Beste fitnesstrackers en horloges voor minder dan 100 euro (2022)

Beste fitnesstrackers en horloges voor minder dan 100 euro (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Voor de recreatieve sporters die graag hun stappen en activiteiten willen registreren biedt een voordelige fitnesstracker alles wat ze nodig hebben. Toch zijn er in de markt een belangrijke verschillen in het aanbod van fitnesstrackers en voordelige horloges. We zetten de beste op een rij.

Beste voordelige fitnesstracker of horloge - Amazfit GTR 2

De kans is groot dat je nog niet van Amazfit hebt gehoord. Amazfit maakt al jaren fitnesstrackers en sporthorloges, maar niet in Nederland en België. Toch richt dit merk dat vroeger nog 'Huami' heette sinds begin dit jaar ook zijn pijlen op onze markt.

We waren bijvoorbeeld al enthousiast over de GTR 3, de opvolger van deze Amazfit GTR 2. Op wat vertaalfouten na konden we alleen maar vaststellen dat de software van Amazfit heel ver staat, zowel op het horloge als met de zogenaamde Zepp-app. Amazfit-horloges zijn rijk aan sportieve functies, maar er zijn ook zogenaamde apps die extra slimme functies toevoegen. Je kan meldingen van je telefoon lezen op de Amazfit GTR 2, maar er is ook onder andere een agenda-app, een takenlijstje, een wekker en een weerberichtapp. Toch kan je geen apps van derden installeren zoals op Wear OS-smartwatches.

Ingebouwde gps

De Amazfit GTR 2 is de laatste maanden onder de prijs van 100 euro gedoken, maar er is nog een andere troef hem deze aanbeveling oplevert. Er zijn namelijk maar een handvol voordelige fitnesstrackers en horloges die een ingebouwde gps hebben. Dat wil zeggen dat je zonder je telefoon kunt gaan hardlopen en achteraf verschijnt in de Zepp-app je afgelegde route.

De GTR 2 heeft verder een mooi design en een AMOLED-kleurenscherm van een hoge resolutie. Het scherm wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 3 Met zijn accu kan hij 14 dagen mee. Het horloge is ook 5 ATM-waterbestendig en je kan het dus gebruiken om zwembeurten te registreren. De GTS 2 registreert in totaal 150 verschillende sporten.

Amazfit GTR 2 kopen

De Amazfit GTR 2 is verkrijgbaar in een zwarte kleur voor 99,95 euro.

Amazfit GTR 2 kopen
Amazfit GTR 2 kopen
Amazfit GTR 2 kopen

Amazfit GTR 2 kopen

De Amazfit GTR 2 heeft een mooi design en een AMOLED-kleurenscherm van een hoge resolutie. Het scherm wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 3 Met zijn accu kan hij 14 dagen mee. Het horloge is ook 5 ATM-waterbestendig en je kan het dus gebruiken om zwembeurten te registreren. De GTS 2 registreert in totaal 150 verschillende sporten.

€ 99,95

Winkelen op:

Alternatieven

De Mi Band-serie van Xiaomi zijn zowat de bekendste fitnesstrackers en die bekendheid is ook terecht. De trackers bieden veel als je rekening houdt met hun prijs. De Xiaomi Mi Band 7 heeft bijvoorbeeld een groot 1,62 inch AMOLED-scherm en er is een enorm aanbod aan wijzerplaten. Xiaomi wil ook meer intensieve sporters aanspreken met een functie zoals continue SPO2-monitoring. Kijk ook eens naar de Pro-versie als je ingebouwde gps belangrijk vindt, of wanneer je een fitnesstracker wil die met hoogwaardigere materialen is gebouwd.

Links: Xiaomi Mi Band 7. Rechts: Xiaomi Mi Band 7 Pro

Net als Amazfit heeft ook Huawei met zijn Health-app erg prettig software om je activiteiten te volgen. Je kan er ook trainingen laten samenstellen die op basis van jouw profiel zijn gemaakt. De Huawei Watch Fit heeft een groot 1,64 inch scherm en hij het is ook een tracker met ingebouwde gps. Je kan meer over deze fitnesstracker te weten komen in onze review.

Beste fitnesstrackers en horloges voor minder dan 100 euro (2022)

En de Polar Unite is het sporthorloge dat deze lijst mag afsluiten. Hij is minder gefocust op slimme functies, maar wel op sportieve extra's. Er is een coachingfunctie genaamd FitSpark die gepersonaliseerde oefeningen voor je samenstelt. Dit horloge heeft geen volledig rond scherm, want er is onderaan een rand met het Polar-logo, maar het blijft wel een fraaie verschijning. Hij komt zonder ingebouwde gps.

Beste fitnesstrackers en horloges voor minder dan 100 euro (2022)

Iedereen heeft natuurlijk verschillende verwachtingen van een goede fitnesstracker er er zijn nog veel meer uitstekende keuzes. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de beste smartwatches tot 200 euro. Welk van de bovenstaande is jouw favoriet en welke fitnesstracker gebruik jij? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk