6 telefoons van LG om nooit te vergeten

6 telefoons van LG om nooit te vergeten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

LG heeft officieel de handdoek in de ring gegooid, want het bedrijf stopt met het maken van smartphones. LG maakte de beginjaren van Android mee en bracht een aantal succesvolle en memorabele toestellen op de markt. We hebben er een aantal onvergetelijke voor je opgesomd, maar uiteraard zijn er nog veel meer te noemen.

1. LG G2

Na de LG G Optimus kwam LG in 2013 met een opvolger die simpelweg de 'G2' heette. Deze telefoon zorgde voor de fundamenten van de populaire reeks van flagships, en het design van de G2 was nog jarenlang te herkennen in alle vlaggenschepen die later volgden. Kenmerkend voor deze smartphone waren de volumetoetsen en powerknop die aan de achterkant zaten. Verder pakte het merk uit met een scherm dat relatief groot was voor die tijd, en er werd ook ingezet op de camera. De LG G2 had een enkele 13 MP sensor achterop, en in tegenstelling tot de Samsung Galaxy S4 kon die filmen in 1080p aan 60 frames per seconde.

6 telefoons van LG om nooit te vergeten

De LG G2 met zijn QucikWindow-cases

Gerelateerde artikelen

2. LG Prada

In juni van 2007 stelde Apple zijn eerste smartphone voor, en Apple wist daarmee sterk de aandacht te trekken omdat het een einde maakte aan het fysieke toetsenbord op telefoons. In die tijd werd de opkomende markt van slimme telefoons gedomineerd door BlackBerry-toestellen met het kenmerkende mini-toetsenbord aan de onderkant. De iPhone werd dus al snel als een gamechanger beschouwd, maar wat velen niet weten is dat LG enkele maanden eerder, in januari van dat jaar, al een telefoon heeft uitgebracht die volledig uit een touchscreen bestaat: de LG Prada. Deze werkte nog niet op Android en in feite was het een veredelde feature phone, maar LG zag al wel snel het potentieel van het volledige touchscreen.

6 telefoons van LG om nooit te vergeten

3. LG G4

Terug naar de G-reeks, en dan specifiek naar het laatste verkoopsucces uit de reeks alvorens LG met de G5 steeds meer moeite kreeg om Samsung bij te benen. Met de G4 bleef LG volhouden met de verwijderbare accu en microSD, en dat zijn twee aspecten waar Samsung een einde aan maakte met de Galaxy S6. Al zal bij velen ook de lederen achterkant nog vers in het geheugen zitten. Andere fabrikanten volgden later LG's voorbeeld, en vorig jaar zagen we zo'n achterkant bijvoorbeeld nog bij OPPO's toptoestel, de Find X2 Pro. LG pakte ook uit met de 16 MP camera van de G4.

6 telefoons van LG om nooit te vergeten

4. LG Wing

Deze smartphone zal de geschiedenis ingaan als de laatste LG-telefoon die bij ons verscheen, en het is ook meteen een heel opvallend toestel. De Wing heeft namelijk twee schermen die je tevoorschijn draait zodat ze in een T-vorm staan. LG kwam met aangepaste softwarefuncties, maar de vreemde opstelling van schermen bracht gewoon te weinig meerwaarde om de hoge prijs van 1099 euro te verantwoorden. Zeker als je weet dat de telefoon een midrange-chipset heeft. Toch staat deze smartphone wel symbool voor een zekere gretigheid en creativiteit die het bedrijf tot op het laatste moment liet zien. Het merk was op zoek naar een gat in de markt om het tij te keren, maar dat wist het dus niet op tijd te vinden. We zullen ook nooit weten of LG met de allereerste oprolbare telefoon wel had kunnen overtuigen.

6 telefoons van LG om nooit te vergeten

5. LG V20

De V-reeks stond jarenlang bekend als LG's flagship-reeks van het najaar. Na het falen van de G5 vormde de uitstekende LG V20 een lichtpuntje. LG toonde heel wat durf bij deze smartphone, maar ditmaal in de goede zin. De telefoon had een kwalitatieve Digital to Analog Converter (DAC) die voor uitstekende geluidskwaliteit zorgde en de V20 kwam daarnaast met de voorloper van het always-on-scherm. Hij had namelijk een tweede, kleiner LCD-schermpje aan de bovenkant waarop de smartphone onder andere meldingen kon weergeven wanneer hij vergrendeld was.

6 telefoons van LG om nooit te vergeten

6. Google Nexus 5

De Nexus 5 was een van de populairste telefoons die LG in opdracht van Google heeft gemaakt en daarom verdient hij zeker een plaats in deze lijst. Opmerkelijk aan de Nexus 5 was de sterke prijs-kwaliteitsverhouding, want voor 399 euro had je een telefoon met Snapdragon 800 die even snel was dan de 'grote jongens', maar dan voor een voordeligere prijs. Neem daarbij dan nog eens de kale Android-ervaring, en je hebt een telefoon die veel gebruikers aansprak. Een jaar later bracht Google samen met Motorola de Nexus 6 uit en dat was opnieuw veel hoger geprijsd, en weer een jaar later bracht Google daarom op vraag van Nexus 5-fans de voordeligere Nexus 5X uit naast de meer premium Nexus 6P.

6 telefoons van LG om nooit te vergeten

Zoals al eerder gezegd zijn er talloze telefoons van LG waar Android-liefhebbers mooie herinneringen aan hebben. Wat was jouw favoriete LG-toestel? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk