App van de Week: One Sec helpt je rustig te blijven op social media

App van de Week: One Sec helpt je rustig te blijven op social media

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Ga je social media openen en voel je de spanning al oplopen? De app One Sec helpt je een beetje rustig te blijven bij alle prikkels die je kant op gaan komen. Ten eerste helpt de app je door even een te vragen of je diep in wilt ademen en ten tweede houdt hij bij hoe veel tijd jij in je favo apps spendeert. Deze keer in App van de Week: One Sec.

One Sec

Het blijft een ironisch iets: een app die moet zorgen dat je je telefoon niet zoveel gebruikt. Maar ja, we kennen allemaal het gevoel wel: ‘waar is de tijd gebleven?’ Zelfs als ik tegen mezelf zeg: je moet alleen voor een artikel even iets op TikTok kijken, dus houd het bij dat ene filmpje, dan is het ineens een kwartier of een half uur later en heb ik make-uptips gekregen over eyeliner, een dansje gezien van een bekende choreograaf en een of andere lifehack die moet zorgen dat ik ineens wél een ui kan snijden zonder te huilen.

Gerelateerde artikelen

Het zijn soms heus wel handige hulpmiddelen, maar de meeste filmpjes die we voorbij zien komen, of posts op social media, die voegen niet écht iets toe aan ons leven. Vermaak mag er natuurlijk ook zijn, even ontspannen door te lachen, maar er zijn toch ook heel veel mensen die juist veel spanning voelen door social media. Misschien omdat je je ex haar nieuwe liefde tegenkomt, of omdat die ene vage kennis nu alweer op vakantie is en jij dat ook graag wil. Of simpelweg omdat iemand iets hatelijks zegt over jouw levensstijl. Het kan alle kanten op, maar social media is zeker niet altijd leuk.

Sociale media beperken

En vooral neemt het dus heel veel tijd in beslag, tijd die je misschien liever aan iets anders besteedt. Het hoeft niet natuurlijk: als jij tevreden bent met jouw social mediatijd, dan moet je daar vooral mee doorgaan, maar als je er wat inzicht of hulp in kunt gebruiken, dan is One Sec geen slechte optie. Je kiest welke apps even een adempauze moeten krijgen voordat je ze opent en One Sec zorgt er vervolgens voor dat dat ook gebeurt als je de betreffende app opent.

Het maakt je even wat bewuster om je telefoon en de bijbehorende apps te gebruiken. Het klinkt gek, maar het werkt wel om je in ieder geval wat bewuster te maken van je gedrag. En, ook omdat je hoofd wat leger te houden en niet de spanning te voelen oplopen met elke swipe of scroll die je doet. De app is gratis te gebruiken, maar dan is het maar voor één app. Wil je meer apps ‘One Sec’en’, dan heb je een premium-abonnement nodig à 3,59 euro per maand of 5 euro per jaar in het eerste jaar (en daarna voor een tientje). Geen slecht aanbod. Je hoeft verder geen account aan te maken, maar let dus wel op wat de app allemaal van je wil weten, want hij vraagt wel een aantal permissies die je wel moet willen geven. Zo moet hij bijvoorbeeld altijd in de achtergrond kunnen draaien en dat kan invloed hebben op je telefoon.

App van de Week: One Sec helpt je rustig te blijven op social media

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

one sec—delay distracting apps

one sec—delay distracting apps

One Sec is een app die je helpt om je social mediagebruik een beetje binnen de perken te houden. We kennen het allemaal wel: je opent TikTok voor één filmpje, en v ..

Maak jij gebruik van dit soort apps? Als je tips hebt, dan lezen we het graag in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk