten doen we bij Androidworld geheel in stijl met de leuke artikelen die we elk jaar in december brengen, maar ook met interessante jaaroverzichten. We hebben er al een aantal gepubliceerd en nu is het tijd voor de beste smartphones van 2021. De redactie van Androidworld heeft gekeken naar de beste prijs-kwaliteitverhouding in drie categorieën: budget, midrange en high-end smartphones. In dit artikel kijken we naar de 3 beste high-end smartphones van 2021.

Dit zijn de 3 beste high-end smartphones van 2021

1. OnePlus 9 Pro

Met de OnePlus 9 Pro kun je wederom rekenen op high-end specificaties zoals de krachtigste processor, ruim voldoende (werk)geheugen, een mooi groot AMOLED-scherm met hoge verversingssnelheid en snelladen met Warp Charge. Dit keer voegt OnePlus ook een aantal extra's aan de telefoon toe waarvan eentje een veelgevraagde is, en dat is de camera. Hierdoor heeft OnePlus een ontzettend krachtige high-end telefoon in handen die minder kost dan de andere high-end smartphones in dit segment.

Gerelateerde artikelen

  • Redacteur Jelle: “Met OxygenOS beschikt de OnePlus 9 Pro misschien wel over de fijnste en snelst aanvoelende softwareschil die er is. Verder heeft het toestel een mooi en luxe design, goede en uitgebreide camera's, een prachtig beeldscherm en snelle hardware voor minder dan 1000 euro (899 euro). Kortom, een super goede premium smartphone voor een niet absurd hoge prijs.”
  • Redacteur Laura: “De OnePlus 9 Pro is de smartphone die ik zelf gebruik en het is met zijn OxygenOS zoals Jelle al zegt een heel prettige telefoon om mee te werken. Soms ben ik het niet helemaal eens met de keuzes die de camerasoftware maken, maar met zijn prachtige beeldscherm kan ik hem dat snel vergeven.”
  • Redacteur Claudia: “De OnePlus 9 Pro is net als zijn voorgangers bestemd voor degenen die snelheid voorop stellen, tegen een mooi scherm willen aankijken en software willen gebruiken die dichtbij Android ligt. Aan dit rijtje kan nu ook een goede camera-set-up worden toegevoegd. Al met al kan de OnePlus 9 Pro zich scharen in het rijtje van de beste telefoons van dit moment.”
De 3 beste high-end smartphones van 2021
OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro

De OnePlus 9 Pro heeft een 120 Hz Fluid display voor prachtige en vloeiende beelden. Door de samenwerking met Hasselblad is de camera top en de Snapdragon 888 chipset zorgt voor de snelheid.

Vanaf € 899

Winkelen op:

2. Google Pixel 6

De Google Pixel 6 maakt samen met de Pixel 6 Pro onderdeel uit van de Pixel 6-serie van Google. Dit zijn twee nieuwe topsmartphones die beschikken over een nieuw design en een nieuwe chipset van eigen makelij. Uiteraard bevatten de telefoons weer uitstekende camera's en het nieuwe Android 12 met Material You. We hebben de Pixel 6 op nummer twee gezet omdat deze high-end telefoon qua prijs-kwaliteit net ietsjes beter presteert.

Gerelateerde artikelen

  • Redacteur Laura: “De Google Pixel 6 is een mooie smartphone om meer redenen dan het feit dat hij de meest pure vorm van Android kent. Het is waar voor je geld en biedt goede camera's, wat voor sommige mensen inmiddels belangrijker is geworden dan de smartfuncties van smartphones.”
  • Redacteur Sebastien: “Na de weinig bijzondere Pixel 5 deed Google ons echt versteld staan met de prijs-kwaliteit die de Pixel 6 bood. Ongeëvenaard dit jaar. Google geeft andere smartphonemerken voor het eerst het nakijken.”
De 3 beste high-end smartphones van 2021

De Google Pixel 6-serie is te koop in slechts acht landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Wil je de Pixel 6 kopen, dan kun je dat via de Google Store in deze landen doen. Daarnaast kan je ook uitwijken naar het grijze kanaal en andere aanbieders. Een uitgebreide uitleg hierover vind je hier op Androidworld.

Google Pixel 6
Google Pixel 6
Google Pixel 6

Google Pixel 6

De Google Pixel 6 maakt samen met de Pixel 6 Pro onderdeel uit van de Pixel 6-serie van Google. Dit zijn twee nieuwe topsmartphones die beschikken over een nieuw design en een nieuwe chipset van eigen makelij. Uiteraard bevatten de telefoons weer uitstekende camera's en het nieuwe Android 12 met Material You.

€ 649

Winkelen op:

3. Samsung Galaxy S21+

De Samsung Galaxy S21 Plus is de duurste van de drie maar wel eentje met ontzettend veel kwaliteiten. Deze telefoon scoorde in onze review op alle punten een ruime voldoende of meer. Zo heeft de S21 Plus een prachtig beeldscherm met 120Hz refresh rate, een lange batterijduur met 4000mAh en draadloos opladen en sterke camera's. Tel daarbij de lange update-ondersteuning bij op, en dan is de Galaxy S21 Plus het voorbeeld van een telefoon die we iedereen kunnen aanraden.

Gerelateerde artikelen

  • Redacteur Sebastien:  “Ieder jaar verwachten we uitstekende vlaggenschepen van Samsungs en dat was in 2021 niet anders. De S21+ heeft in mijn ogen een streepje voor op de gewone 21 door zijn grotere scherm en accu.”
  • Redacteur Claudia: “De Samsung Galaxy S21+ heeft een mooi groot AMOLED-scherm, een krachtige processor, een sterke camera-set-up en prettige software om mee te werken. Eigenlijk biedt dit toestel in de S21-serie de beste prijs-kwaliteitverhouding voor mij. ”      
De 3 beste high-end smartphones van 2021
Samsung Galaxy S21 Plus
Samsung Galaxy S21 Plus
Samsung Galaxy S21 Plus

Samsung Galaxy S21 Plus

De Samsung Galaxy S21 Plus 5G moet met zijn 6,7 inch scherm en een grotere batterij, marathongamers en binge-watchers aantrekken. De telefoon heeft een veelzijdige camerasetup, zeer krachtige chipset en fijne software die lang van updates wordt voorzien.

Vanaf € 1049

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk