6 dingen die je met de Google-app kunt doen, naast zoeken

6 dingen die je met de Google-app kunt doen, naast zoeken

Laura Jenny

door Laura Jenny

De Google-app op je telefoon: gebruik jij hem weleens? Veel mensen zijn geneigd om alsnog in de browser zelf naar Google Zoeken te gaan, of gewoon iets te typen in de adresbalk, want afhankelijk van je instellingen ga je vervolgens ook naar de zoekmachine van Google. Toch kan het de moeite waard zijn om die Google-app er af en toe bij te pakken: die kan namelijk meer dan je denkt. Deze 6 dingen kun je naast zoeken met de Google-app doen.

1. Binnen een foto zoeken

Stel je zoekt op het internet naar een bord dat ooit hebt gekocht en waar je er meer van wil. Nu kun je dan kiezen voor een omschrijving en dan Googlen, zoals ‘make-updoos met better than chocolate erop’, maar je kunt er echter veel beter een foto van maken en Google Lens zijn werk laten doen. Je kiest in de Google-app voor ‘Zoek een foto’ en daarbij kun je een foto zoeken in de bibliotheek (al kun je er ook met je camera direct een foto van maken). Lens herkent het artikel en laat meteen zien waar je dat op het internet nog meer kunt vinden.

google app product

2. Tekst vertalen

Je kunt natuurlijk de Google Translate-app gebruiken, maar Google’s eigen app bevat deze functie ook. Google is in veel opzichten een alles-in-een app en daar is vertalen een voorbeeld van. Je opent de app op je telefoon, kiest bij de tegels onder de zoekbalk voor ‘Vertaal tekst’. Vervolgens gebruik je je camera om een tekst in beeld te brengen en kun je met de knop zorgen voor een vertaling. Je kunt dan zelf kiezen naar welke taal er vertaald moet worden. Ook kun je het meteen kopiëren, als je wil, en dat is bijvoorbeeld handig voor als je een document moet overtypen. Je kunt ook een foto uit je galerij kiezen om te vertalen.

google app vertalen

3. Een product shoppen 

Wil je niet alleen weten wat een product is, zoals bij punt 1, maar wil je het ook kopen? Je kunt ook de shopfunctie gebruiken. Onder zoekbalk staat ‘Zoek producten om te kopen’ en je kunt op basis van je screenshots of andere foto’s (of eentje die je live maakt) zoeken naar shopbare artikelen. Zo maakte ik een foto van een ander make-updoosje dan het eerste voorbeeld en toen kwam onder andere Zalando oppoppen om hem te kopen. Het voordeel is dat je binnen Google vast de prijs ziet, zodat als je een product vooral wil checken qua prijs om het bijvoorbeeld op Marktplaats te zetten, je niet eens naar de shop hoeft te gaan om antwoord te krijgen op de vraag: wat is de huidige nieuwprijs?

google app shoppen

4. Huiswerkhulp krijgen

We hebben nu al vele opties gehad die je onder de zoekbalk kunt vinden en er zijn er nog twee over. Hulp bij je huiswerk is er een van. ‘Los een huiswerkopdracht op’ heet de functie en hiermee kun je een foto maken van een huiswerkvraag. Google komt vanzelf met het antwoord, als het de vraag heeft gespot en begrepen.

google app huiswerk

5. Een liedje herkennen

Als ik een tof nummer hoorde op een feestje, dan downloadde ik altijd snel Shazam en dan kon ik hem gauw laten herkennen. Dat is uiteraard wat stressvol, aangezien nummers nu eenmaal niet allemaal November Rain-achtige lengtes hebben. Met de Google-app kun je een nummer meteen herkennen. De functie heet ‘herken een nummer’ en door erop te tikken gaat je telefoon luisteren. Je kunt zelfs een lied neuriën als je iets in je hoofd hebt en wil weten wie die oorwurm gemaakt heeft.

google app muziek

6. Het nieuws lezen

Google schijnt het ook met de desktopversie van plan te zijn, maar als je in de Google-app bent, dan krijg je nieuws voorgeschoteld dat op je is toegespitst. Ben je dol op sport, dan zit er sportnieuws bij, ben je juist meer bezig met films en series, dan komt er bijvoorbeeld een Netflix-trailer voorbij. Maar ook algemener binnenlands nieuws van de NOS zit erbij.

Google

Google

De Google-app op telefoons is een van de meest gebruikte apps. Niet alleen bevat het Google Zoeken, maar ook Discover, herinneringen, je zoekgeschiedenis en meer. ..

Had je verwacht dat die Google-app zoveel kon? Als je nog meer lifehacks hebt, dan lezen we die graag in de comments.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk