6 handige telefoon accessoires voor op je fiets (2022)

6 handige telefoon accessoires voor op je fiets (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Autogadgets zijn inmiddels al meer bekend, maar technologie kan ook op de fiets een enorme meerwaarde betekenen. Zo kan je veilig navigeren met Maps of een gestolen fiets weer terugvinden. Dit zijn de beste telefoonaccessoires voor op je fiets.

1. R2B Telefoonhouder

Voor dagelijkse ritjes met de fiets kan je een R2B Telefoonhouder gebruiken om te navigeren of handenvrij te bellen op de fiets. Het is een universele houder die je telefoon ook beschermt tegen regen. Je plaatst je smartphone namelijk in een soort hoes met een ritsluiting, maar je kan met de R2B-houders nog steeds je scherm bedienen.

De R2B heeft ook een extra opbergruimte voor onder andere pasjes en sleutels. Je kan hem makkelijk van de fiets verwijderen als je je op je locatie aankomt. En moest je er nog over twijfelen: het is wel degelijk legaal om je telefoon op een fietshouder te gebruiken.

Beste telefoon accessoires voor op je fiets (2022)

2. Quad Lock Out Front Mount

Als je een Pixel-, Huawei- of Galaxy S-telefoon hebt, dan kan je je telefoon veilig met je meenemen op een racefiets, gravelbike of mountainbike dankzij een Quad Lock-systeem. Ideaal voor de intensieve sporters. Quad Lock bestaat enerzijds uit een hoesje op maat en anderzijds uit een bijbehorende telefoonhouder voor op de fiets.

Het voordeel van Quad Lock is de goede kwaliteit, maar ook de vele accessoires. Er is bijvoorbeeld nog een transparante plastic poncho die over je telefooncase kan doen bij hevige regen. Daarnaast kan je mits een opzetstuk ook een actiecamera - zoals een GoPro - aan de fietshouder bevestigen. En er zijn nog veel meer toepassingen voor het Quad Lock-systeem. Er bestaat bijvoorbeeld ook een houder voor in de auto of op de motorfiets.

Via de website van Quad Lock dien je eerst het juiste hoesje voor je telefoon te bestellen en vervolgens kan je de Quad Lock Out Front Mount voor op de fiets te kopen.

  • Quad Lock Out Front MountAmazon.nl - 39,99 euro
Beste telefoon accessoires voor op je fiets (2022)

3. Samsung Galaxy SmartTag

SmartTags en Airtags kan je op heel wat originele manieren gebruiken en ze kunnen je helpen om bijvoorbeeld een gestolen fiets terug te vinden. Airtags kan je helaas niet instellen op Android, zoals je van Apple kan verwachten, maar gelukkig heeft Samsung dus een prima alternatief voor elke Android-gebruiker: de SmartTag.

Met een SmartTag kan je exact op kaart bekijken waar de tag zich bevindt. Je verstopt deze kleine vriend gewoon in een drinkbles aan je fiets of in een fietstas. Je hoeft er natuurlijk niet op te hopen dat een fietsdief mooi binnen het bluetooth-bereik van je telefoon blijft, maar daarvoor is er ook het Galaxy Find-netwerk.

Als iemands Samsung-telefoon in de buurt komt van een SmartTag, dan deelt die de locatie van jouw gestolen fiets. Samsung zei deze nog zomer dat 200 miljoen Samsung-toestellen deelnemen aan het Galaxy Find-netwerk en dat geeft je dus een reële kans. Om zelf deel te nemen aan het Galaxy Find-netwerk moet je even Samsung SmartThings openen op een Samsung-toestel. Je hebt geen Samsung-telefoon nodig om een SmartTag te gebruiken.

Beste telefoon accessoires voor op je fiets (2022)

4. Ehmann Universele houder Samsung Galaxy SmartTag

Heb je niet meteen een plaats om je SmartTag te verstoppen, of wil je het graag nog discreter doen, dan kan je een houder gebruiken voor je SmartTag. Dat is een capsule waar je de SmartTag in plaatst en deze bevestig je met kabelbandjes bijvoorbeeld onder je zadel. Ehmann levert in één klap vier van zulke houders, zodat je ook op nog andere plaatsen wat SmartTags kwijt kunt.

  • Ehmann Universele houder Samsung Galaxy SmartTagAmazon.nl - 13,22 euro
Beste telefoon accessoires voor op je fiets (2022)

Gerelateerde artikelen

5. LAAS Keyless O-Lock

Als je je vaak fiets met anderen deelt, dan kan je dat veilig doen met de LAAS Keyless O-Lock. Dat is een fietsslot dat je enkel met je smartphone kan bedienen. Via de bijbehorende app geef je je vrienden toegang en je hoeft ook geen zorgen te maken dat ze het sleuteltje verliezen. De LAAS Keyless O-Lock is op dit moment nog slechts een crowdfuncingproject, maar het is er wel eentje van Nederlandse makers. Je kan er in dit artikel meer over lezen.

Beste telefoon accessoires voor op je fiets (2022)

6. Xiaomi Smart4U SH50 slimme fietshelm

Veilig fietsen doe je natuurlijk met een helm, maar de Xiaomi Smart4U SH50 gaat nog een stapje verder. Hij staat in verbinding met een bijbehorende app. Wanneer de helm met zijn sensor detecteert dat je bent gevallen, kan hij automatisch je noodcontacten verwittigen en je gps-locatie verzenden.

Verder heeft de Smart4U SH50 aan de achterkant een LED-licht dat achterliggers waarschuwt wanneer je plotseling remt. De helm is bestand tegen regen en hij is zo gemaakt dat er een goede warmteverdeling is om te voorkomen dat je snel gaat zweten.

Beste telefoon accessoires voor op je fiets (2022)

Gerelateerde artikelen

Eerder hadden we op Androidworld over de beste telefoonaccessoires voor in de auto. Uiteraard zijn er zoals altijd nog veel meer uitstekende accessoires die je op de fiets kan gebruiken en daarom zijn we ook benieuwd naar jouw tips. Laat ook in de reacties weten of je al ervaring hebt met een van de bovenstaande producten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de beste telefoons en gadsgets? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk