Beste Chromebooks met 360 graden-scherm, minder dan 350 euro (2022)

Beste Chromebooks met 360 graden-scherm, minder dan 350 euro (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Chromebooks zijn er in verschillende vormen, maten en prijsklassen. In dit artikel focussen we ons op apparaten met een 360 graden-touchscreen en een zacht prijskaartje. Dit zijn de beste 2-in-1-Chromebooks die ook als tablet kunnen werken en minder dan 300 euro kosten.

2-in-1-Chromebooks

Tablets en Chromebooks zijn de laatste jaren aan een renaissanceperiode bezig. Maar als jij een aankoop overweegt is het niet noodzakelijk om te kiezen tussen de draagbaarheid van een tablet en het productieve Chrome OS-systeem. Er zijn tal van 2-in-1-Chromebooks die je al voor een toegankelijke prijs op de kop kan tikken.

Al deze apparaten hebben allemaal een draaibaar touchscreen en je kan zo wisselen tussen laptop- en tabletgebruik. Daarnaast werken Chromebooks met Android-apps en Google is er ook steeds meer op gefocust om die appervaring in de toekomst alleen maar te verbeteren. En daarbij komt nog dat Chrome OS-apparaten lang worden ondersteund en doorgaans 10 tot 12 uur kunnen overleven na een oplaadbeurt. Er zijn dus argumenten genoeg voor 2-in-1-Chromebooks. Dit is onze selectie.

Beste voordelige 2-in-1- Chromebook - HP Chromebook x360 14a

De Chromebook X360 14a van HP biedt een mooi totaalpakket voor gebruikers die op zoek zijn naar een relatief grote 14 inch Chromebook met draaibaar touchscreen. Het apparaat heeft een mooie aluminium behuizing die een hoogwaardige uitstraling geeft en hij komt met een Full HD IPS LCD-scherm dat een matte coating heeft gekregen.

HP heeft zijn Chromebook uitgerust met een Pentium Silver N5030, dat is een quad-core processor die werkt met 4 GB RAM en 64 GB eMMC-opslag. Dat is een Je kan opslag uiteraard uitbreiden via microSD of je kan de Drive-integratie gebruiken om met cloudopslag aan de slag te gaan. Van dit apparaat moet je buitengewone prestaties verwachten, maar hij moet wel prima zijn mannetje staan in eenvoudige apps en games. Het is ook de snelste Chromebook van deze selectie.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Beste Chromebooks met 360 graden-scherm, minder dan 350 euro (2022)

In prijs gedaald

De HP Chromebook x360 14a is een model uit september 2021 en hij kan dus nog lang op ondersteuning rekenen, tot juni 2029 om precies te zijn. Het apparaat is begin dit jaar net onder de prijsgrens van 300 euro gedoken en inmiddels is hij voor 252,90 euro te koop.

Er is wel één nadeel dat je bij dit apparaat kan onderstrepen en dat zijn de aansluitingen, want die zijn vrij beperkt gezien 14 inch formaat. Naast de volumeknoppen, het microSD-slot, de powerknop en de 3,5 mm audiojack, vind je enkel één usb-a poort en een usb-c-aansluiting op de behuizing. En net als alle andere apparaten in deze selectie van budget-Chromebooks heeft hij geen verlicht toetsenbord.

HP Chromebook x360 14a

De HP Chromebook x360 14a vind je vanaf 252,90 euro en hij heeft een zilveren kleur.

Alternatieven

Acer heeft met de Chromebook Spin 314 een 14 inch model uitgebracht, net zoals de HP x360 14a. Alleen doet deze Spin 314 het wel net iets beter op het vlak van aansluitingen. Hij bevat twee usb-a-aansluitingen en, een usb-c-poort en een HDMI-aansluiting. Met die laatste kan je vlot een tv verbinden of een tweede monitor. De Spin 314 heeft verder een minder krachtige Celeron-chipset, maar zijn LPDDR4x-werkgeheugen is dan weer iets sneller. Deze Acer is ook 100 gram zwaarder en hij komt met een glanzend scherm en een minder hoogwaardige plastic behuizing. Je kan hier meer lezen over het apparaat.

De Acer Chromebook Spin 314

De Acer Chromebook Spin 314

Gerelateerde artikelen

Wie volop wil multitasken zal veel plezier beleven aan de 8 GB RAM van de ASUS Chromebook Flip CM1. Dit apparaat heeft verder een AMD 3015Ce-chipset en komt met 64 GB opslag. Het scherm is een 14 inch Full HD-paneel. De behuizing van deze CHromebook is van harde plastic gemaakt. Het apparaat heeft twee usb-c- en één usb-a-poort.

  • ASUS Chromebook Flip CM1 - Bol.com - 319 euro
De ASUS Chromebook Flip CM1

De ASUS Chromebook Flip CM1

De Lenovo Ideapad Duet is een vreemde eend in de bijt, maar een echte aanrader voor wie volop met het touchscreen wil werken. Je kan het scherm losmaken van zijn toetsenbord om hem als een volwaardige tablet te gebruiken. De Ideapad Duet is niet de krachtigste Chromebook, maar zijn vormfactor en het toetsenbordaccessoire maken dat goed. Lees er alles over in onze review.

De Lenovo Ideapad Duet

De Lenovo Ideapad Duet

Welk van deze budgetvriendelijk 2-in-1-Chromebooks spreekt jou het meeste aan? Is er misschien een ander model dat je op het oog hebt, of kan je misschien tips gebruiken bij het kiezen? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Heb je tips of ideeën voor de Back to School-themaweek?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

Beste Chromebooks met 360 graden-scherm, minder dan 350 euro (2022)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk