Beste Android-tablets groter dan 12 inch (2022)

Beste Android-tablets groter dan 12 inch (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Als mensen denken aan grote tablets dan zal de iPad Pro snel ter sprake komen. Toch zijn er een aantal Android-concurrenten die met een reeks eigen troeven komen en die vaak uitpakken met een voordeliger prijskaartje. Dit zijn de beste Android-tablets groter dan 12 inch.

Beste Android-tablet groter dan 12 inch - Samsung Galaxy Tab S7 FE

Ja hoor, we zijn uiteraard bekend met de lancering van de Galaxy Tab S8-serie, maar dat wil niet zeggen dat we daarom Samsungs Galaxy Tab S7 FE hoeven te vergeten. Prijs-kwaliteit heeft hij nog steeds ontzettend veel te bieden en de prijs van het apparaat is de voorbije maanden sterk gedaald met de komst van Samsung nieuwe arsenaal aan tablets.

Met de Fan Edition-apparaten wil Samsung de prijs drukken en daarom komt de Tab S7 FE met een 12,4 inch LCD-scherm. Maar staar je niet blind op de term 'LCD', want er zijn LCD-schermen die erg dicht bij de kwaliteit van AMOLED komen en het scherm van de Tab S7 FE is er zo een. Verder is de afwerking van de tablet dezelfde als van de premium Tab S7-serie.

Gerelateerde artikelen

Sterke accessoires

Samsung levert de Tab S7 FE met de S Pen zodat ook creatievelingen fijn zich helemaal kunnen uitleven in tekenapps. En dat is ook niet het enige handige accessoire, want Samsung verkoopt ook een keyboardcover en dat is dan weer ideaal voor studenten die zo notities maken tijdens de les.

Niet onbelangrijk zijn de prestaties. De Tab S7 FE werkt met een Snapdragon 778G-chipset in combinatie met 4 GB of 6 GB aan werkgeheugen en daarmee heeft hij meer dan voldoende paardenkracht om vlot te multitasken of games te spelen. De accuprestaties van de Tab S7 Fe zijn ook een pluspunt zoals je in onze review kan lezen.

De keyboardcover

De keyboardcover

Software en ondersteuning

En de laatste troef van de Tab S7 FE is de software. Samsung voorziet voor dit apparaat nog drie versie-updates en iets langer dan drie jaar lang beveiligingsupdates. Naast de Android 12-update die nog onderweg is, heeft de tablet nog recht op Android 13 en 14.

Als je weet dat Google met zijn aankomende Android-versies sterk op tablets gaat focussen, dan mag je er zeker van zijn dat aankomende updates een troef zijn voor de Tab S7 FE. Maar zelfs in afwachting is de software van de Tab S7 FE ook al prettig, want de One UI-softwareschil bevat ook al functies en menu's die goed zijn aangepast voor grotere schermen.

De Samsung Galaxy Tab S7 FE in zijn verschillende kleurvarianten

De Samsung Galaxy Tab S7 FE in zijn verschillende kleurvarianten

Samsung Galaxy Tab S7 FE kopen

De Samsung Galaxy Tab S7 FE is verkrijgbaar in vier kleuren: Mystic Black, Mystic Silver, Mystic Green en Mystic Pink. De originele adviesprijs was 649 euro, maar vandaag is die prijs in de praktijk een stuk lager.

Alternatieven

Natuurlijk zijn er nog zoveel meer goede opties dan de Tab S7 FE. De Lenovo Yoga Tab 13 geeft je een groter 13 inch scherm en hij komt met de krachtigere Snapdragon 870-chipset. Hij is ook erg geschikt voor entertainment met zijn vier JBL-luidsprekers en zijn handige ingebouwde kickstand. Je klapt die langs de achterzijde uit om de Yoga Tab 13 rechtop te zetten. Meer erover lees je in onze review.

De Yoga Tab 13 met ingebouwde kickstand

De Yoga Tab 13 met ingebouwde kickstand

En als 13 inch nog niet volstaat en je niet terugdeinst voor een hogere vraagprijs, dan is de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra een optie. Deze komt met een groot 14,6 inch AMOLED-paneel en de Snapdragon 8 gen 1-processor. Samsung levert hem met krachtige tekensoftware en hij is gewand met twee camera's op de achterzijde en twee selfiecamera's. Het apparaat straalt over de ganse lijn premium uit en krijgt nog vier Android-updates en vijf jaar lang beveiligingspatches. Lees hier onze review van de Samsung Galaxy Tab S8 Plus.

De Samsung Galaxy Tab S8 Ultra en de tekenapp Clip Studio Paint

De Samsung Galaxy Tab S8 Ultra en de tekenapp Clip Studio Paint

Lenovo heeft met de Tab P12 Pro in het najaar van 2021 een high-end tablet gelanceerd. Hij lijkt in een aantal aspecten op de Yoga Tab 13, maar komt met een iets kleiner 12,6 inch AMOLED-paneel met een 120 Hz verversingssnelheid. Onder de motorkap zit eveneens een Snapdragon 870-processor en hij heeft ook vier JBL-speakers. Anders dan de Yoga-tablet komt deze met twee camera's op de achterkant en twee lenzen aan de voorzijde. Er is ook een toetsenbordaccessoire en stylus los verkrijgbaar.

De Lenovo Tab P12 Pro heeft optionele accessoires

De Lenovo Tab P12 Pro heeft optionele accessoires

Uiteraard zijn er nog meer uitstekende keuzes. Wat is jouw favoriete beste Android-tablet met een scherm dat groter is dan 12 inch? Misschien heb jij recent een van deze gekocht of heb je voor een andere gekozen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

De beste producten en diensten

Bedankt voor de tip, Marc!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk